Инструкция за отопление на стрелкитестраница1/2
Дата17.11.2022
Размер31.8 Kb.
#115590
ТипИнструкция
  1   2
Инструкция за отопление на стрелките - Редакция
Свързани:
5 билки с потенциал да облекчат протичането на COVID, Алое вера ползи и лечение
ОДОБРЯВАМ:

ИНСТРУКЦИЯ


за

ОТОПЛЕНИЕ НА СТРЕЛКИТЕ


Настоящата инструкция регламентира реда и начина за монтаж и експлоатация на устройствата за ел.отопление на жп стрелки в гарите съоръжени с такива, както отговорностите, задълженията и правата на службите на ДП НКЖИ и служебните лица свързани с ползването и поддръжката му.  1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ1. Устройствата за отопление на жп стреки (УОЖПС) служат за топене на валящ сняг с цел такъв да не се натрупва между езиците и раменната релса на стрелката, което би довело до невъзможно обръщането на стрелката.
2. УОЖПС не служат за подгрев на стрелката при сухо и студено време, както и за размразяване на лед по плъзгателките на стрелките, поради което е забранено включването им в такова време.
3. УОЖПС е допълнително техническо средство, което облекчава условията на труд, но при силни снежни виелици и снегонавявания не отменя задълженията на всички жп работници и служители за изпълнение на указанията за действие при тежки атмосферни условия.


4. Системата за електрическо отопление на жп стрелките обхваща минимум:

4.1. Електрозахранването на електрическото отопление на жп стрелки е трета категория на сигурност и се осъществява от местното електроразопределително дружество чрез съоръжения собственост на ДП НКЖИ или от КМ с понижаващ трансформатор 27.5/0.22kV с мощност 16÷50 kVА.табло се монтира нормирани, калибровани предпазители или автоматични прекъсвачи /АП/ със стойност отговаряща на инсталираната мощност присъединена към изходящата кабелна линия. В тези табла се монтира и комутиращата апаратура за дистанционно управление /включване и изключване на УОЖПС/ и ДТЗ.

  • Табла / кутии / за захранване на нагревателите на стрелките (ТЗС).Възможно е наличие на делителен защитен трансформатор.

  • Командни кабели от Табло командно до всеки ТРОС.

  • Захранващи кабели от ТРОС до ТЗС  • Сподели с приятели:
  1   2
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница