Инструкция за прилагане на PowerBatt ® Car за предотвратяванеДата03.10.2017
Размер50.13 Kb.
#31552
ТипИнструкция

www.powerbatt.infoИнструкция за прилагане на PowerBatt ® Car за предотвратяване

на сулфатизирането на автомобилните оловно-киселинни батерии
Указания за безопасност: Спазвайте инструкцията за безопасност при работа с продукта и оловно-киселинни батерии. Електролитът при оловно-киселинните акумулатори е киселина. Използвайте лични предпазни средства (защитно облекло, очила , маска и ръкавици) , когато боравите с киселини.
Стъпки при използване на продукта

Приложете PowerBatt ® Car само ако може да се стартира превозното средство.

Внимание: Използвайте продукта най-малко 1 час преди предвиденото ползване на превозното средство или зареждане на акумулатора със стандартно зарядно устройство .

Ако е възможно да получите достъп до батерията в автомобила по удобен начин и можете да видите нивата на електролита ясно, не е необходимо отстраняване на батерията.

1 . Развийте капачките или премахнете капака , за да отворите всички акумулаторни клетки.

2 . Уверете се, че обемът на електролита (във всички акумулаторни клетки) обхваща най-малко плочите на електродите, а ако е необходимо, добавете дестилирана вода, като се остави достатъчно пространство за прилагане на PowerBatt в батерията. Ако има прекалено много електролит и PowerBatt, изчакайте , докато водата се изпари от батерията (обикновено 2-3 месеца ) .

3 . Изсипете 30ml/100Ah от PowerBatt ® Car във всяка акумулаторна клетка до малко под максимума. Налейте количеството PowerBatt бавно на две вливания, с интервал от 5-10 минути между тях (В горещ климат изчакайте поне 10 минути). Ние не препоръчваме прилагане на PowerBatt при температура под нула градуса по Целзий.

4 . Изчакайте в продължение на 60 минути, или докато ПРЕКРАТИ химическата реакция (мехурчета вече не се формират бурно и температурата на клетката започва да намалява) .

5 . Стартирайте превозното средство и го използвайте при нормални условия на движение или използвайте стандартно зарядно устройство за зареждане на акумулатора .

6 . Процедурата се повтаря на всеки 6 месеца. Препоръчително е прилагането на PowerBatt да е преди и след зимата.


Въведение

PowerBatt ® Car има за цел да предотврати влошаването на оловно-киселинните акумулатори с течен електролит (сярна киселина) с капацитет до 100Ah (обикновено коли на персонала, лични автомобили и т.н. ) . Той не е предназначен за акумулатори, чиито електролити са в друга форма, освен течна (напр. VRLA или гел оловно-кисели акумулатори). В случай, че имате нужда от помощ, не се колебайте да се свържете с нашия отдел за техническа поддръжка на следния адрес : info@bullbar.bg

КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРОДУКТА : При функциониране на батерията, се образува кристален сулфат, като по този начин намалява капацитета на акумулатора. Продуктът реагира със сулфата, като се разхлабва от повърхността на електродите. По този начин повърхността на електродите може да се увеличава до първоначалната си (производствена) стойност .

СУЛФАТИЗАЦИЯТА на електродите е стандартно съпътстващо явление при употребата на оловно-киселините батерии. Продуктът премахва образуваният кристален сулфат и в същото време образува защитно покритие върху повърхността на електродите, което забавя допълнително сулфатизиране.


Въпроси и отговори

1 . За какви видове батерии е подходящ PowerBatt?

PowerBatt е предназначен за обикновени оловно-киселинни батерии с електролит на сярна киселина.

2 . Работи ли PowerBatt също с нефункциониращи батерии ?

PowerBatt не съживява нефункциониращи батерии. Въпреки това, може да се случи, че след прилагане на PowerBatt, батерията може да бъде презаредена и използвана в продължение на няколко месеца и повече. Това зависи от естеството на дефекта на батерията .3 . Колко често да прилагам PowerBatt ?

Препоръчително е PowerBatt да се прилага приблизително на всеки 6 месеца.4 . Дали PowerBatt не поврежда батерията ?

Когато PowerBatt се дозира правилно с 30ml/100 Ah на клетка , той не вреди на акумулатора . Въпреки това, PowerBatt може да ускори процесите на разграждане в края на живота на акумулатора .5 . Ще ми помогне ли PowerBatt, след като съм забравил да изключа фаровете и акумулаторът се е изтощил ?

Не, трябва първо да заредите акумулатора и след това да приложите PowerBatt .6 . Когато приложих PowerBatt , батерията се разпени интензивно. Какво трябва да направя?

Ако се образува много пяна , изсипете PowerBatt по-бавно и в повече дози . Образуването на пяна е съпътстващо явление на химическа реакция, когато се почистват електродите от сулфата.7 . Когато се приложи PowerBatt , някои клетки извират навън. Какво трябва да направя ?

Когато клетка започне да извира навън, да се използва подходящ материал, за да се отстрани внимателно изтичащия разтвор, като се съобразявате с него в съответствие с инструкциите на производителя за работа със сярна киселина. Изсипете PowerBatt по-бавно, за да се избегне прекомерното образуване на мехурчета.8 . Защо батерията се загрява , когато се прилага PowerBatt?

Загряването на батерията по време на прилагане на PowerBatt е съпътстващо явление на химичната реакция при почистване на електродите от натрупания сулфат .9 . Защо трябва да се използва автомобила след употребата на PowerBatt?

При прилагане на PowerBatt се освобождава сулфат и намалява концентрацията на сярна киселина . Поради това се налага зареждане на батерията по стандартния начин, веднага след като химическа реакция е прекратена за да се достигне нормалната плътност на електролита.10 . Мога ли да приложа PowerBatt през нощта и да се използва превозното средство на следващата сутрин?

След прилагане на PowerBatt, ние не препоръчваме използване на автомобила след определен период. Ако не можете да запалите автомобила веднага след химическата реакция, когато е приключила, ние препоръчваме зареждането на акумулатора със стандартно зарядно устройство.11 . Мога ли да излея PowerBatt в акумулатора, когато аз не виждам електролита след като съм го отворил?

В никакъв случай. Това вероятно може да бъде определен тип необслужваем акумулатор, за които PowerBatt не е предназначен.12 . Какво трябва да направя , когато съм възпрепятстван от отварянето на акумулатора?

Да не се прилага PowerBatt . Това вероятно може да бъде определен тип необслужваем акумулатор, за който PowerBatt не е предназначен.13 . Мога ли да приложа PowerBatt , когато няма да използвам превозното средство за времето от няколко седмици?

След прилагане на PowerBatt, ние не препоръчваме използване на автомобила след определен период. Ако не можете да запалите автомобила веднага след химическата реакция, когато е приключила, ние препоръчваме зареждането на акумулатора със стандартно зарядно устройство.14 . Мога ли да използвам PowerBatt през зимните месеци?

Ние не препоръчваме използването на PowerBatt през зимните месеци.
Каталог: media -> uploads -> documents
uploads -> Поръчка–спецификация № / г
uploads -> Документ проспект за първично публично предлагане на конвертируеми корпоративни облигации на
uploads -> № Приложение 1
uploads -> Отчет за дейността на директора за връзки с инвеститорите
uploads -> Ч и с л е н о с т на ведомствените автомобили на “център за градска мобилност”еоод – управление и поделение „реализация на приходите”
uploads -> До „Симонас Кардс“ оод (Бенефициент- наименование)
documents -> Инструкция за прилагане на PowerBatt ® Prevent за предотвратяване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница