Инструкция за прилагане на PowerBatt ® Prevent за предотвратяванеДата05.03.2018
Размер67.59 Kb.
#61437
ТипИнструкция

www.powerbatt.info

Инструкция за прилагане на PowerBatt ® Prevent за предотвратяване

на сулфатизацията при тяговите оловно-киселинни батерии
Указания за безопасност: Спазвайте инструкцията за безопасност при работа с продукта и оловно-киселинни батерии. Електролита при оловно-киселинните акумулатори е киселина. Използвайте лични предпазни средства (защитно облекло, очила , маска и ръкавици) , когато боравите с киселини.
Стъпки при използване на продукта

PowerBatt може да се прилага за всички тягови батерии, използвани активно в операциите .

Да не се прилага PowerBatt за батерии, които са били подлагани на импулсни зарядни устройства (нивата на импулсите да не са били повече от 30 % от капацитета на батерията).

Да не се добавя дестилирана вода най-малко 14 дни преди прилагане на PowerBatt, за да има достатъчно пространство в батерията за добавяне на PowerBatt. Все пак, да не се допуска електролита да е под или на нивото на плочите .

Уверете се , че температурата на клетките не се повишава над 40 градуса по Целзий след прилагане на PowerBatt.

Извършете следните стъпки преди стандартна процедура за зареждане на батерията.

1 . Ако батерията е напълно разредена, зареждате батерията най-малко в продължение на 30 минути.

2 . Отваряне на всички клетки на батерията в съответствие с инструкциите на производителя за премахване на системата за зареждане с дестилирана вода.

3 . Уверете се, че обемът на електролита (в акумулаторните клетки) най-малко обхваща плочите на електродите, а ако е необходимо добавете дестилирана вода, като се оставя достатъчно пространство за прилагане на PowerBatt в батерията.

4 . Изсипете 60ml/100Ah на клетка от PowerBatt ® Prevent във всяка акумулаторна клетка, съгласно произведения капацитет (виж приблизителни стойности , посочени в таблицата по-долу). Ако това не е възможно, поради високото ниво на електролит, добавете колкото PowerBatt е възможно да се достигне максималното ниво, посочено в клетката (никога над максималното ниво ) и останалата част от изчисленото количество на по-късен етап (обикновено няколко седмици по-късно ), когато обемът намалява поради изпаряване на електролита .

5 . Нанесете PowerBatt бавно, за да се предпази акумулаторът от внезапна химическа свръхреакция. Препоръчително е да се прилага в зависимост от количеството на PowerBatt на 3-4 вливания с интервал от 20 минути (В горещ климат изчакайте поне 30 минути). Непрекъснато се наблюдава температурата на електролита, не добавяйте PowerBatt, ако температурата на клетките се повиши повече от 40 градуса по Целзий .

6 . Изчакайте в продължение на 60 минути или докато се ПРЕКРАТИ реакцията (мехурчета не се формират бурно и температурата на клетката започва да намалява).

7 . Поставете обратно системата за разпределение и зареждане на дестилирана вода в съответствие с инструкциите на производителя .

8 . Използвайте зарядно за зареждане на батерията напълно и след това я въведете в експлоатация .

9 . Процедурата се повтаря отново приблизително на всеки 12 месеца.
Таблица показва необходимото количество PowerBatt ® според капацитета на оловно-кисели батерии :


Капацитет на оловно-киселинната батерия

Количество необходимо за 1 клетка

Количество необходимо за 48 V (24 клетки)

100 Ah

60 ml

1.44 l

400 Ah

240 ml

5.76 l

500 Ah

300 ml

7.2 l

1,000 Ah

600 ml

14.4 lВъведение

PowerBatt ® Prevent е предназначен да предотврати влошаването на тяговите и стационарни оловно-киселини батерии с течен електролит (сярна киселина). Той не е предназначен за батерии, чиито електролити са в друга форма, освен течна ( напр. VRLA или гел оловно-киселинни батерии ). В случай, че имате нужда от помощ, не се колебайте да се свържете с нашия отдел за техническа поддръжка на следния адрес: info@bullbar.bg

КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРОДУКТА: При функциониране на батерията, се образува кристален сулфат, като по този начин намалява капацитета на акумулатора. Продуктът реагира със сулфата, като се разхлабва от повърхността на електродите. По този начин повърхността на електродите може да се увеличава до първоначалната си (производствена) стойност .

СУЛФАТИЗАЦИЯТА на електродите е стандартно съпътстващо явление при употребата на оловно-киселините батерии. Продуктът премахва образуваният кристален сулфат и в същото време образува защитно покритие върху повърхността на електродите, което забавя допълнително сулфатизиране.


Въпроси и отговори

1 . Аз имам заредена батерия и плътността на електролита е ниска. Какво трябва да направя ?

Нанесете PowerBatt и използвайте нисък ток , за да заредите батерията. След това поставете батерията в ежедневната употреба. В хода на следващите 10 до 12 цикъла плътността на електролита ще се увеличи след всяко зареждане. Ако дори след 20 цикъла плътността на електролита не е увеличена до необходимата стойност, електролита може да е бил изгубил своята плътност и е необходимо да се попълни със сярна киселина в съответствие с инструкциите на производителя .

2 . За какви видове батерии е подходящ PowerBatt?

PowerBatt е предназначен за обикновени оловно-киселинни батерии с електролит на сярна киселина.

3 . Работи ли PowerBatt също с нефункциониращи батерии?

PowerBatt не съживява нефункциониращи батерии. Въпреки това, може да се случи, че след прилагане на PowerBatt, батерията може да бъде презаредена и използвана в продължение на няколко месеца и повече. Това зависи от естеството на дефекта на батерията.4 . Колко често да прилагам PowerBatt ?

PowerBatt е предназначен за многократно приложение приблизително на всеки 12 месеца, в зависимост от интензивността на използване на батерията .5 . Помага ли да на батерии, които са дълбоко разредени ?

Ако поради дълбоко разреждане батерията е била повредена, тогава PowerBatt няма да помогне . В случай, че е сулфатизирана без сериозно увреждане на активния слой на електродите е възможно да се върне в експлоатация.6 . Дали PowerBatt не поврежда батерията ?

Когато PowerBatt се дозира правилно с 60 мл на 100 Аh на клетка, не уврежда батерията . Въпреки това, PowerBatt може да ускори процесите на разграждане в края на живота на батерията.7 . Дали PowerBatt помага, когато моята батерия започне да прегрява?

Да. PowerBatt премахва сулфата , увеличавайки по този начин повърхността на електродите и намаляване на товара , както и намаляване на прегряването на батерията .8 . Може ли една клетка да влияе върху капацитета на батерията?

Да. Капацитетът на всяка батерия се определя от най-слабата си клетка.9 . Клетката не може да побере необходимото количество PowerBatt . Какво трябва да направя ?

Препоръчваме наливане на PowerBatt в две дози. Изсипете половината от необходимото количество PowerBatt в клетката, запазете втората половина и я използвйте вместо дестилирана вода при следващата поддръжка.10 . При прилагане на PowerBatt капацитета на батерията намалява. Какво трябва да направя ?

Изплозвайте зареждане и разреждане на батерията при нормална експлоатация . PowerBatt увеличава капацитета на батерията при всяко зареждане/разреждане (цикъл). Това става след 15 до 20 цикъла. Тогава капацитет на батерията става стабилизиран .11 . Когато приложих PowerBatt, батерията се разпени интензивно. Какво трябва да направя?

Ако се образува много пяна , изсипете PowerBatt по-бавно и в повече дози . Образуването на пяна е съпътстващо явление на химическа реакция, когато се почистват електродите от сулфата.12 . Когато се приложи PowerBatt, някои клетки извират навън. Какво трябва да направя ?

Когата клетка започне да извира навън, да се използва подходящ материал, за да се отстрани внимателно изтичащия разтвор, като се съобразявате с него в съответствие с инструкциите на производителя за работа със сярна киселина. Изсипете PowerBatt по-бавно, за да се избегне прекомерното образуване на мехурчета.13 . Защо батерията се загрява, когато се прилага PowerBatt?

Загряването на батерията по време на прилагане на PowerBatt е съпътстващо явление на химичната реакция при почистване на електродите от натрупания сулфат .14 . Защо напрежението е намаляло след използване на PowerBatt?

При прилагане на PowerBatt се освобождава сулфат и намалява концентрацията на сярна киселина. Поради това се налага зареждане на батерията по стандартния начин, веднага след като химическа реакция е прекратена (обърнете се към процедурата за използване на PowerBatt).15 . Може ли батерията да е разредена преди използването на PowerBatt?

Преди да се приложи PowerBatt, батерията трябва да бъде прикачена и зареждана за около 30 минути. PowerBatt не е подходящ, когато батерията е напълно заредена или напълно разредена преди използването му.
Каталог: media -> uploads -> documents
uploads -> Поръчка–спецификация № / г
uploads -> Документ проспект за първично публично предлагане на конвертируеми корпоративни облигации на
uploads -> № Приложение 1
uploads -> Отчет за дейността на директора за връзки с инвеститорите
uploads -> Ч и с л е н о с т на ведомствените автомобили на “център за градска мобилност”еоод – управление и поделение „реализация на приходите”
uploads -> До „Симонас Кардс“ оод (Бенефициент- наименование)
documents -> Инструкция за прилагане на PowerBatt ® Car за предотвратяване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница