IP/07/1498 Брюксел, 15 октомври 2007 г. Eutube достигна един милион заявки за търсенеДата15.10.2018
Размер29.5 Kb.
IP/07/1498

Брюксел, 15 октомври 2007 г.EUtube достигна един милион заявки за търсене

EUtube, каналът на Европейската комисия в YouTube, получи повече от един милион заявки за търсене на началната си страница и почти седем милиона прегледа на видеоклипове от стартирането си преди по-малко от три месеца.

Заместник-председателят на Комисията Маргот Валстрьом, отговорна за институционалните връзки и комуникационната стратегия, заяви: "Успехът на EUtube е просто потвърждение за това колко е важно информацията да бъде поднесена по интересен начин и да се поддържа връзка с медиите, които хората обичат да ползват."

В момента каналът разполага с 69 видео клипа по широк спектър от теми – от първите следвоенни исторически стъпки на ЕС до днешната необходимост от борба срещу изменението на климата. Най-гледаният видео клип, с изумителните 4,2 милиона прегледа, е филмчето, популяризиращо програма МЕДИА на ЕС. Любов ("Любителите на филми ще го обикнат"). Сред успешните клипове е и "СПИН: спомни си за мен", на здравна тематика, както и видеото, показващо усилията на ЕС в борбата за потушаване на горските пожари в Гърция това лято, което беше гледано повече от 180.000 пъти в рамките на три седмици.

За видеоклиповете се получиха хиляди коментари от потребители на YouTube, огромната част от които положителни. Много от клиповете имат рейтинг от 4 звезди и нагоре. "Намирам това за много окуражаващо.", заяви Валстрьом, "Потребителите на YouTube споделят какво мислят за клиповете и за Европейския съюз и е хубаво да видиш толкова много коментари от хора, до които обикновено не бихме могли да достигнем."

Клипове на френски и немски език бяха добавени към канала след стартирането му през юни 2007 г.

Открийте какво има в EU Tube на:www.youtube.com/eutube
Каталог: rapid
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейската комисия е готова да започне преговори със сащ за споразумение за личните данни с цел борба с тероризма и престъпността
rapid -> IP/10/609 Брюксел, 26 май 2010 г. Европейската комисия се стреми да постигне високи стандарти за закрила на неприкосновеността на личния живот в рамките на споразумението за защита на данните между ес и сащ
rapid -> Европейска комисия — Съобщение за медиите
rapid -> Заседание на Съвета Външни работи Търговия Женева, 14 декември 2011 г. Председател г жа Hanna trojanowska
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Texte bg conseil europeen – bruxelles 15 & 16 octobre 2008 conclusions de la présidence


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница