"Искам да изкажа благодарността на ус за извършеното досега по преустройството на ловната хижа "Диана"Дата10.04.2018
Размер29.07 Kb.
#65948

   Преди да настъпи юлската горещина,ловците от ЛРС "Сокол" в Шумен се събраха край ловната хижа "Диана" в Природния парк "Шуменско плато",за да станат съучастници на традициония ловен събор в навечерието на откриването на новия сезон.Радостно изненадани бяха от извършеното обновяване на ловния комплекс,където са създадени много по-добри условия от фирмата на бизнесмена Боян Бойчев.Отец Красимир отслужи  водосвет на новите знамена на 29-те ловни дружинки и на сдружението,който пожела на ловците да им бъде винаги сух барутът,да нямат произшествия по време на ловните излети и да се грижат за полезния дивеч.В рамките на събора бяха организирани екстериорна изложба на ловни кучета и спортна стрелба "Скийт" и изложба на старинни оръжия със съдействието на регионалния клуб "Традиция" в Шумен. 


   За да станат съпричастни на традиционния празник на шуменци гости им бяха Колю Панайтов,председател на ЛРС във Варна,който е и регионален отговорник за Шуменска област,Илия Михайлов,председател на ЛРС в Добрич,Руси Русев,председател на ЛРС "Балкан" в Каспичан,както и директорът на ДГС в Шумен инж.Младен Манев,директорът на ДЛС "Черни лом" в Попово инж.Григор Гогов,които изказаха своите впечатления за добре организирания ловен събор.Пожелаха и добра слука през новия ловен сезон,който се открива на 8 август. 
  "Искам да изкажа благодарността на УС за извършеното досега по преустройството на ловната хижа "Диана".На 28 март гласувахме доверието на господин Боян Бойчев,като му дадохме по договор да се грижи за ловния комплекс и виждате за краткото време колко много е направено.Всичко се прави за нашата добра обстановка,хубавото е това,че на високо ниво е стрелковият комплекс,а новите знамена,които осветихме днес тържествено,символизират единението на сдружението", заяви председателят на ЛРС"Сокол" в Шумен Стоян Стоянов. 
  Председателят на сдружението връчи удостоверение за придобито право на лов на завършилите през тази година курс на обучение,като някои от тях участваха и за пръв път в състезания по спортна стрелба.Той обяви и победителите на събора.Като най-активен председател беше отличен Ташо Ташев от дружинката на село Лозево.Приза за най-добра дружинка в ловно-стопанските мероприятия отнесоха ловците от село Трем.Отличени бяха и най-добрите в стрелбата по хищници - ловците Хюсеин Чауш от дружинката в село Ивански,Димчо Димов от шуменския квартал "Дивдядово",Ведат Чаушев от село Вехтово,а най-много прасета е съборил през изминалия сезон Бейзат Хасан от дружинката в село Друмево,най-големият глиган е слуката на Левент Зекериев от сдружинката в село Капитан Петко.В комплексното класиране на киноложката изложба най-добро се оказа шестмесечният бигъл "Чарли" на Людмила Захариева,която е кандидат ловец, беше много радостна:"Кучето ми е много малко,но още от сега забелязвам,че ще стане добър помощник и има кой да го взема на лов.Затова по-рано вероятно ще тръгне на ловни излети от мене",усмихва се доволно стопанката му.Съдията на киноложката изложба Данислав Николов,каза:"Слабо беше участието,най-вероятно заради големите юлски горещини, за сметка на това обаче имаше много качествени кучета.Много добри представители имаше при дратхарите и курцхарите,отличен беше бигъла,който стана и първи на цялата изложба въпреки младата си възраст.Може да се желае повече от водачите,защото обикновено преди началото на ловния сезон кучетата са доста по-пълни",заяви известният специалист в кинологията Данислав Николов от град Исперих.Отличия за най-добрите кучета получиха техните стопани Людмила Захариева,Николай Цветанов,Жорко Челебиев и Николай Колев. 
  Под обновените чардаци на интересния в битов стил комплекс,бяха наредени също новонаправените маси,които бяха обсипани с алкохолни елексири,разнообразия от мезета,агнешки курбан и печени меса.Майстор на курбан чорбата беше Стефан Стефанов,познат от едно популярно телевизионно шоу за топготвачи.Той е роден в Шумен,но израснал във Варна.Признава,че е кандидат ловец.В отделен казан вареше ароматни билки - мащерка,джоджен,червен и черен пипер,дафинов лист,гъби манатарки,,за да вкуси с тях курбана и той да стане бистър.Ловците вдигаха наздравици и си пожелаваха безопасни ловни излети през новия сезон и да имат добра слука.Естествено не липсваха и лакардиите за преживяните мигове в ловищата през изминалите години. 
 На снимките отец Красимир освещава 30-те знамена на дружинките и това на сдружението,Людмила Захариева победителката с 6-месечния бигъл,ловецът Кънчо Енчев от регионалния клуб Традиция" / в ляво/ със Стоян Стоянов.Председателят на сдружението Стоян Стоянов дава наградата на дружинката в село Трем,представена от заместник председателя й доктор Йордан Йорданов. 
Георги НИКОВ 
Каталог: kcfinder -> upload -> files
files -> Конвенция за опазване на дивата европейска флора и фауна и природните местообитания
files -> Закон за пазарите за финансови инструменти (зпфи), посочени по-долу
files -> Закон за биологичното разнообразие Обн., Дв, бр. 77 от 08. 2002 г., изм и доп., бр. 88 от 11. 2005 г., изм., бр. 105 от 29. 12. 2005 г., в сила от 01. 2006 г., бр. 29 от 04. 2006 г., б
files -> Тарифа за обезщетение при нанесени щети на растителни и животински видове, включени в приложение №3 на Закона за биологичното разнообразие
files -> Приложение №1 към чл. 32, ал. 1 (Доп. Дв, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01. 2006 г., изм., бр. 59 от 2012 г.)
files -> Общи положения
files -> Закон за лова и опазване на дивеча (редакция от 10. 10. 2006 г.) Двуезична версия на документа: bg en
files -> Конвенция за опазване на мигриращите видове диви животни


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница