Истанбул и св. Стефан приказка без Край гДата10.04.2018
Размер155.94 Kb.
#65594

ИСТАНБУЛ и СВ. СТЕФАН

Приказка без Край... 2018г.

ДНЕВНИ ПРЕХОДИ

от ДОБРИЧ, БАЛЧИК, КАВАРНА, ВАРНА, БЯЛА, ОБЗОР, СЛЪНЧЕВ БРЯГ И БУРГАС

маршрут: Варна /други градове/ –Истанбул - Чорлу– Варна/други градове

НОВА БУТИКОВА АВТОРСКА ПРОГРАМА

ПОДАРЪК: ПОСЕЩЕНИЕ на СВ. СТЕФАН

ПОДАРЪК: ПОСЕЩЕНИЕ на кафенето на ПИЕР ЛОТИ*

ПОДАРЪК: ОБИКОЛКА на ИСТОРИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР

ПОДАРЪК: ПОСЕЩЕНИЕ на ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР*

ПОДАРЪК: Много шопинг в ЧОРЛУ – магазините на местните фабрики – дрехи, кожа, ТАЧ и други

ТУРСКИ СЛАДКИ, СУВЕНИРИ и ЖЕСТОВЕ по време на цялото пътуване

ИЗПИТАНИ И ПРОВЕРЕНИ ХОТЕЛИ с ИДЕАЛНА ЛОКАЦИЯ
05.05 – 07.05 – Майски празници

13.07 – 15.07; 17.08 – 19.08 - Лято

22.09 – 24.09 – Септемврийски празници;

19.10 – 21.10; 16.11 – 18.11 - Есен

14.12 – 16.12 – Предколедна екскурзия

3 дни – 2 нощувки!!ПРОМО ЦЕНА: 175 ЛЕВА за 4* хотел!!

Ранни записвания до 31.03.18г.

Редовна цена: 195лв

Изживейте своята приказка с нас в градът на царете и царят на градовете!!!

Непокорен, разнолик, град, в който се влюбваш от пръв поглед, но започваш да обичаш едва след като го опознаеш...Магия за цял живот... Това е ИСТАНБУЛ!


Първи ден

В 05:15ч. Ви очакваме заредени с добро настроение за отпътуване в гр. Варна, ул. „Антим” І /до Археологическия музей/. Тръгваме в 05:30ч. 07:30-08:00ч. - Престой в гр. Бургас - бензиностанция OMV (до хотел Мираж) и присъединяване на останалите гости към нашето пътуване.

Пристигаме около 13:30ч. в Истанбул. /при нормални условия на преминаване на ГКПП/

По Ваше желание: Новият „Истанбул Аквариум – Флория“ / вечеря на ЯХТА с разходка по Босфора и шоу програма

По път ще посетим и най-големият „Истанбул Аквариум” с МОЛ Флория. Новоткрития аквариум "Флория" е по-голям по размери от "Тюркуазоо". Тук ще прекосим морета и океани от зала в зала, ще се запознаем с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, от най-големите до най-малките, ще минем през Антарктида, за да докоснем ледената кула и ще стигнем чак до Тропическата гора, където ни очакват нейните чудатости и малко дъжд...

Останалите няма да скучаят, в Истанбул това е невъзможно! Амфитеатрално разположените тераси на ресторантите и заведенията от различен тип са най-подходящото място да поседнете за обяд или да отпиете от турското кафе с локумче, чай, домашно приготвената лимонада, а „черешката на тортата“ е един от най-прочутите десерти в турската кухня – „Казандиби“, за който няма да споделя от сега тайната съставка...Разбира се, шопингът няма нужда от представяне... Свободно време. /около 2 часа/

Настаняваме се в хотелите около 17:00ч.По Ваше желание: 19:15ч. Среща пред хотела обявен за сборен пункт. Вечерта продължава с „Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!
Втори ден

„Gunaydin" или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.По Ваше желание: KIZ KULESI или Кулата на девицата + разходка по Босфора/ Златният дворец „Долмабахче“ /ЕГИПЕТСКИЯ пазар/БОНУС/ / Света София / Йеребатан или ПОТЪНАЛИЯ ДВОРЕЦ / Султанахмет – пешеходна обиколка /БОНУС// Вечеря в рибен ресторант на Босфора

08:00ч. Среща пред хотела обявен за сборен пункт и качване в автобуса / 08:15ч. отпътуване.

Ок. 08:30ч. Посещение на най-романтичния символ от сериалите – Къз Кулеси (Момината кула или Кулата на девицата)! + морска разходка по Босфора – най-красивата магистрала на Истанбул.

Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай, кафе и снимки с един от най-емблематичните символи на Турция! 

Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек.. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място! Връщане на сушата.

Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.Ок. 11:00ч. Следва посещение на султанският дворец „Долмабахче“ (Dolmabahce palace) - невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише „градината“( на турски „bahce“ е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора. (продължителност около 1ч.30)

ПОДАРЪК! Ок. 13:00ч. Продължаваме с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.

Има едно място което привлича повечето туристи и това е заливът „Златен рог“ или на турски HALIC/Халич.. С чистата си синя вода и красивите пейзажи по брега, той се превръща в един от най-привлекателните проливи в света. Над пролива са изградени два невероятни моста. Преминаването ни през един от тях е едно наистина вълнуващо изживяване! Златния рог е едно много красиво, естествено пристанище, а когато гледате към него слънцето направо се топи във водата. В действителност това е и причината, поради която се нарича Златен рог. Когато слънчевите лъчи докоснат водата, тя се превръща в злато... Златният рог е залив на границата между Босфора и Мраморно море. В него се вливат две реки - Алибей и Киатхане. Устието на всяка една от тях е едно прекрасно място за отдих и развлечение. Ще се полюбуваме на тълпата, рибарите и гледката над Златния рог.ПОДАРЪК! Преминаване през квартала Еюп и посещение на пазара на подправките – “Misir Carsasi” или Египетския пазар. /неорганизирано посещение на пазара/

Ок. 14:00ч. Очаква ни църквата „Света София” - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още „Църквата на Божествената премъдрост,“ тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес и в музей.

Ок. 16:30ч. Следва посещение на водохранилището Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В "Йеребатан сарнъджъ" има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.

ПОДАРЪК! С желаещите от групата, които са на площад Султанахмед ще направим пешеходна обиколка на Стария Истанбул - сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера...

Свободно време за разходка в истинската част на Ориента – Капълъ Чаршъ!

На Капълъ Чаршъ имаш усещането, че се движиш в пъстър вълшебен свят. В един момент всичко се слива в едно – цветовете на шаловете, шарките на килимите, блясъкът на екзотичните лампи от малки парчета стъкло, миризмата на чайове и подправки, подрънкването на стъклените и керамичните предмети за продажба. Заради покритото пространство във въздуха навсякъде се носи специфичен сладък аромат, който когато влезеш отвън те обръща, без да усетиш те замайва и после спираш да го усещаш, но е там – канела, кардамон, черен чай, жасмин, розова вода, портокалови цветчета, индийско орехче… Приятна разходка!

Ок. 20:15ч. – Среща пред хотела обявен за сборен пункт. 20:30ч. – Вечеря в рибен ресторант на Босфора със спираща дъха гледка под моста Галата и страшно вкусна прясна риба... Ще имаме възможност да се насладим на богатото меню, специално подбрано от нашите домакини и приготвено с много любов, а именно: няколко вида мезета, салата, калмари, прясна риба по избор (в Турция няма замразена риба!) - ципура, лаврак или според сезона, десерт, обикновено свежи и вкусни плодове и за настроение жива музика. Магията продължава!По Ваше желание и при налично време:

Дойде време да опитаме и от символа на богатство и празничност още от древността... Ще Ви заведем в сладкарницата, която от 1820г. се слави с десертът на султани, везири и паши: баклавата. Представете си само всичко най-сладко събрано на едно място! Повярвайте, тук е най-вкусната баклава в цял Истанбул и дори за една малка хапка си струва да дойдеш и да опиташ царицата на турските десерти – с ярко зеления шамфъстък придаващ изумрудения и цвят, и не само! Отрупаните витрини и броят на видовете баклава на това място е неизвестен. За по-любознателните в сайта на сладкарницата има и оригиналната рецепта за баклава. А за тези, които не ни вярват, могат само да дойдат и да оценят това произведение на изкуството със своите очи и вкус... Да ви е сладко!


Трети ден

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.   Християнският храм СВЕТИ СТЕФАН /Kафене ПИЕР ЛОТИ / Чорлу/ Лозенград

ПОДАРЪК! 08:00ч. се качваме в автобуса и сега предстои дългоочакваната ни среща с един от най-красивите православни храмове в света – „желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 6г. ремонт и труд на над 40 строители и реставратори – СВЕТИ СТЕФАН!

ПОДАРЪК! Денят ни започва и със спиращата дъха панорама към целия многомилионен град - историческото кафене на „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Жулиен Вио, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед! /изкачване с кабинков лифт – доплащане ок. 5,00 т.л. за две посоки /изкачването се осъществява при възможност, т.е. ако няма дълги опашки и времето е подходящо за снимки/

Отпътуваме за гр. Чорлу (253 000 жители) - отдавна известен със силната си шивашка и кожарска промишленост. В района се шие на ишлиме за много световноизвестни марки, което позволява цените да бъдат изключително атрактивни, и затова сме тук толкова често... Градът е важен промишлен център на Турция и известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и много други..

Ще посетим преставителните магазини на най-добрите и качествени заводи около Чорлу: търговски център Авантаж - около 40 фирмени магазина: Mavi, Polaris, Desa, Nike, Urban Play, Levis, Oxxo и много др.; БОНУС!! AZZO – специализиран магазин за кожени облекла – обувки, якета, чанти, аксесоари и много др.; Мол ОРИОН, където се намират представителни магазини на повечето фабрики в града – Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco, Pierre Cardin, ADL, Inci, Derimod, Desa, Herry, Penti, Boyner, English Home и/или най-новият Мол АРЕНА ТРЕНД - магазини от всякакъв тип и за всеки вкус, марки като Kemal Tanca, Hotic, Greyder, Ozdilek, White & Beige, Ipekyol, Katia & Bony, LTB и др. Време за обяд, турско кафе с десерт и безброй покупки... По Ваше желание посещение и на хипермаркети КИПА и/или МИГРОС. Заедно ще посетим и ще Ви съдействаме за избора и покупките в Tac / "ТАЧ" – марков магазин за супер качествени и на страхотни цени спално бельо, халати за баня, покривки, готови пердета, детски комплекти и мн. други.

Ок.17:30ч. Отпътуваме с много емоции и още покупки в Къркларели (Лозенград).

Време е да опитаме прочутия специалитет на града - Лозенградските кюфтенца, с бира ЕФЕС или с айрян! Покупката на баклава, локум, турски сладки, ядки и др. на изгодна цена е неизбежна! Пристигане в Бургас/Варна късно вечерта на същите места, от където е отпътувала групата."Има градове по-хубави, но няма така вълшебен – чудо за очите." – Иван Вазов

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03:
Настаняване


Пакетна цена на човек в дв./тройна стая

Пакетна цена на човек в единична стая

Пакетна цена на дете от 6г. до 11,99г.

Пакетна цена на дете 2г. до 5,99г.

Хотел 4*


175.00 лв.

260.00 лв.

140.00 лв.

80.00 лв.

Хотел 4*

След 31.03.18

195.00 лв.

280.00 лв.

150.00 лв.

80.00 лв.

Примерни хотели по програмата с окончателно наименование, след потвърждение на групата:

YIGITALP 4* - http://www.yigitalp.com/ или подобенGRAND WASHINGTON 4* - https://www.grand-washington.com/en/index.html или подобен
Пакетната цена е в лева и включва:

 • Комфортно пътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема);

 • ПО ТРАДИЦИЯ!! Безплатно ще ви бъдат поднесени турски сладки, сувенири и жестове, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;

 • Настаняването е само в изпитани и проверени 4*/хотели в историческата част на Истанбул с 2 нощувки и с богата закуска;

 • ПОДАРЪК: посещение на Св. Стефан “Желязната църква“

 • ПОДАРЪК: посещение на кафенето на ПИЕР ЛОТИ - най-романтичното кафене*;

 • ПОДАРЪК: пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II с лицензиран гид на бълг. език;

 • ПОДАРЪК: ПОСЕЩЕНИЕ на ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР /само транспорт в една посока/

 • НОВО!!Посещение на най-известната сладкарница в Истанбул от 1820г. с най-вкусната БАКЛАВА;

 • ПОДАРЪК: ПОСЕЩЕНИЕ на представителните магазини на фабриките в гр. Чорлу/ТАЧ

 • Водач и екскурзовод от фирмата организатор;

 • Медицинска застраховка за лица до 65г. при ЗAД „АРМЕЕЦ“;


Пакетната цена не включва:

 • Всички допълнителни мероприятия по желание

** Важно: Препоръчително е те да се заявят само в България, но могат да се заплатят най-късно до влизането на турска територия. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

 • Медицинска застраховка за лица над 65 год. до 70 год. – доплащане 8.00 лв при ЗAД „АРМЕЕЦ“

 • Разходи от личен характер

**При запитване можем да предоставим и цени в по-висока категория хотели
Екскурзии по желание за групи и БЕЗ ЗАВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ПРИ ЗАПИСВАНЕ НА МЯСТО:

 • Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 20 евро; за деца до 12 г. – 18 евро

* Цената включва – траспорт и входни такси;

 • „Романтична разходка с вечеря на яхта“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш…На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!

*В цената е включено горепосоченото меню, шоу програма + дискотека - 40 евро; за деца до 12 г. – на запитване;

 • „Кулата на девицата“ + круиз по Босфора - 25 евро; деца под 7г. – 15 евро

*Цената включва: траспорт до пристанището, наем на самостоятелен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, морска разходка по Европейския и Азиатския бряг на мегаполиса и екскурзоводска беседа на български език;

 • Султанския дворец „Долмабахче” - 30 евро; деца под 7г. – 26 евро

*Цената включва: входна такса, транспорт и екскурзоводска беседа на български език;

 • Храма „Света София” - 25 евро; деца под 7г. – 20 евро

*Цената включва: входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език;

 • Водохранилището „Йеребатан“ - 15 евро; деца до 12 г. – 12 евро

*Цената включва: входна такса и екскурзоводска беседа на български език;

 • Вечеря в рибен ресторант на Босфора - 22 евро; за деца до 12 г. специално детско меню – 15 евро

(напитките се заплащат допълнително);

*Цената включва – траспорт до ресторанта с автобус и/или билет за трамвай в посока към хотел • Изкачване с кабинков лифт до Пиер Лоти – доплащане ок. 5,00 т.л. за две посоки

**Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в Истанбул или по независещи от организатора причини
Условия за записване:

 • Записване: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 15 дни преди датата на отпътуване;

 • Начин на плащане: банков път


Общи условия:

МИНИМАЛЕН БРОЙ за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 35 туриста; При група от мин. 25 туриста, доплащане - 30лв/човек, при осъществяване на пътуването с голям автобус, при мин. 15 туриста – с микробус • Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване;

 • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

 • Необходими документи: международен паспорт с мин. валидност 3 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

 • Туроператора предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.


Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване / сключване на договор !

№ на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места: от 1-ви до 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.

 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.


Отпътувания при мин. 15 човека:

Доплащане - от Добрич – 10лв, от Каварна – 10лвДоплащане - от Балчик – 8лв при мин. 18 човека

*** Цената с тръгване от Бургас е с отстъпка от 10лв. при група от минимум 35 човека!

Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение на мероприятията или часовете .

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!
ТУРОПЕРАТОР ЕРТУРС ЕООД има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ с полица № 7500170000508/04.08.2017г. на „ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ “ ЕАД, с адрес: бул. „Цариградско шосе“ № 47А, блок V, et. 3, София, с валидност на действие от 17.09.2017 (00:00ч.) до 16.09.2018г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

Каталог: products -> prod00000064
products -> С б о р н и к съдебна практика по приложението на закона за защита от дискриминация
products -> Предупреждение: Устройството е с висока изходяща мощност, като бушона е 10А, 12V
products -> Продукти електротехника
products -> Технически характеристики
products -> Diva android tv stick Кратко ръководство за употреба Предпазни мерки
products -> Аптеки и дрогерии предлагащи маоло
products -> Отчет за експериментално изследване на хранителна добавка "маоло"
products -> Здравейте! [ Zdravejte! ]
prod00000064 -> Истанбул и св. Стефан приказка без Край г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница