Ix благотворителна кампания в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания в България – McHappy Day 2010



Дата25.01.2018
Размер22.67 Kb.
#51882

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ


18 ноември 2010 г.

IX благотворителна кампания в подкрепа на деца

с онкохематологични заболявания в България – McHappy Day 2010




София /18 ноември 2010 г./ - Макдоналдс™ България и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България (RMHC®) за 9 поредна година отбелязаха традиционната благотворителна инициатива – McHappy Day, в помощ на децата с онкохематологични заболявания в страната. Тази кампания се провежда в над 32 000 ресторанта на Макдоналдс по целия свят, които набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд (RMHC) и редица детски каузи.
От 11 до 24 ноември продължава активната дарителска кампания за клиентите на Макдоналдс в България. Макдоналдс ще дари по 20 стотинки от стойността на всяко Happy Meal™ меню в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, подкрепяща деца с онкохематологични заболявания в България.
Кампанията МcHappy Day тази година е подкрепена от негово превъзходителство Джеймс Уорлик, Посланик на САЩ в България; г-н Иван Ценов, Заместник министър, Министерство на физическото възпитание и спорта и г-жа Надя Шабани, Председател на Държавна агенция за закрила на детето, които бяха почетни гости на специалното събитие на 18 ноември в ресторант Макдоналдс на пл. Славейков в гр. София. За да подкрепят кампанията, редом с екипа от служители и мениджъри на Макдоналдс, зад касите в ресторанта застанаха и известните телевизионни водещи и звезди Ники Кънчев, Иван и Андрей, Део, Ники Илиев, Искра Ангелова, Марта Вачкова, Белослава, Ирен Онтева, Криста, както и знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Армен Назарян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Николина Щерева и Йорданка Благоева.
От 2002 г. до днес, по време на благотворителните кампании на Макдоналдс, са набрани и дарени над 350 000 лв. с подкрепата на клиентите на Макдоналдс, нейните служители и партньори. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в градовете София, Пловдив и Варна.
Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд е организация с нестопанска цел за общественополезна дейност, насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Вече 36 години тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез мрежата си в 53 държави по целия свят. За повече посетете www.rmhc.org.


Макдоналдс

Макдоналдс е най-голямата верига ресторанти за бързо обслужване в света с повече от 32 000 ресторанта в 117 държави по целия свят.

За повече информация:

Петко Христев, Макдоналдс България, тел. 9604020



Славина Велева, ПР агенция „Янев и Янев“, тел. 870 21 02
Каталог: news
news -> Община пловдив пловдив, 4000, пл. “Стефан Стамболов” №1 тел: (032) 656 701, факс: (032) 656 703
news -> Закон за изменение и допълнение на Закона за общинската собственост. От рождения си ден 1 юни 1996 г., Закона за общинската собственост претърпя множество промени, основните от които бяха през 1999 г и 2004 г
news -> Тема: здравеопазване
news -> П р а в и л а за провеждане на 68-ми Национален и Международен Туристически Поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй Околчица" 27 май 2 юни 2014 година I. Цел и задачи
news -> Списък на училищата, които имат ученици с ниски резултати от външно оценяване след 5 клас по съответните предмети
news -> Уважаеми колеги, Лятото е при нас и ето, че е време да помислим къде ще прекараме лятната отпуска
news -> Новости в програмен продукт Заплати – версия 12
news -> Проф д-р Георги Ончев, дмн
news -> Код на училище Име на училище


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница