Изложение в Женева adam rocks е готов за старт Opel превръща страхотната версия на adam в реалностДата23.11.2017
Размер93.83 Kb.

Пресинформация

19 февруари, 2014 година


Световна премиера на автомобилното изложение в Женева
ADAM ROCKS е готов за старт - Opel превръща страхотната версия на ADAM в реалност


  • Световна премиера на автомобилния салон в Женева - версията ROCKS ще допълни гамата на модела ADAM

  • На гребена на вълната - ADAM ROCKS разкрива новата пазарна ниша на малките градски кросоувъри

  • Здрава физика - издръжлив външен вид в офроуд-стил, увенчан от мек сгъваем покрив за неограничен простор и впечатляващи гледки

  • Изпълнен с мощ - моделът се задвижва от изцяло новия трицилиндров двигател с последна дума на турботехнологиите и максимална мощност 115 к.с.

  • Превъзходна връзка - винаги в крак с глобалната мрежа и околния свят благодарение на водещата инфоразвлекателна система IntelliLink

Рюселсхайм. Страхотен и як, динамичен и забавен - ADAM ROCKS съчетава радостта от шофирането под открито небе с изключителното удоволствие от управлението на един винаги готов за приключения мини кросоувър. ADAM ROCKS, който ще отбележи своята световна премиера на автомобилното изложение в Женева през следващия месец (6 - 16 март), е най-новото допълнение към фамилията модели на ADAM. Присъединявайки се към версиите ADAM JAM, ADAM GLAM и ADAM SLAM, той ще разшири допълнително почти безграничните възможности за индивидуално оформление на ADAM и ще заздрави още повече позициите му на шампион по индивидуализация в автомобилната област. Представеният под формата на концептуална студия в Женева само преди 12 месеца, ADAM ROCKS получи толкова ентусиазирани отзиви, че новият ръководен екип на компанията бързо взе решението за превръщането му в реалност и обявяване на старта на серийното му производство в рамките на тазгодишния автосалон. ADAM ROCKS ще се появи на пазара още през това лято.


Най-новият представител на семейството градски лайфстайл модели на марката Opel е автомобил с дължина от едва 3.74 метра, но с огромна жажда за живот - както по градските улици, така и далеч отвъд тях. Със своя включен в серийното оборудване сгъваем мек покрив Swing Top с електрически механизъм, с емблематичните си защитни панели и с увеличения с 15 мм клиренс на каросерията, ADAM ROCKS разкрива нова пазарна ниша, превръщайки се в първия градски кросоувър модел с три врати в "джобен" формат с обща дължина под 4.00 метра. С цел да придадат допълнителна индивидуалност на вътрешното пространство, дизайнерите на Opel са разработили и нови стилистични елементи, декоративни възможности и материали за тапицериите и облицовките, които са уникални за ADAM ROCKS. В допълнение към множеството новаторски решения, които спомагат за повишаване на безопасността и комфорта на ADAM - като автоматичната система за паркиране Park Assist например - версията ROCKS се отличава и с последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink на Opel, което позволява лесна интеграция на функциите на смартфоните с операционна система ANDROID и Apple iOS в автомобила и превръща новия модел в най-добрия по отношение на свързаността с околния свят и глобалната мрежа представител на малкия автомобилен клас - при това на изключително достъпна цена.

ROCKS допълва гамата на ADAM не само само с нова, мускулеста външност, но и с ново поколение технологии за задвижване. Моделът ще разполага с изцяло новия 1.0-литров трицилиндров турбодвигател с директно впръскване ECOTEC Direct Injection Turbo на Opel - високотехнологичен компактен агрегат, който вдига още по-високо летвата по отношение на съвършенството на работните характеристики при трицилиндровите мотори и съчетава максималната мощност от 115 к.с. с впечатляващ максимум на въртящия момент от 166 Нм при много ниски обороти. Едновременно с това двигателят се отличава и с много нисък разход на гориво от 4.3 л/100 км (съгласно тестова процедура NEDC; предварителни данни). Агрегатът 1.0 ECOTЕC Direct Injection Turbo е съчетан с изцяло новата, високоефективна компактна шестстепенна механична трансмисия, която впечатлява с изключителна мекота, плавност и бързина при смяна на предавките.

"Версията ROCKS разкрива пред ADAM изцяло нови територии," споделя главният изпълнителен директор на Opel/Vauxhall д-р Карл-Tомас Нойман. "Тя предлага уникално съчетание от здравината на кросоувър-моделите и страхотното удоволствие от шофирането под открито небе. Както и всички останали версии на Opel ADAM, ROCKS е истински шампион по отношение на възможностите за индивидуално оформление и почти всеки екземпляр от ROCKS ще бъде наистина уникален по рода си. Едновременно с това ROCKS вариантът на ADAM си остава най-добре свързаният представител на малкия автомобилен клас с множество нововъведения в областта на инфоразвлекателните системи. И не на последно място - своята премиера в новия модел ще отбележат нови поколения двигател и трансмисия на върхово технологично равнище. Затова ние сме изключително горди с постижението на нашите екипи от специалисти, които успяха в рамките само на дванайсет месеца да превърнат ADAM ROCKS в един от големите акценти на автомобилното изложение в Женева през 2014 година."

Дизайн с подчертана издръжливост и индивидуалност

Вдъхновен от динамичния стил на акробатичните бегачи в "паркур" състезанията, които използват релефа на градския пейзаж за предизвикателство в своите надпревари, външният дизайн на новия ADAM ROCKS разкрива нова пазарна ниша - тази на градския кросоувър с три врати в малкия автомобилен клас. До този момент, единственият сравним компактен модел в тази категория е с около 40 сантиметра по-дълъг. Прекрасната външност с елементи, излъчващи дух на издръжливост и приключения, по-високата стойка, мускулестите пропорции и сгъваемият мек покрив Swing Top, позволяващ бързо преминаване към удоволствията от пътуването под открито небе, със сигурност ще допаднат на всички, които търсят лична свобода извън утъпканите пътища както в града, така и далеч отвъд неговите граници.


Ключов фактор за постигане на решителната осанка на ADAM ROCKS е увеличаването на клиренса с 15 милиметра, което позволява постигането на по-внушително и мъжествено цялостно излъчване. Част от елементите на ходовата част са модифицирани и с променени настройки - в това число амортисьорите, пружините, геометрията на задното окачване и характеристиките на кормилната уредба с директни и бързи реакции. По-високият и широк външен изглед на модела се допълва сполучливо от възможността за избор между серийните 17-цолови и допълнително предлаганите 18-цолови алуминиеви колела, към които могат да се добавят и уникалните за версията ADAM ROCKS индивидуални предимства, предлагани от новите декоративни вложки в стил "Wild" и различни цветове.
Елементите на каросерията на ADAM ROCKS са обгърнати плътно от защитните панели в тъмен антрацитен цвят, придаващи на модела издръжлив и атлетичен външен вид. Трапецовидната предна решетка с характерната за марката масивна хромирана лайстна в центъра е вписана в защитните панели, докато модулите на предните светлини за мъгла и мигачите, както и светлините за мъгла и движение на заден ход в задната част са съчетани с контрастни елементи в матов хром с формата на бумеранг. Дневните светлини и задните светлини с LED елементи също са част от серийното оборудване на модела, а сребристите защитни панели на дъното на каросерията в предната и задната част, както и бляскавият хромиран накрайник на ауспуха допълват впечатляващата цялостна картина на външния дизайн на ADAM ROCKS.
Предлагайки същите богати възможности за индивидуално оформление като всички останали свои събратя в гамата на ADAM, новият ROCKS се присъединява към отбора на шампионите в тази дисциплина. По отношение на индивидуализацията на външния дизайн, ROCKS предлага познатото от версиите ADAM JAM, ADAM GLAM и ADAM SLAM "плаващо" оформление на покрива с възможност за различни комбинации в цветовото оформление на покрива и останалата част от каросерията. При ADAM ROCKS ще бъдат представени и нови цветове на външното лаково покритие, сред които и ярко жълтото "Goldbusters". Tака общият брой на предлаганите тоналности ще достигне 18 цвята на каросерията и шест на покрива за формирането на двуцветни комбинации.
Удоволствие под открито небе в града и отвъд неговите граници
ROCKS cъчетава своята излъчваща мощ и издръжливост външност с удоволствието от шофирането под открито небе. Серийният мек сгъваем покрив SwingTop осигурява изключително бърза и лесна възможност за контакт с безграничния простор на откритото небе - електрическият му механизъм се управлява с удобно разположен в предната част на облицовката на тавана бутон и само за 5 секунди сгъва покрива изцяло чак до линията на задните странични колони. Предоставяйки обширен светъл отвор към небесните висини, изключително издържаната в стилистично отношение система на сгъваемия покрив няма никакви нежелани отражения върху структурната устойчивост на каросерията и функционалните качества на модела - багажното пространство запазва както познатия голям отвор на задния капак, така и пълния си капацитет по отношение на полезния обем.
Цялостният конструктивен модул на сгъваемия покрив е придружен от специални акустични мерки за подобряване на шумоизолацията в купето, a изключително стабилната, трипластова структура тип "сандвич" на мекия покрив се отличава с неопренова сърцевина за повишаване на износоустойчивостта и издръжливостта на различни атмосферни въздействия. Брезентовият покрив Swing Top се предлага в избор от три външни разцветки - черно, тъмнокафяво (Sweet Coffee) и бледокафяво (Light Oak), които се съчетават отлично с различните цветове на покрива на новия ROCKS.
Уникално вътрешно пространство с възможности за връзка отвъд всяка конкуренция
Интериорът на ROCKS от своя страна притежава свое индивидуално звучене и ярък характер. Специално за ADAM ROCKS са създадени две изцяло нови, уникални за версията стилистични решения за интериора с напълно различна атмосфера. Tе включват изменения в областта на основния блок контролни прибори, цветовете на седалките и облицовките на вратите, както и на други елементи от обзавеждането - всичко това в изцяло уникален за малкия градски авантюрист на Opel стил. Една от версиите на обзавеждането е възприета директно от концептуалната студия на ADAM ROCKS, демонстрирана на изложението в Женева през миналата година. Тя е с елегантно изпълнени в цвят "фъстък" облицовки на вратите и тапицерии на седалките в комбинация текстил/Morrocana, волан, топка на скоростния лост и ръкохватка на ръчната спирачка, облицовани в еднакъв цвят кожа, както и приветливи декоративни елементи "Surf". Другата се отличава с изискан дизайн в стил кафеени зърна "Coffee Bean" - наситено кафяви тапицерии на седалките в черна обща тоналност на купето и контрастни шевове в яркосиньо. И разбира се в допълнение към тези две изключителни изпълнения, ROCKS се предлага и с почти всички възможности за индивидуално изпълнение, познати от останалата част от гамата на ADAM.
ADAM ROCKS се отличава и с модерната система IntelliLink на Opel, която предлага отлични възможности за връзка с глобалната мрежа и редица високотехнологични приложения. Tази инфоразвлекателна система е напълно съвместима с всички най-нови модели смартфони, използващи за операционна система както ANDROID, така и Apple iOS. Тя предлага възможности за свързване чрез USB и чрез Bluetooth, поточно възпроизвеждане на aудио, 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран с висока разделителна способност и седем озвучителни тела. Системата IntelliLink на Opel в ADAM ROCKS добавя и функцията навигация чрез приложението BringGo, както и допълнителни възможности за забавления и информация благодарение на приложенията Stitcher и TuneIn. Интеграцията на устройствата с операционна система Apple iOS прави възможно и използването на функцията за гласово управление SIRI EYES FREE. Благодарение на това водачът може например да поиска прочитане на глас на постъпващите SMS съобщения или да диктува от своя страна кратки SMS, запазвайки пълна концентрация върху пътя без нито за миг да отделя ръцете си от волана. Системата IntelliLink е носител на много награди и предлага безопасна и изключително лесна за употреба технология на поразително достъпна цена. Благодарение на нея ROCKS може да се окачестви като най-добре свързаният с глобалната мрежа и околния свят представител на малкия автомобилен клас - също както и останалите си събратя от гамата на ADAM.
Изцяло новият, модерен 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo развива впечатляваща тяга от 115 к.с.
Гамата на ADAM ROCKS включва и изцяло новия 1.0-литров двигател ECOTEC Direct Injection Turbo на Opel, който демонстрира нови качествени стандарти по отношение на работните характеристики в областта на трицилиндровите задвижващи агрегати. Нивата на шума и вибрациите при него са най-ниските сред моторите, използващи трицилиндрова схема, а в много отношения са дори по-добри от тези при редица четирицилиндрови двигатели. Tози агрегат от ново поколение впечатлява също и с превъзходните си показатели на въртящия момент при ниски обороти - 166-те Нютонметра са на разположение още при 1 800 об/мин. Основните фактори за осигуряване на енергийната ефективност и икономичността на този компактен, изцяло алуминиев турбодвигател са системата за директно впръскване на гориво, променливото управление на газоразпределението, адаптивната система на работа на водната помпа и вграденият изпускателен колектор. Технологията за икономия на гориво Start/Stop също е неразделна част от задвижващия тракт и се предлага като част от серийното оборудване на новия модел. Новият двигател 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo ще се предлага в две версии по отношение на мощността - с 66 кВт/90 к.с и с 85 кВт/115 к.с. Разходът на гориво достига ниво от едва 4.3 л/100 км - превъзходна стойност за автомобил с бензинов двигател (съгласно тестова процедура NEDC по предварителни данни). Tози агрегат ще увенчае актуалната гама бензинови двигатели на ADAM, включваща трите актуални четирицилиндрови мотора с атмосферно пълнене (1.2-литров с 51 кВт/70 к.с и 115 Нм, 1.4-литров с 64 кВт/87 к.с и 74 кВт/100 к.с. и еднакъв въртящ момент в размер на 130 Нм).
Своята премиера в ADAM ROCKS ще отбележи не само новото поколение двигатели, но и новата генерация трансмисии на Opel. И двете версии на агрегата 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo ще бъдат съчетани с изцяло новата шестстепенна механична предавателна кутия с изключително компактна конструктивна схема. Основен акцент при нейната разработка е било постигането на максимална енергийна ефективност (благодарение на намаленото вътрешно триене) и отлично качество на превключването на предавките. В резултат на това, те се сменят удобно, бързо, прецизно и плавно.
След своята световна премиера в рамките на автомобилния салон в Женева, новият ADAM ROCKS ще излезе на пазара в началото на лятото, когато ще бъдат официално обявени и цените на модела. Производството му в германския завод в Айзенах ще започне през месец август 2014 година.

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.

Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница