Изложение в Женева Моделите ecoflex на Opel отлични показатели по отношение на разхода на гориво и ниво на емисиитеДата24.04.2017
Размер67.32 Kb.
#19857
Maрт 2008 година

Opel на 78то Международно автомобилно изложение в Женева


Моделите ecoFLEX на Opel - отлични показатели по отношение на разхода на гориво и ниво на емисиите


  • Opel предлага екологични варианти в гамата на всички свои масови модели

Рюселсхайм/Женева. Opel постепенно внедрява в своята гама инициативата ecoFLEX за индивидуален транспорт с отговорност за околната среда – след представянето на концепцията и премиерата на Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX на изложението IAA 2007 във Франкфурт, сега Opel представя в Женева цялата гама от ecoFLEX модели, подчертавайки техния потенциал по отношение на снижаването на разхода на гориво и нивата на емисиите. Eкосъобразните модели ще се появят на пазара през пролетта, а името ecoFLEX ще се носи от този вариант от всяка моделна линия на Opel, който се отличава с най-нисък разход на гориво, съответно най-ниско ниво на емисиите.


Моделите Opel Corsa 1.3 CDTI, Meriva 1.3 CDTI, Astra 1.3 CDTI, Zafira 1.6 CNG и Combo 1.6 CNG ecoFLEX се отличават с най-ниски стойности на емисиите на CO2 в масовите моделни линии на марката Opel. Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX с мощност 55 кВт/75 к.с., по-дълго главно предаване и филтър за твърди частици е топмоделът по екологичност в гамата. Добре оборудваният автомобил с пет врати отделя в атмосферата едва 119 грама CO2 на километър пробег, което отговаря на измерен по нормата MVEG разход на гориво от 4.5 литра дизел на 100 километра. Corsa ecoFLEX има максимална скорост 163 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч 14.5 секунди. Същият двигател се предлага и при Meriva ecoFLEX (135 грама CO2, 5.0 литра дизел). При Astra ecoFLEX двигателят 1.3 CDTI развива мощност 66 кВт/90 к.с. (137 грама CO2, 5.1 литра дизел). Докато ecoFLEX версиите на Corsa и Meriva се предлагат с петстепенни механични предавателни кутии, при Astra се използва серийно шестстепенна механична трансмисия, която по желание може да бъде заменена и с автоматизирана шестстепенна кутия Easytronic.

Изключително ниските стойности по отношение на разхода на гориво и емисиите се осигуряват от най-малкия четирицилиндров турбодизелов двигател с директно впръскване common-rail в света - 1.3 CDTI ECOTEC. Oптимизацията на софтуера за управление на процесите в двигателя спомага за значително по-ниския среден разход на мотора с четири клапана на цилиндър в моделите ecoFLEX. Високата ефективност на системата за впръскване на гориво почива на възможността за до пет процеса на впръскване под високо налягане 1400 бара на работен такт, при което се осигурява изключително фино разпрашаване на сместа в горивните камери с общ работен обем от 1248 cм3. Максималната мощност на 1.3 CDTI от 55 кВт/75 к.с., съответно 66 кВт/90 к.с. е налице при 4000 об/мин, а максималният въртящ момент 170 и съответно 200 Нм се постига в диапазона между 1750 и 2500 об/мин. Двигателят 1.3 CDTI получи приза “Engine of the Year” в класа от 1.0 до 1.4 литра работен обем през 2004 година заради своята мека работа, добри реакции и изключителна икономичност. Наградата се връчва от автомобилни журналисти от 26 страни.


Моделите със задвижване с природен газ по концепцията monovalentplus също са част от гамата ecoFLEX
Икономичните автомобили на Opel, използващи за гориво природен газ също се отличават със забележителни екологични качества. Zafira 1.6 CNG ecoFLEX и Combo 1.6 CNG ecoFLEX (Compressed Natural Gas) не отделят в атмосферата почти никакви твърди частици, отличават се с 20 процента по-ниско количество въглероден двуокис от сравним модел с бензинов двигател и с до 80 процента намаляване на другите вредни вещества в отработилите газове. Ненадминатите по своята икономичност експлоатационни разходи на двата CNG варианта също ги правят неразделна част от гамата модели ecoFLEX. 1,6-литровият двигател с мощност 69 кВт/94 к.с. се отличава със забележително нисък разход, независимо дали използва природен газ, биогаз или смес от двата. 14-литровият допълнителен бензинов резервоар осигурява мобилността на модела при движение по отсечки без газостанции за зареждане с природен газ. Благодарение на ниския разход на гориво и достатъчно големия резервоар за природен газ, моделът може да се похвали с продължителност на пробега с едно зареждане от над 500 километра. Отличната ефективност и неограничената пригодност за всекидневна употреба на модела на природен газ се дължи на новаторската концепция monovalentplus. Благодарение на нея Opel се превърна в първия автомобилен производител, който успя да оптимизира сериен двигател за работа с природен газ, без да накърни качествата му при използване на обикновен бензин. Моторът използва специални бутала, клапани и вложки на леглата на клапаните, както и отделни впръскващи инсталации за бензиново гориво и природен газ.
ecoFLEX вариантите притежават подчертана индивидуалност
Opel подчертава изключителната важност на версиите ecoFLEX с използване на особени функционални и стилистични елементи. Характерни особености на всички ecoFLEX варианти са емблемата ecoFLEX в задната част и зеления сегмент от скалата на оборотомера при дизеловите модели. Последният подпомага водача при избора на най-икономичната предавка и позволява на двигателя да оползотвори изключителния си потенциал по отношение на икономията на гориво. Допълнителен акцент е и оцветената в зелено схема на предавките върху топката на скоростния лост.
Опазването на околната среда и нуждите на клиентите се ползват с еднакво висок приоритет
“Ние от години работим върху технологични нововъведения за защита на околната среда, тъй като гледаме на нашите социални отговорности със същата изключителна сериозност, която отличава и отношението ни към нуждите на клиентите. За нас те се ползват с еднакво висок приоритет”, посочва Ален Висер, изпълнителен директор продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване на Adam Opel GmbH и ръководител маркетинг на General Motors Europe. Той посочва, че през 1989 марката Opel е първият автомобилен производител, оборудвал с трипътен катализатор всички свои автомобили – от най-малкия до най-големия модел. “Opel често е бил първата автомобилна фирма, успяла да предложи дадена технологична новост в широк спектър от автомобилни класове – много преди останалите да последват нейния пример”, допълва Висер. Opel бе и първият германски автомобилен производител, включил филтъра за твърди частици без необходимост от периодична поддръжка в серийното оборудване на много от своите модели през 2005 година. Opel играе пионерска роля и диктува модата и в областта на автомобилите, задвижвани с природен газ, отличаващи се с изключително ниско ниво на емисиите на CO2. “Може безкрайно да се спори по въпросите, засягащи опазването на околната среда, но ние, по стара фирмена традиция, предпочитаме да направим нещо на практика”, отбелязва Висер, имайки предвид и конкретните стъпки, направени с екологичната инциатива ecoFLEX.
Кратък преглед на моделите Opel ecoFLEX


Модел

Макс. мощност

Среден разход

Емисии на CO2

Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX

55 кВт/75 к.с.

4.5 л/100 км

119 гр/км

Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX

55 кВт/75 к.с.

5.0 л/100 км

135 гр/км

Astra 1.3 CDTI ecoFLEX

66 кВт/90 к.с.

5.1 л/100 км

137 гр/км

Zafira 1.6 CNG ecoFLEX

69 кВт/94 к.с.

5.0 кг/100 км1)

138 гр/км1)

Combo 1.6 CNG ecoFLEX

69 кВт/94 к.с.

4.9 кг/100 км1)

133 гр/км1)

1) H-Gas – данните се отнасят за тестови газ G20 според изискванията на метода за изчисление в нормата 1999/100/EU

Допълнителна текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес http://media.opel.com.


Посочените спецификации и оборудване се отнасят за пазара в Германия. Възможни са разлики на различните пазари. Всички данни за разхода на гориво са за европейски комбиниран тестови цикъл на базовия модел. Подлежат на уточняване.
General Motors Southeast Europe

Sofia Representative office Tel. +359 2 969 3051 http://media.opel.com

Interpred WTC Fax +359 2 971 2178 gm-press.com

1040 Sofia/Bulgaria.
Каталог: shows -> geneva08 -> downloads -> opel
shows -> Нова свежест Пазарен сегмент: мини автомобили в гамата от: 2005 година Обем на продажбите в Европа до момента: 229 000 Основни характеристики
shows -> Навигация с „птичи поглед”, съвместима с iPod & Co
opel -> Изложение в Женева Opel представя в Женева офанзива от еднообемни модели
shows -> По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Изложение Женева По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Шампионите по икономичност: Opel Insignia се присъединява към Corsa и Astra
shows -> Новото поколение светлини се адаптира към видимостта и пътните условия
opel -> Изложение в Женева Новият Opel Agila приветлив, динамичен, гъвкав


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница