Изложение в Женева Opel и OnStar: Следващото ниво на автомобилна свързаностДата16.12.2016
Размер57.66 Kb.
#11316

Пресинформация

Март 2014

Opel на 84-тото Международно автомобилно изложение в Женева
Opel и OnStar: Следващото ниво на автомобилна свързаност


 • Автомобилният производител подготвя въвеждането на OnStar в Европа през 2015 година

 • Високоскоростна 4G LTE безжична връзка

 • Високото ниво на комуникационна свързаност подобрява безопасността и комфорта

Женева/Рюселсхайм. Opel довежда в Европа OnStar – лидер в комуникационно свързаната безопасност и решения за сигурност, мобилни услуги и напредничави информационни технологи.


Opel планира да внедри OnStar в цялата си гама леки автомобили за някои европейски пазари от началото на 2015 г. Над 6.5 милиона клиенти в САЩ, Канада, Китай и Мексико ползват услугите на OnStar.
“OnStar и Opel ще направят шофирането в Европа по-безопасно и комфортно,” заяви главният изпълнителен директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман. “С OnStar водачите на Opel ще се радват на високоскоростен интернет благодарение на OnStar 4G LTE, а ние ще направим огромна стъпка напред към осъществяване на визията ни за комуникационна свързаност – Opel Monza Concept, който представихме миналата есен.”
“Въвеждането на OnStar в Европа отново потвърждава нашата решителност да предложим на клентите ни по света безопасност, сигурност, напредничави комуникационни услуги,” отбеляза Мери Чан, президент на организацията на GM за глобална комуникационна свързаност на потребителите. “OnStar има 18-годишна традиция в технологичните иновации, опит на други пазари, изключителен фокус върху клиентите и ще ни помогне да навлезем успешно в този нов регион.”
Opel планира да предлага следните услуги на OnStar в Европа:


 1. 4G LTE връзка: С OnStar 4G LTE автомобилът се превръща в място за бърза, мобилна безжична комуникация, предоставяща лесен достъп до апликации и услуги, които изискват високоскоростна клетъчна или компютърна връзка, с до седем мобилни устройства.

 2. Помощ при аварийни ситуации: Независимо в какъв вид беда е попаднал водачът на пътя, OnStar винаги е готов да помогне. Ако се задейства въздушна възглавница, OnStar може да бъде уведомена автоматично за това. Дори ако става въпрос за медицинска бърза помощ или сте свидетел на катастрофа, само натиснете аварийния бутон и OnStar може да извика помощ.

 3. Дистанционна връзка: Водачите могат дистанционно да се свързват със своите автомобили с мобилното приложение на OnStar RemoteLink. Те могат да установят например състоянието на маслото и необходимостта от предстоящата му смяна както и налягането на гумите върху екрана на своя смартфон. С помощта също на смартфона могат да заключват и отключват своя автомобил. Адресите на дестинациите могат да бъдат веднага изпратени до навигационната система на борда на автомобила.

 4. Помощ при откраднат автомобил: Ако автомобилът е откраднат, OnStar може да осъществи връзка с полицията, за да бъде той открит бързо.

 5. Пътна помощ: Ако водачът има някакъв проблем свързан с автомобила, той знае, че има на кого да разчита. Независимо дали става дума за празен резервоар за гориво или спукана гума, едно натискане на аварийния бутон е достатъчно, за да извика OnStar изпращането на помощ на място.

 6. Автомобилна диагностика: OnStar изпраща всеки месец мейл с автомобилната диагностика, съдържащ най-важните данни и информация за автомобила. Диагностична проверка може да бъде изискана по всяко време с натискане на бутон.

 7. Дистанционни услуги: Водачите никога не трябва повече да се притесняват, че ще забравят ключовете си в автомобила. Ако това се случи, те трябва просто да се обадят на OnStar, където дежурният ще верифицира тяхната парола и ще изпрати сигнал до автомобила да отключи вратите. Адресите на дестинациите могат да бъдат веднага изпратени до навигационната система на борда на автомобила чрез натискане на бутона OnStar или с апликацията RemoteLink

Допълнителна информация за наличието на автомобили в Европа оборудвани с OnStar, както и цените на услугите ще бъдат обявени малко преди пазарната им премиера.


Най-голямата комуникационна свързаност днес: IntelliLink за ADAM, Insignia, Meriva и компания.
Opel вече предлага свръхмодерни възможности за комуникационна свързаност благодарение на инфоразвлекателната система IntelliLink. Версията на IntelliLink за градския лайфстайл модел Opel ADAM е особено авангардна. Високотехнологичната и въпреки това достъпна система превръща малкия шампион по отношение на индивидуализацията в най-свързаният малък автомобил на пазара. Германските списания Auto Bild и Computer Bild връчиха на инфоразвлекателната система IntelliLink в Opel ADAM наградата “Connected Car Award“. Основно предимство на IntelliLink е съвместимостта със смартфони, работещи както с операционната система Apple iOS така и с Android. Функциите си IntelliLink предлага с помощта на седеминчов цветен сензорен екран, а други важни приложения, които са на разположение на потребителите в ADAM са TuneIn, приложението за достъп до глобално радио, навигационното приложение BringGo и Stitcher, глобалното подкаст радио приложение. В бордовата инфоразвлекателна система различни функции могат да бъдат настройвани съобразно индивидуалните нужди и предпочитания, осигурявайки на собственика на смартфона лична среда в Opel ADAM.
ADAM предлага също важни улеснения с помощта на технологията Siri Eyes Free чрез iPhone. За активиране на режим Eyes Free в Siri, водачите трябва да свържат своя iPhone с IntelliLink с помощта на Bluetooth и след това да натиснат бутона за гласово активиране на волана. Siri Eyes Free може да бъде активирана и когато други приложения, като BringGo навигация, функционират на заден план. В такъв случай автоматично се намалява звукът на аудио уредбата или на навигационната информация. Следните функции са на разположение с гласово управление чрез Siri Eyes Free:


 • Телефонни обаждания до съхранени контакти

 • Възпроизвеждане на песни от музикалната банка iTunes Library, както и превключване от един на друг музикален източник като радио и iPod

 • Слушане, писане и изпращане на iMessage или текстови съобщения на телефонен номер или съхранен контакт

 • Достъп до календара или добавяне на различни уговорки

 • Siri Eyes Free осигурява отговори на въпроси за резултати от спортни събития или дати на национални празници, например. За намаляване на разсейването от пътния трафик и подобряване на безопасността и сигурността, екранът на смартфона (iPhone) остава затъмнен.

Високотехнологичната система IntelliLink не е привилегия само за собствениците на ADAM. В различни варианти, тя може да бъде интегрирана в новите Insignia и Meriva, както и в много други модели на Opel като Astra, Mokka, Cascada и Zafira Tourer. Системата впечатлява с директна, приятна и функционална работа. Без да отделят ръцете си от волана и погледите си от пътя водачите могат да се наслаждават на широк спектър от информация и възможности за развлечение. Налице са Bluetooth връзка с телефон и аудио стрийминг, както и изобразяване на снимки чрез USB връзка с външни устройства – последното, естествено изисква автомобилът да е спрял. Бързата и прецизна навигация е стандартна при системата Navi 950 Europa IntelliLink. Дестинациите могат да бъдат въвеждани както с обичайното управление с бутони, така и с гласови команди. Типичната повърхност на монитора на IntelliLink гарантира отлично качество на изображенията и четивност. В допълнение водачът може да ползва възможността на системата Navi 950 IntelliLink да изчита входящи текстови съобщения.


За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница