Изложение в Женева Световен дебют на комби версията на CruzeДата22.01.2019
Размер114.5 Kb.
#111276MEDIA INFORMATION

6 март 2012 г.

Chevrolet на Автомобилното изложение в Женева


  • Световен дебют на комби версията на Cruze

  • Концептуалните модели насочени към младежите Code 130R и Tru 140S: следващото поколение купувачи заемат централно място

  • Malibu: Един американец в Женева

  • Инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink: интеграция на вашия смартфон

  • 2011: Рекордни продажби за стогодишния юбилей на марката

Една световна премиера, два европейски дебюта, представянето на изцяло нова и вълнуваща инфоразвлекателна система и рекордни световни продажби, бележат участието на Chevrolet на 82-рото Международно автомобилно изложение в Женева, което се открива днес.


Голямата атракция е комби версията на Cruze, който прави своя световен дебют и се присъединява към хечбек и седан версиите на най-популярния модел на Chevrolet. Два концептуални модела насочени към младата аудитория – Code 130R и Tru 140S – също отбелязват своя европейски дебют. Посетителите на Автомобилното изложение ще могат да видят предпремиерно и Chevrolet MyLink - последното предложение в областта на инфоразвлекателните системи, предлагано от най-голямата марка на GM.
Заемащ площ от 1,600 квадратни метра, щандът на Chevrolet (Зала 1) прави реверанс към своите корени, показвайки крайпътен ресторант в американски стил. Около него момичета на кънки раздават чипове наподобяващи тези в казино – срещу тях посетителите могат да получат напитки по време на отворените на посещения дни.
Комби версията на Cruze
Комби версията на Cruze ще се хареса на семейства и хора с по-активен начин на живот, които се насочват към компактен автомобил, но се нуждаят от по-голямо пространство за багаж.
От лятото на 2012 година за цялата гама на Cruze ще се предлага избор от пет задвижващи агрегата. В допълнение към актуалните 1.6 и 1.8 литрови атмосферни бензинови мотори, изборът ще включва и бензинов 1.4 литров турбо двигател, нов 1.7 литров турбодизел, както и усъвършенстван 2.0-литров турбодизел. Всички двигатели покриват стандарта за вредни емисии Euro 5.
Обемът на товарното пространство варира от 500 литра до нивото на прозорците до почти 1,500 литра до тавана със сгънати задни седалки.
През 2012 година моделната линия на Cruze е получила някои дизайнерски промени в предната част, модифицирани са външните части на предните светлини и светлините за мъгла, нова е и стилистиката на колелата. В интериора са извършени промени по централната конзола, предлага се и по-голям избор от тапицерии на седалките.
В оборудването на Cruze са включени нови елементи като безключово отворяне и стартиране, камера за обратно виждане, инфоразвлекателна система Chevrolet MyLink (вижте по-долу) и система старт-стоп в зависимост от нивото на оборудване и избора на двигател.
Младежките концептуални модели Code 130R и Tru 140S: следващото поколение водачи заемат централно място
Chevrolet е ангажирал с процеса на създаване на автомобилите млади хора, за да е сигурен, че новото поколение купувачи на автомобили ще получат това което искат.
Два примера за това сътрудничество, концептуалните модели Code 130R и Tru 140S, правят своя европейски дебют на Женева. На щанда на Chevrolet хостеси, всяка от които „въоръжена” с iPad, имат за цел да открият какво младите хора очакват от своите бъдещи автомобили и какъв е стилът им на живот. Получената информация ще послужи за създаване и развитие на бъдещите концептуални модели.
Студиите, чийто дизайнери са Никола Давид и Джо Бейкър от стилистичния център на GM North Hollywood Design Center, изследват стила и функционалността която новата група от купувачи търси в един автомобил.
Оборудваният с турбокомпресорен двигател Code 130R е четириместно купе със задно задвижване. Агресивно оформената му предна част, широките арки на калниците, скулпурираната странична линия и характерния марков знак на Chevrolet изграждат непосредствена връзка с наследството от динамични и мощни модели на Chevrolet.
Технологията eAssist изключва двигателя когато автомобилът е спрял, осигурява допълнителен въртящ момент за уверено ускорение и регенерира енергията при спиране, като по този начин създава баланс между динамиката на турбо мотора и необходимостта от по-нисък разход на гориво.
Tru 140S, който е с предни задвижващи колела е достъпно, екзотично четириместно спортно купе. Моделът е базиран на платформата на Chevrolet Cruze и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt с удължен пробег.
Системите за комуникация в автомобилите позволяват тяхната персонализация, нещо изключително важно за сегашните и бъдещите поколения от млади хора.

Malibu: Един американец в Женева
Моделът от средния клас Chevrolet Malibu ще бъде на разположение на клиентите в продажбените салони на дилърите в Европа с бензинов двигател през пролетта на 2012 година*, а дизеловата версия ще се продава от второта половина на годината.
Malibu се появява за първи път по американските пътища през 1964 година и се утвърждава като един от най-популярните модели на Chevrolet. Седанът е създаден така че да се откроява с елегантната си външна стилистика и просторния, стилен интериор. Malibu ще играе ролята на флагман на Chevrolet в Европа, както и в някои други части на света.
Отличната аеродинамика на Malibu, здравата и устойчива на усукване каросерия, широката стойка и следи на предния и задния мост, в съчетание с електронно управляваните системи за безопасност, осигуряват динамична и директна управляемост, която е насочена към вкусовете на европейците.

Различни системи осигуряват комфорт и безопасност на водача – сред тях са монтирани на волана контролни функции, ясно и ергономично разположено табло с контролните уреди, електрически седалки, система за безключово отваряне на автомобила и стартиране на двигателя (PEPS), затъмнени стъкла, електрически задействана спирачка и задни сензори за паркиране.


Пълноцветният седеминчов екран осигурява на водача и пътниците достъп до информация и възможност за активиране на развлекателни функции. Големи икони изобразяват различни приложения сред които радио, USB връзка, възможност за наблюдаване на снимки, Bluetooth връзка, а при по-високите нива на оборудване и навигационна система. Екранът скрива малко пространство за съхранение на предмети, като например слънчеви очила и портфейл.
Клиентите могат да избират между 2.4 литров бензинов мотор с мощност от 167 к.с. при 5,800 об./мин и максимален въртящ момент от 225 Нм при 4,600 об./мин или, по-късно през 2012 година, двулитров турбодизелов агрегат с мощност от 160 к.с. при 4,000 об./мин с въртящ момент от 350 Нм при 1,750 об./мин. Както бензиновия, така и дизеловия двигател могат да бъдат съчетани с шестстепенна механична или автоматична трансмисия.
Malibu получи от организацията за оценка на сигурността на новите автомобили EuroNCAP максималните пет звезди за безопасност.

Инфоразвлекателна система Chevrolet MyLink: интеграция на смартфон
На автомобилното изложение в Женева ще бъде представена новата инфоразвлекателна система Chevrolet MyLink, която без проблеми интегрира персонални устройства като смартфони и трансформира автомобила в станция за обмен на информация.
Chevrolet MyLink включва седеминчов пълноцветен touch screen екран с високо резолюция, с изключително удобно управление. Системата дава възможност за изобразяване на дисплея на смартфона върху екрана чрез USB вход или Bluetooth.
Към функциите и се добавят стерео аудио стрийминг и безжичен контрол на смартфона, активиране с глас чрез Bluetooth на позвънявания и hands-free разговори, които вече се предлагат в някои модели на Chevrolet. Технологията ще се предлага и за Cruze и Aveo от лятото на 2012 година.
2011-та: Рекордни продажби за стогодишния юбилей на марката
Chevrolet продаде 4.76 милиона автомобила през 2011-та, годината в която марката отбеляза своя едновековен юбилей, постигайки рекорд по продажби в глобален мащаб и влагайки значителен принос в това GM да достигне продажби от 9 милиона. Последните отбелязаха ръст във всички региони, включително в Европа.
Най-голям пазар за Chevrolet бяха Щатите с продажби от 1,775,812 автомобила, бележейки ръст от 13 процента. Те са следвани от Китай, с 595,068 продадени автомобила. Cruze бе реализиран в 670,000 броя през 2011 година, превръщайки се в най-продавания модел на Chevrolet.
Chevrolet продаде 206,400** автомобила в Западна и Централна Европа*** през 2011 година, отбелязвайки увеличение от 1,600 автомобила в сравнение с предишната година и увеличавайки пазарния си дял до 1.24 процента. Ръст на продажбите бе отчетен на 20 пазара, а ръст на пазарния дял в 16 държави.
Spark се превърна в бестселър на Chevrolet в Европа с продажби от 66,400 автомобила или 5.5 процента от сегмента на мини автомобилите.
* За на някои пазари

** Предварителни данни – пълен автомобилен пазар (леки и лекотоварни автомобили)

*** Западна и Централна Европа включва 37 държави (27-те от Европейския Съюз, плюс Андора, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Исландния, Македония, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария и Турция)

За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер над четири милиона автомобила в повече от 140 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet се отличават с ярък дизайн, динамика, технологичен напредък и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма отбеляза своя вековен юбилей през 2011 година. Представянето на марката в Европа бе обновено през 2005 година и в момента тя разполага с 2 500 продажбени и сервизни центрове в Западна и Централна Европа. Актуалната гама на Chevrolet в Европа включва градския модел Spark, малките Aveo седан и хечбек, компактните седан и хечбек Cruze, семейния ван Orlando, SUV-модела Captiva, легендарните спортни модели Corvette и Camaro, както и електромобила с удължен пробег Chevrolet Volt. През 2012 година Chevrolet ще представи на пазара комби-версията на модела Cruze и седана от среден клас Malibu. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.


За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing and PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48;

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.com

Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4

8152 Glattpark

SwitzerlandPhone +41 44 828 29 00

Fax +41 44 828 29 99media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.com


Каталог: content -> dam -> Media -> microsites -> autoshows -> geneva
Media -> Chevrolet Volt бе обявен за Автомобил на 2011 година на списание automobile редакторите на американското списание определиха Volt като „най-важният автомобил днес”
Media -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината
Media -> Chevrolet Volt бе определен за Автомобил на 2011 година на списание Motor Trend
geneva -> Media information
geneva -> Media information март 2011 година Историята и мистерията на „папийонката” на Chevrolet


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница