Изложение в санкт петербургДата07.08.2018
Размер25.23 Kb.
Проектът „Европейско сирене, моля” продължава
НАШИ СИРЕНА БЯХА ПОКАЗАНИ НА ИЗЛОЖЕНИЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Български млекопреработватели се срещнаха с руски партньори. Щандът „Европейско сирен, моля” бе впечатляващ, а българското сирене бе отличено с грамота

София – Санкт Петербург- София

Михаил Влеков


Промоционалният проект „Европейско сирене, моля”, който АМБ и Общокипърската организация на говедовъдите изпълняват, съфинансиран от ЕК за пет милиона евроч след успешно реализиране на предвидените прояви за първата година, от 15 до 18 ноември представи български и кипърски сирена на изложението „Петерфууд 2010” в Санкт Петербург. Това е най-голямата и авторитетна проява за изложба на храни в Северозападния регион на Русия. Изложението бе посетено от ръководители на фирми, членове на Асоциацията.

Санкт Петербург е вторият, след Москва, пазар на продоволствени стоки, с над 25 крупни търговски вериги, повече от 5 000 компании и над 10 000 дребни търговци на храни. Западният федерален окръг е на площ около 1,7 млн.кв.км., в който живеят 14,5 млн. от активното население на Русия. Изложението „Петерфууд 2010” е много важно и централно събитие за търговците на храни на дребно и едро, както и за деловите кръгове в региона. Събитието беше открито от високопоставени административни ръководители на региона.

Не случайно то е включено в многонационалната програма. В изложбената зала бяха представени основно обединения на производители на различни хранителни продукти. Преобладаваха млечни и месни храни, характерни за региона. Изложението беше много добре организирано, със сравнително голямо участие на фирми и съпроводено със специфични регионални прояви. Беше показано голямо разнообразие от експонати в изключително добре художествено оформени опаковки с оригинален дизайн. Чувстваше се акцента на нови асортименти, хранителни продукти. Много добре бяха организирани дегустационният конкурс „Наша марка” и „Иновационен продукт”.

Щандът на проекта „Европейско сирене, моля” беше разположен на много подходящо място – в началото на салона и се откриваше приоритетно пред погледа на посетителите. Българските и кипърски сирена се представяха за дегустация на щанда и привличаха вниманието и интереса на много посетители. Много дистрибутори и представители на търговски обекти проявиха готовност да купуват българските сирена, за което се водеха и съответни разговори с представителите от българската делегация. В деловите дебати се коментираха възможности за организиране продажба на български сирена в региона на Санкт Петербург, като се ангажират търговски представители в района за нашите продукти. В срещите участваше и търговско- икономическият представител на България в Санкт Петербург Руси Найденов. Той оказа полезно съдействие и помощ за деловото и ползотворно пребиваване на изложението. Той познава много добре условията в региона и може да оказва конкретна помощ за вноса на наши млечни продукти в местните търговски обекти. Дискутирани бяха и конкретни предложения за самостоятелно представяне на български млечни продукти на специализиран форум в Санкт Петербург, което предстои да бъде обсъдено в УС на АМБ.Ще отбележа, че млечните продукти, които бяха предоставени за дегустация се оцениха много добре с предпочитание на тези с по-ниско съдържание на сол. За оценката на нашето участие в Санкт Петербург и представените от нас млечни продукти от краве, биволско, овче и козе мляко красноречиво говорят мнението на анкетьорите, които дегустираха и оценяваха продуктите. След обсъждане на техните резултати от специално жури на изложението на участниците бяха определени съответни награди. Асоциацията бе номинирана от ръководството на изложението и получи диплом за активно участие и ползотворна работа на изложението за по-широко навлизане на качествени храни на руския пазар.

Считам, че програмата „Европейско сирене, моля” се представи добре и наградата не е случайна.
Каталог: language
language -> Българска камара на химическата промишленост
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 6 – 13 април 2016 Г
language -> „ Новото при reach, clp, Споделяне на добри практики, Енергийна ефективност и зелена икономика”
language -> За 15 години вестник „мляко+
language -> Решение на 17-18 септември да бъде проведена национална конференция
language -> Онлайн платформа (EN)
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 16 – 23 март 2016 Г
language -> Изложение «месомания 2016»
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 23 – 30 март 2016 Г
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 30 март – 6 април 2016 Г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница