Изложение във Франкфурт Opel Corsa, Meriva и Astra с още по-нисък разход на гориво през новата моделна годинаДата14.05.2017
Размер89.67 Kb.

Пресинформация

Септември 2011 година

Opel на 64-тото международно автомобилно изложение във Франкфурт
Opel Corsa, Meriva и Astra с още по-нисък разход на гориво през новата моделна година


  • Значително разширена гама от модели ecoFLEX със система Start/Stop

  • Corsa - ecoFLEX със Start/Stop вече се предлага и при бензиновите варианти, нов модел с пропан-бутан (LPG)

  • Meriva – нов вариант 1.3 CDTI ecoFLEX със система Start/Stop и емисии на CO2 само 109 г/км

  • Astra – нови двигатели 1.7 CDTI и модел ecoFLEX само с 99 г/км емисии на CO2

Рюселсхайм/Франкфурт. Допълнителното намаление на разхода на гориво и новите възможности и удобства за потребителите са само два от елементите, които ще отличават предложенията на Opel за моделна година 2012. Благодарение на разширената палитра от технологии ecoFLEX в гамата от леки автомобили на марката, броят на икономичните ecoFLEX модели нараства – в зависимост от конкретния пазар – до общо 60, което означава удвояване на обема.


Новата Astra ecoFLEX е перфектен пример за икономията на гориво, която технологията ecoFLEX постига в съчетание със системата Start/Stop. Със своите 99 г/км CO2 (3.7 литра дизелово гориво на 100 км пробег) тя е екологично най-чистата и най-икономичната версия на Astra в историята – при това разполагайки с впечатляваща мощност от 96 кВт/130 к.с. Системата Start/Stop вече се предлага и с бензиновите варианти на Corsa. Във версиите с двигатели с работен обем 1.2 и 1.4 литра тя постига средно намаление на разхода на гориво в размер на 0.4 литра на 100 км и води до снижаване на емисиите на CO2 до 119 г/км. Версията Meriva 1.3 CDTI също е станала по-икономична благодарение на системата Start/Stop и технологията ecoFLEX. В смесен цикъл на движение, разходът на гориво на варианта Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX е намален средно с 0.4 литра на 100 км, а емисиите на CO2 са снижени до едва 109 г/км – едно от най-добрите постижения в този автомобилен клас.
В гамата на Corsa вече се предлага и нов вариант LPG (liquefied petroleum gas, респ. пропан-бутан), задвижван от новоразработен 1,2-литров двигател, изпълняващ изискванията на екологичната норма Euro 5 и способен да работи както с бензин, така и с газ пропан-бутан.
За клиентите, които търсят сериозен спортен автомобил, могат да се насочат към готовата за старт ограничена серия Nürburgring Edition на Corsa OPC с мощност 155 кВт/210 к.с.
Багажникът за велосипеди FlexFix вече е още по-практичен
Подобрения са направени и по отношение на типичните за марката Opel гъвкави и практични решения за превоз на багаж – изключително практичният багажник за велосипеди FlexFix по желание вече може да се съчетае със системата Park Pilot при моделите Corsa, Meriva и версията на Astra с пет врати. Новаторското решение FlexFix си остава запазена марка единствено за моделите на Opel. Както бе оповестено при представянето на модела Astra Sports Tourer в края на миналата година, багажникът за велосипеди на Opel ще се предлага и при този модел на Astra. Sports Tourer се отличава с новото поколение FlexFix, което е допълнително усъвършенствано, още по-лесно е за употреба и се отличава с разширени функционални характеристики. Друга нова възможност, която се предлага по желание, е тегличът с възможност за демонтаж при моделите Corsa и Meriva.
Нови инфоразвлекателни системи с подобрени характеристики при Meriva и Astra
Новите инфоразвлекателни системи, представени при версиите Insignia Navi 600 и Navi 900 Europa, вече се предлагат и при Meriva и Astra от моделна година 2012. Новите системи са много по-съвършени от използващите CD- или DVD-носители предходни версии по отношение на предлаганата палитра от възможности. Цялата картографска информация при тях се съхранява на SD-карти, които могат да бъдат адаптирани в съответствие с индивидуалните нужди на клиента. В допълнение към стандартните PОI (Points of Interest – навигационна и друга информация за интересни и важни обекти като държавни учреждения, исторически паметници, забележителности, бензиностанции, сервизи и пр.), клиентът може да изтегли от интернет и да запамети на устройството и допълнителни PОI. Друга практична възможност е новият режим на работа на навигационната система – освен най-бързия и най-краткия маршрут, тя вече може да подбира и най-икономичната, респ. с най-нисък разход на гориво отсечка, водеща към зададената от водача крайна цел.
Системата Navi 900 Europa предлага също и функции за гласово разпознаване и водене на пътна книга, която по желание може да бъде разделена на бизнес и частни пътувания.
Opel Corsa - Start/Stop технологията вече се предлага и при бензиновите двигатели
През последната година към модела бяха добавени нова ходова част и кормилна уредба, в началото на 2011 година Corsa се сдоби с ново лице, разширена гама Color Line и изключително икономичен вариант ecoFLEX с емисии на CO2 от 94 г/км – развитието на модела с добавяне на нови, привлекателни и усъвършенствани компоненти и системи при Corsa е постоянно и това няма да се промени през новата 2012 моделна година.
В допълнение към двигателите 1.3 CDTI ecoFLEX (55 кВт/75 к.с. и 70 кВт/95 к.с.), бензиновите агрегати 1.2 ecoFLEX (63 кВт/85 к.с.) и 1.4 ecoFLEX (64 кВт/87 к.с. и 74 кВт/100 к.с.) вече се предлагат и със системата Start/Stop. Tе разполагат с по-мощна акумулаторна батерия, усилен стартер и гуми с намалено съпротивление на търкаляне и размер 185/65 R 15.
Голямото предимство на системата Start/Stop е намаляването на разхода на гориво в смесен цикъл на движение със средно 0.4 литра до 5.1 литра на 100 километра при версията с двигател с работен обем 1.2 и до средно 5.3 л/100 км при двата мотора с работен обем 1.4 литра. При шофиране в градски условия, намалението е още по-сериозно, достигайки до 0.8 литра на 100 км. Tова на свой ред позволява намаление на емисиите на CO2 при бензиновите варианти на Corsa до 119 г/км.
Друг важен акцент в гамата от двигатели ecoFLEX, предлагани при Corsa, е новоразработеният вариант 1.2 LPG ecoFLEX. Този мотор може да работи с два типа гориво и позволява използване както на нормален бензин, така и на по-ниския по себестойност газ пропан-бутан, популярен и със съкращението LPG (в момента около 1.30 лева на литър). При работа с бензин двигателят постига мощност от 63 кВт/85 к.с., а при използване на пропан-бутан мощността е 61 кВт/83 к.с. Този двигател изпълнява най-строгите стандарти за вредни емисии Euro 5 и в двата режима на работа и е изключително природосъобразен със своето ниско ниво на емисиите на CO2 (110 г/км при работа на пропан бутан във версия с три врати).

Гореща версия на Corsa за ентусиазираните водачи - OPC Nürburgring Edition
За почитателите на сериозните спортни автомобили, Opel са подготвили специален акцент през новата 2012 моделна година – нов върхов модел в гамата на Corsa в лицето на ограничената серия Corsa OPC Nürburgring Edition. В сравнение със стандартната Corsa OPC, при специалното издание OPC Nürburgring Edition 1.6-литровият турбодвигател предлага още по-висока максимална мощност (155 кВт/210 к.с. вместо 141 кВт/192 к.с.) и по-висока стойност на въртящия момент (с функция overboost до 280 Нм вместо 266 Нм при Corsa OPC). Моделът се отличава и с новоразработена спортна ходова част с амортисьори Bilstein, механичен многодисков самоблокиращ диференциал на предния мост и разработени от Brembo предни спирачки, осигуряващи стабилен контрол на спортния автомобил на пътя. Вариантът Corsa OPC Nürburgring Edition се ускорява от нула до 100 км/ч за време от 6.8 секунди (с 0.4 секунди по-бързо от стандартната OPC версия) и достига максимална скорост от 230 км/ч (вместо 225 км/ч).
Сред характерните за модела елементи са 18-цоловите алуминиеви колела, спортните седалки OPC Recaro за водача и пътника до него, както и емблемата на пистата Нюрбургринг върху седалките и средните странични колони на каросерията. В Германия цената на Corsa OPC Nürburgring Edition ще бъде 27 650 евро с ДДС.
Opel Meriva - само 109 г/км CO2 със система Start/Stop и технология ecoFLEX
Подобно на Corsa, Opel разширява гамата на двигатели, съчетани със система Start/Stop и технология ecoFLEX и при модела Meriva. Той вече се предлага като ecoFLEX модел 1.3 CDTI (70 кВт/95 к.с.) със система Start/Stop, по-мощна акумулаторна батерия, усилен стартер и гуми с намалено съпротивление на търкаляне. Постигнатите с помощта на тези мерки експлоатационни показатели са впечатляващи – разходът на гориво при версията 1.3 CDTI ecoFLEX в градски условия е намален до 4.8 литра (5.6 литра преди), което означава с 0.8 литра на 100 км. Въвеждането на икономичната технология оставя своя отпечатък и при смесен цикъл на движение, отбелязвайки намаление в размер на 0.4 литра дизелово гориво на всеки 100 км. А със своите емисии на CO2 от едва 109 г/км, Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX със система Start/Stop е сред най-добрите в това отношение представители на своя клас.
Opel Astra – два нови модела ecoFLEX с емисии на CO2 от едва 99 г/км
Друга важна точка от дневния ред на модела Astra е намаляването на разхода на гориво и емисиите на CO2, поради което успешният компактен модел вече се предлага с богата гама двигатели, оборудвани със система Start/Stop.
Моделната година 2012 ще добави към семейството на Astra новия двигател 1.7 CDTI. Акцентът при този турбодизелов агрегат с намалено вътрешно триене и система за директно впръскване на гориво Сommon rail е новата електронна система за управление на процесите в двигателя, разработена изцяло от инженерите на Opel. Тя осигурява постигане на оптимални динамични характеристики, по-нисък разход на гориво, както и по-ниски нива на шума и вибрациите. Новият двигател 1.7 CDTI се предлага в два варианта по отношение на максималната мощност - 81 кВт/110 к.с. и 96 кВт/130 к.с. с максимален въртящ момент от съответно 280 и 300 Нм.
Моделът Astra ecoFLEX с пет врати се предлага и с двата варианта на мощност на 1.7 CDTI и осигурява уникална комбинация от икономично шофиране и изискана динамика. Моделът има среден разход на гориво от едва 3.7 литра дизел на 100 км и емисии на CO2 в размер на едва 99 г/км – това го прави екологично най-чистият и най-икономичен представител на семейството на Astra. Версията Astra ecoFLEX се отличава със система Start/Stop по-мощна акумулаторна батерия, усилен стартер и гуми с намалено съпротивление на търкаляне. В допълнение към това, моделът разполага със система за оползотворяване на излишната енергия при спиране, оптимизирана предавателна кутия, подобрено управление на термичните потоци в силовия тракт, активна щора на предната решетка, ходова част с намален клиренс и дневни светлини с LED-елементи.
И двете версии на 1.7 CDTI се предлагат в съчетание с технологичния пакет ecoFLEX, състоящ се от система Start/Stop с по-мощна акумулаторна батерия, усилен стартер и гуми с намалено съпротивление на търкаляне. При вариантите с 81 кВт/110 к.с. и 96 кВт/130 к.с. той спомага за намаляване на средния разход на гориво до 4.3 литра дизел на 100 км и снижава емисиите на CO2 във варианта на Astra с пет врати до 114 г/км (при Astra Sports Tourer - 4.4 литра на 100 километра и CO2 от 118 г/км).
Моделът 1.3 CDTI ecoFLEX (70 кВт/95 к.с.) и версията 2.0 CDTI със 121 кВт/165 к.с. с технологичния пакет ecoFLEX (преди с 118 кВт/160 к.с.), от няколко месеца вече се предлагат със система Start/Stop.

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@gm.com

Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на media.opel.com.

Информацията по отношение на спецификациите и оборудването се отнася за моделите, които се предлагат в Германия, освен в случаите, в които изрично е уточнена страната, за която е валидна. Всички данни за разхода на гориво се отнасят за комбиниран европейски тестови цикъл на базов модел и подлежат на промени.

Opel Southeast Europe media.opel.comТърговско представителство за България

Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница