Изменения във връзка с промяната на ксоДата15.10.2018
Размер19.02 Kb.
Изменения и допълнения на Модул НОИ от 15.07.2010 (Версия 1.26)

и ПП КОРОНА2 от 15.07.2010г. (Версия 1.73)

Изменения във връзка с промяната на КСО (ДВ, бр 49/2010)


Добавен е нов, трети метод, за изчисляване на болнични – “2010 юли – дек.”. Новият метод се прилага за болнични с начална дата попадаща в периода 01.07.2010 – 31.12.2010. За начална дата на болничен се счита по-малката от “В отпуск от” и “Наст.на нетруд.”. Новият метод засяга болнични, за които избраното заболяване съдържа в настройката си “Бр.дни Р от 1 БЛ” число по-голямо от нула. За тези болнични се счита, че дните за сметка работодател по чл.40(4) от КСО са ТРИ. Освен това сумата по чл.40(4) за всеки от тези дни се изчисляава като 70% от “База болнични работодател”.

Потребителите на продукта не е необходимо да правят каквито и да било настройки за преминаване към новата схема на изчисление. Необходимо е само да се актуализира програмата и да се въвеждат коректни дати за болничните.


Други


В справките, при ползване на Макетирана бланка, са добавени като параметри Данни за предприятието (Наименование, БУЛСТАТ,...). Изборът им става от контекстното меню свързано с полето за описание на бланката.

В номенклатурата от видове платежни е коригирана позицията “Вноска ДЗПО в УПФ самоосигурявящи се” . Корекцията се състои в смяна на кода от 580120 на 580123.

Отстранен е проблем, проявяващ се при наличие на данни за работеща майка, нямаща право на обезщетение.

Отстранен е проблем при изчисляване на осигурителните вноски по разчети с бюджета при изплащане на аванси. Проблемът се е проявявал само при наличие на повече от два аванса с обща сума над максималния осигурителен доход. Проблемът е свързан със справки, печат на платежни и подготовка на декларация 6.

Променена е логиката за инициализация на стажове във ведомостта. Ако първият активен договор свързан с ведомостта за лицето, започва действието си през текущия месец, данните за стажовете се вземат от него. До настоящия момент се очакваше този договор да е точно от първо число на месеца, в противен случай се вземаха данните от предходната ведомост. Корекцията решава проблем при прекратяване на правоотношение в предходен месец и подновяването им през текущия, но не от първо число.

При попълване на бюджетни платежни са добавени и лицата с код социално осигуряване 82.


Модул НОИ


Премахната е некоректната поява на следните съобщения при контрол на данни в Декларация 1:

  • Несъответствие между ОД и Брутно възн. и/или Основа ЗОВ.

  • Полето ВЗОсигурен се въвежда точно в 2 позиции.

  • Полето ДСтаж се попълва в 5 позиции.

  • Когато полето Парично обезщ. за отгл. дете 2г. е празно, МЧ също трябва да е празно и обратно.

Отстранени са проблеми при изпращане, контрол и печат на придружително писмо по данните по наредбата за обезщетенията.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница