Извлечение! Върховен административен съд заповед №879 /24. 06. 2015г



Дата28.02.2018
Размер82.8 Kb.
#60130
Извлечение!

ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

ЗАПОВЕД

879 /24.06.2015г.

На основание чл. 16, ал. 2, чл. 19, ал. 1 от Закона за държавната собственост, чл. 43 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост (ППЗДС), във връзка с чл. 13, ал. 5 ,чл.41,чл.43 и чл.44 от ППЗДС , на основание Заповед № ЛС-04-1465/30.08.2013г. на министъра на правосъдието, с която се упълномощават административните ръководители на органите на съдебната власт да организират и провеждат процедури за отдаване под наем на имоти или части от имоти - държавна собственост при условията и по реда на Закона за държавната собственост и Правилника за прилагане на за Закона за държавната собственост, и с цел създаване на по-благоприятна среда за работа на магистратите и служителите на Върховния административен съд както и на възможността за реализиране на приход от отдаване под наем на части от имот - публична държавна собственост


НАРЕЖДАМ:

I. Откривам процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот - публична държавна собственост , находящ се в административната сграда на Върховния административен съд в гр. София,бул.” Александър Стамболийски „ № 18 представляващи площ подходяща за разполагане на банкомат.

1.Обектът , който ще се отдава под наем – е полезна площ от 1.00 кв.м. от централното фоайе от съдебната сграда за разполагане на 1 брой терминално устройство АТМ/банкомат/ , съгласно Техническата схема за местоположение и полезна площ на: обект №1- партер.

Достъп до имота, отдаван под наем ще имат съдиите, прокурорите и служителите от ВАС, ВАП , както и посетителите на съда.



Кандидатите подават заявление за наемане на определената площ.

2.Срок за отдаване под наем на обекта: 3(три) години, считано от датата на сключване на договора за отдаване под наем.

3. Специални изисквания към кандидатите, доказателства за изпълнението на които следва да бъдат представени със заявлението за участие:
3.1. Кандидатът е длъжен да представи заверено копие от лиценз, издаден от БНБ за извършването на банкова дейност;
3.2. Кандидатът е длъжен да представи декларация,че при възникване на авария, същата ще бъде отстранена в рамките на два часа от уведомяването за това./Декларацията се представя в свободен текст към заявлението за участие/;

3.3. Кандидатът е длъжен да представи списък на персонала, обслужващ съответния банкомат.

Минимално изискване: Банкоматът да се обслужва от най-малко двама служители на банката;
3.4. Кандидатът е длъжен да представи списък на основните договори,сключени от него със същия предмет.

Минимално изискване: Кандидатът да докаже най-малко двугодишен опит в експлоатирането на банкомати;
3.5. Кандидатът е длъжен да представи референции за добро изпълнение на подобни договори.

Минимално изискване: Да се представи минимум една референция по някой от включените в списъка по т. 3.4.
3.6.Други тръжни условия: Технически спецификации:
3.6.1. Разходите по монтирането и демонтирането на банкомата, както и разходите по свързването му към ел.инсталацията са за сметка на наемателя, като тези дейности следва да се извършват в рамките на работните дни от 8.30 до 17.00 часа.;
3.6.2.Кандидатът е длъжен да монтира и осигури терминално устройство АТМ/банкомат/ - вътрешен във фоайето на партерния етаж в сградата на съда,технически обезопасено, с електрическо захранване – 220 V/50 HZ. Устройството следва да е съобразено с изискванията на Директива 2006/95/ ЕО, т.е. с поставена СЕ маркировка,която доказва съответствието му с хармонизираните стандарти,включително изискванията за безопасност. В предложението си кандидатът следва да представи техническа документация или подробно описание на вида, марката и модела на банкомата, от които да е видна включително поставената СЕ маркировка,както и посочване на ел.енергия на предлагания за монтиране банкомат,съгласно указанията на производителя;
3.6.3. Кандидатът определен за наемател е длъжен, при възникване на авария в банкомата да я отстрани за срок от 2 часа,а при необходимост да подмени банкомата да монтира друг, също снабден с СЕ маркировка,доказваща съответствието на автомата с хармонизираните европейски стандарти и изисквания за безопасност при експлоатация;
3.6.4. Кандидатът ,определен за наемател е длъжен да зарежда банкомата в срок от 2/два часа/,след направена заявка;

3.6.5. Кандидатът, определен за наемател е длъжен да освободи обекта/ след изтичане на срока на договора за наем или прекратяването му/ и да го предаде на наемодателя в същото състояние,в което е бил приет.За приемането и предаването на обекта в началото и в края на договора се съставя двустранен протокол, в който се описва състоянието му.
4. Начална тръжна цена: В размер на едномесечна наемна вноска – 58,56 / петдесет и осем лева и петдесет и шест стотинки / с включен ДДС.Наемната вноска е изчислена с оценителен протокол от 15.05.2015г. на обекта, на база маркетингово проучване на цените за отдаване под наем на търговски обекти със същия предмет от държавни структури и от частни лица. В наемната цена не са включени консумативни разходи за електроенергия, други разходи за данъци и такси по ЗМДТ.
5. Начин на плащане на наемната цена и изисквания за обезпечения по изпълнение на договора:

- в тридневен срок след връчването на влязлата в сила заповед за избор на наемател, наемателят внася гаранционна вноска в размер на удвоена месечна наемна цена, предложенаот него, по сметка на Върховния административен съд IBAN BG 62BNBG96613100178001, В1С: BNBGBGSD , която обезпечава изпълнението на договора;

- наемната цена се заплаща за всеки месец до 10-то число на текущия месец чрез набирателната сметка на Върховния административен съд : BG 62BNBG96613100178001, В1С: BNBGBGSD
по сметка на Министерство на правосъдието :

ВG09BNBG96613000173701,код: ВNBGBGSD при БНБ - Централно управление;

- консумативните разходи за ел. енергия, вода и др. свързани с ползването на имота се определят ежемесечно на база показанията на контролно измервателните уреди и споразумителен протокол и се заплащат от наемателя по транзитната сметка на Върховния административен съд: BG 62BNBG96613100178001, В1С: BNBGBGSD.
6. Депозит за участие в търга: Парична вноска в размер на 50 /петдесет/ лева,е внася по сметка на Върховния административен съд: BG54IORT80943300300500,В1С: IORTBGSF, най-късно до изтичане на срока за подаване на заявленията.
ІІ. Срок за закупуване на тръжната документация: до 05 август 2015 година – 12.00 часа.

Тръжната документация се получава, след представяне на документ за платена документация , в сградата на Върховния административен съд, в стая 66а -трети етаж , всеки работен от 9- 12 часа, и след предварително заявяване на тел. 02/9404387.


ІІІ. Цената на тръжната документация е 20/ двадесет/лева, като същата се внася по сметка на Върховния административен съд:

BG 62BNBG96613100178001, В1С: BNBGBGSD


ІV. Заявления за участие в търга се подават в „Регистратура” – стая 1а, партер в сградата на ВАС.

Срокът за подаване на заявленията е до 16.00 часа на 05.август 2015 година.



V. Огледи на обекта могат да се извършват само след закупуване на тръжната документация до 05 август 2015 годинан, считано от деня следващ датата на публикуване на обявата за търг в национален ежедневник и в местен вестник, и след предварително съгласуване на времето за извършване на огледа на тел. 02/9404333.
VІ. Търгът ще се проведе 06 август от 15,30 часа , в сградата на Върховния административен съд - съдебна зала № 3 – трети етаж .
Регистрацията на участниците се извършва в часа на откриване на търга от председателя на комисията.

Участниците в търга или техни упълномощени представители с нотариално заверено пълномощно могат да присъстват и при отварянето и разглеждането на ценовите предложения от комисията.

Търгът се провежда по реда на глава V от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост.

Информация относно процедурата на тел. 02/9404387.




VІІ. Определям състава на комисията по провеждане на търга, както следва:

………………………………………………………………………………………



VІІІ. Комисията проверява редовността на подадените документи, след което разглежда,оценява и класира ценовите предложения на допуснатите кандидати. Резултатите от търга да бъдат констатирани от комисията по провеждане на търга с протокол, изготвен в два екземпляра – един за Върховния административен съд и един за Министерство на правосъдието.
ІХ. Утвърждавам тръжната документация за провеждане на търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от недвижим имот - публична държавна собственост, представляваща: препис от настоящата заповед, проект на договор за наем, заявление за участие,информация за кандидата, декларации- за оглед, приемане клаузите на договора, за липса на конфликт на интереси, определение за първоначалната наемна цена, описание на имота.

Х.Условията на търга, определени в настоящата Заповед да се публикуват в национален ежедневник и в местен вестник. Извлечение от настоящата заповед, с изключение на състава на комисията, да се обяви в тридневен срок от издаването й на видно място в сградата на ВАС в гр. София и на интернет страницата на съда.
ХІ. Въз основа на резултатите от проведения търг, в седмодневен срок от датата на провеждането му,се издава Заповед по реда на чл. 13,ал.3 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, за определяне на спечелилия търга кандидат, наемната цена и условията на плащане.

Заповедта да се доведе до знанието на заинтересованите лица за сведение и изпълнение.




Председател на Върховния

административен съд :


Георги Колев


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница