Желание за животДата01.02.2018
Размер17.76 Kb.
Желание за живот
Аз искам да живея като всеки. Затова преглъщам послушен моите таблетки за сърце, мажа си маргарин върху хляба и спя осем часа. Пренощуването върху дъски с пирони изпълнявано от факирите е противоестествено и противно на Бога. Сам Бог ни е дал инстинкт за съхранение.
Желанието за живот е естествено и точно в това се състои голямата опасност. Здравословният копнеж към щастие може да се обърне и в порочен ламтеж. Стремежът да имаш все повече и повече, винаги те прави все по-недоволен. Така човек изпуска и изгубва живота, който търси.
Исус не иска да принадлежим към губещите. Той иска да ни направи победители и печелещи. Неговият горещ съвет е, че даването е по-благословено от вземането. Печалба чрез даване? Намиране чрез изгубване? Логиката на Библията е по-различна от логиката на нашите математически книги. Обаче тя функционира в практиката като таблицата за умножение.
Уилям Буф, основателят на Армията на спасението, е казал: “В какво се състои тайната на нашия успех?” Отговорът е: “Давам на Бога всичко, което има в Уилям Буф.”
Това беше отговорът на един печелещ.
Пътищата, по които Бог ни води, никога няма да завършат така, че ние да загубим, а напротив да спечелим.
Автор: Тео Леман, от книгата му “Престани да мрънкаш, а започни да живееш”.

Превод: Ваня Иванова

Един пианист е казал: “Ако един ден не се упражнявам, това се забелязва от мен. Ако два дни не се упражнявам, забелязват го моите приятели. Ако три дни не се упражнявам, забелязва го публиката.”


Подобно е с молитвата. Ако един ден не се моля, забелязва го Бог. Ако два дена не се моля, усещам го аз самия. Ако три дни не се моля, забелязват го другите около мен.
Арно Бакхаус от книгата му "Смей се и целият свят ще се смее с теб. Хъркай и ще спиш сам".

Един застрахователен експерт дава следният съвет. Не пътувайте с кола, 20 % от всички смъртни злополуки се случват на улицата.

Не стойте в къщи, 17 % от всички смъртни злополуки стават в собственото жилище.

Не ходете пеш, 15 % от всички смъртни злополуки се случват с пешеходци.

Не пътувайте по въздух, с влак или по вода, 16 % от всички смъртни злополуки се случват с тези превозни средства.

И 0,001 % от всички смъртни случаи се случват в църквата.Извод: Посещавайте богослуженията, за да сте сигурни. Там ще бъдеш сигурен.
Арно Бакхаус от книгата му "Смей се и целият свят ще се смее с теб. Хъркай и ще спиш сам".


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница