Йордания-едно арaбско приключениеДата09.01.2018
Размер69.56 Kb.

Йордания-едно арaбско приключение

Разположена на древния кръстопът между Арабия и Средиземно море, Йордания изобилства с исторически забележителности и богато културно наследство от различни исторически периоди – фараонски, елинско – римски, византийски, ислямски, персийски, отомански и европейски. Самото име „Йордан” съдържа уникална аура на покръстването и означава едновременно „Свещена река” и „Благословена земя”. Именно тази благословена земя с многолико, разнообразно и уникално наследство е физическото и духовно пространство на житията на много пророци, на божествени знаци и чудеса и арена на безчет човешки драми. Тук историческите паметници представят всеки един век от човешкото съществуване, но най-забележителният паметник „розовата перла в короната” е издяланият в скалите древен град Петра, пълен с мистичен чар и като че ли „създаден, за да възбужда удивлението у всеки посетител”. Земята на Йордания е арена на библейски събития, на древни история, на религиозни войни и едновременно с това – съвременна държава. Тя е мост между древността и настоящето, между морето и пустинята, между изтока и запада. Над историческите и културни пластове е съвременната Йордания – комбинация от спираща дъха красота и контраст. Тук са непрекъснато променящата се плодородна долина на р. Йордан и отдалечените пустинни каньони, едновременно величествени и странно застинали. Тук са прекрасните крепости на кръстоносците и дивната пустош на Вади Рум, калейдоскопично ярките и красиви коралови рифове на Червено море, неподвижната и безжизнена белота на Мъртво море.

Истанбул_/_Aман'>9 дни/ 8 нощувки/8 закуски/8 вечери / 1 обяд
датa: 24.05 – 01.06.2012 г.
Ден 1 – София / Истанбул / Aман

Излитане от летище София в 10.45 часа с полет на Turkish Airlines. Кацане на летище Истанбул в 12.00 часа. Излитане от летище Истанбул в 14.25 часа с полет на авиокомпания Royal Jordanian. Кацане на летище Куин Алия в Аман в 16.40 часа. Трансфер летище – хотел. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Ден 2 – Ум Каис / Джераш
Закуска. Отпътуваме на север към Ум Каис – укрепление, разположено върху топли минерални извори. От тук могат да се видят Голанските възвишения, Галилейско море и долината на река Йордан. Продължаваме за Джераш - един от най – добре запазените гръцко – римски градове на Близкия изток, наричан още Помпей на Изтока. Интерес представляват Триумфалната арка на император Адриан, храмът на Зевс с кръглия трон, хиподрумът, форумът, амфитеатърът, църквата Св. Теодор с чудотворния басейн, танцуващите колони. Връщане в Аман. Вечеря. Нощувка.
Ден 3 – туристическа обиколка на Аман / река Йордан / Мъртво море
Закуска. След закуска следва туристическа обиколка на Аман, включваща посещение на Цитаделата с храма на Херкулес и Двореца на Умаядите, римския амфитеатър (отвън). Спускаме се на юг към мястото, известно като Ал Магтас, където Исус Христос е бил покръстен в река Йордан от Йоан Кръстител. Продължаваме за Мъртво море – най – ниската точка на земната повърхност (400 м под морското равнище) – там, където скалите, които са обливат от водата стават белоснежни, а ослепителнобялото покритие придава на района странен, нереален изглед. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Ден 4 – връх Небо / Мадаба / Керак / Петра
Закуска. Отпътуваме за връх Небо – според Стария Завет това е мястото, от което Моисей е показал на народа си Обетованата земя. Тук се намира и гробницата на Аарон (брат на Моисей), както и византийски църковен комплекс. От специално изградена пред комплекса платформа се открива невероятна гледка към долината на р. Йордан, Мъртво море, а при хубаво и ясно време могат да се видят и покривите на Йерусалим и Витлеем. Продължаваме към християнския град Мадаба („градът на мозайките”) по Кралския път (запазил следи от търговци, армии и поклонници, кръстосвали тези земи векове назад). На главната улица на съвременния град се издига църквата Св. Георги (гръцко – православна), съхранила известната византийска мозаечна карта на цялото Източно Средиземноморие (така, както е изглеждало преди повече от 15 века), в центъра на която е изобразен Йерусалим (най – старото известно изображение на града). Продължаваме към цитаделата на кръстоносците в град Керак, най-големият в кралството, уникален със своите седем подземни етажа, който е пример за архитектурните и военни традиции по онова време – преди почти 1000 години. Отпътуваме за град Петра – розово – червената скална магия, считан за “Осмото чудо” на света и уникален със своята античност, природно разположение и необикновен достъп. Днес Петра е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Настаняваме се в хотел. Вечеря. Нощувка.
Ден 5 – Туристическа обиколка на Петра + обяд

Закуска. Започваме едно вълнуващо приключение в един свят, сътворен от камък, багри и тишина. Навлизаме в дългата, тясна, хладна и мрачна клисура (на арабски „Сик”), чиито стръмно издигащи се краища не пропускат слънчевите лъчи и е в пълен контраст с чудото, което се открива. Внезапно клисурата се отваря в естествена площадка, където се откроява най – известният архитектурен паметник на Петра – Съкровищницата, чиято фасада от каменна плетеница блести на яркото слънце. Древният град постепенно се открива, като в продължение на километри следват паметниците, включващи сгради, гробници, бани, погребални ниши, храмове, арки и колонади, сътворени от техническия и артистичен гений на неговите древни жители. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6 – Петра / Вади Рум

Закуска. Потегляме към един друг свят – крехък и непокварен, светът на Вади Рум или „Лунната долина”, която Лорънс Арабски описва като „просторна, ехтяща и божествена”, едно от най – шокиращите пустинни места в света - широка, безмълвна долина и величествена панорама на обрулен от хилядолетията камък. Тук времето е спряло, а красотата е абсолютна, неестествена и непостижима. След чаша ментов чай или кафе с кардамон се отправяме към вътрешността на пустинята с джипове (продължителност на тура 2 часа). Сред пъстра магия е издигнат палатков лагер, който разполага с подходящи удобства за преспиване. Под опънатите шатри и вкусната вечеря, вероятно завинаги ще съхраните спомена за седянката край огъня на бедуините под звездното небе на пустинна Арабия. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Вади Рум / Акаба
Закуска. Отпътуваме за Акаба – кокетен малък град на Червено море (единственият излаз в Йордания на море и едно от малкото места в света, от което могат да се видят 4 държави – Йордания, Египет, Израел и Саудитска Арабия). Настаняваме се в хотел. За почиващите тук курортът предлага гостоприемство, кристално чисти води на залива на Акаба, смесица от слънце и море, прохладен северен бриз и незабравима панорама на планините, които го обграждат с променящите се през всеки час от деня цветове. Най – забележителен е зрелищния коралов риф, който прави това място уникално и специално. Вечеря. Нощувка.


Ден 8 – Акаба / Аман
Закуска. Свободно време до обяд. Отпътуваме за Аман. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Ден 9 – Аман / Истанбул / София

Закуска. Трансфер до летище Куин Алия за полет с Royal Jordanian до Истанбул. Излитане в 11.20 часа. Кацане в Истанбул в 13.40 часа. Излитане от летище Истанбул в 17.10 часа с полет на Turkish Airlines. Кацане на летище София в 18.25 часа.

Цена: 1055 €


Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Аман – Истанбул – София;

 • Входна виза за Йордания;

 • Изходна такса;

 • Всички трансфери по програмата;

 • 3 нощувки със закуски и вечери в Аман в хотел 4****;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря на Мъртво море в хотел 4****;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в Петра в хотел 5 *****;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в палатков лагер във Вади Рум;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4**** в Акаба;

 • 1 обяд в Петра;

 • 2 – часов джип тур из пустинята;

 • Туристическа програма в градовете и местата по маршрута с местен екскурзовод на руски език;

 • Входни такси за обектите, включени в туристическата програма;

 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 30 000 €

 • Водач от Агенцията.


Цената не включва:

 • Всички допълнителни разходи от личен характер

 • Задължително се заплащат бакшиши по 5 usd на човек за екскурзовода и шофьора или общо 45 usd общо за целия престой при пристигане на групата. Моля да предвидите и бакшиши за носачите на багажа в хотелите по 1 usd при настаняване и по 1 usd при напускане на хотела.

 • Летищни такси (подлежат на препотвърждение) – 245€ (към дата 02/12/11)

 • Единична стая (по време на целия престой) – 195 €

Национална валута на Йордания – йордански динар (JOD); 1 JOD ~ 1.407 USD; 1 JOD ~ 1.044€

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на отпътуване; няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите с престой в Йордания по-малък от 2 седмици.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена до 15.03.2012, доплащане – 30.04.2012
ЗАБЕЛЕЖКА: *Промяна в реда на изпълнение на програмата може да настъпи, вследствие на промяна на разписанието на авикомпаниите за посочените дати.

*Пакетната цена е формирана при обменен курс 1 $ = 1.46лв. В случай на покачване курса на долара, пакетната цена може да претърпи промяна!За допълнителна информация и записване:

ТА „ Вива травел ” гр.Бургас , ул. „ К.Фотинов” № 17 ,тел/ факс: 056/ 84 12 45GSM : 0888 430 816 , 0888 477 710 , е-mail:vivatravel.05603@abv.bg ; vivatravelnet@gmail.com

www.viva-travel.netПоделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница