Жури журито на Международния фестивал за любители на български фолклорни танци „У бре, де бре!“Дата07.08.2018
Размер227.5 Kb.ЖУРИ

Журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“

е съставено от хора – ярки личности, доказани професионалисти в областта на българското фолклорно танцово изкуство и познаващи спецификата на любителските танцови формации.
За нaс е чест да Ви представим:

АСЕН ПАВЛОВ

Хореограф и режисьор,

Арт директор, главен хореограф и продуцент на ансамбъл „Чинари“, България

Председател на журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“ - 2016
Той е респектиращ с професионалните си успехи и заразяващ с личната си харизма. Предизвикателният възглас „Надиграй ме!“ може да бъде негова запазена марка, ала едва ли мнозина ще имат смелостта да се възползват от тази покана. Ето защо:
Асен Павлов завършва Национално училище за танцово изкуство с отличие и най-високи постижения. От 1990 г. до 1992 г. танцува в "Ансамбъл на строителни войски - София" и формация "Полиданс" с хореограф Анатолий Клочков. От 1992 г. до 1999 г. е прима солист в Националния ансамбъл на България - Филип Кутев". През 1993 г. създава един от първите частни ансамбли в България - "Чинари". През 2000 г. завършва Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив със специалност "Хореографска режисура" - магистърска степен. От 1995 г. е преподавател в Националното училище за танцово изкуство - София. През 1995 г. основава ДТА "Чинарче". Снима главна роля във филма "Авантюрата Хамлет" с режисор Грек Роудж и продуцент Станислав Семерджиев. Главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл "Гоце Делчев" София. Участва като хореограф на телевизионната поредица "Сите Българи Заедно". Хореограф и солист на спектакъла "Орфей и Евридика". Главен Хореограф и солист в американо-българската продукция "Свят от емоции" и "Булгерия се артистика" с продуценти Рекс Бърдет и Янка Дочева. Главен художествен ръководител на специалност "Български танци" в Национално училище за танцово изкуство - София. Водещ в телевизионните предавания на Българската Национална телевизия "Български уроци" и "Надиграй ме". Дългогодишен хореограф и постановчик на фестивала "Пирин Фолк - Сандански". Хореограф и режисьор на спектаклите "Четвъртото измерение", "Друмища български","Магията на танца", "Картините на майстора", "Възрожденски разкази", "Балкански табор", "Легенда за мистичната златна маска" и мегаспектакъла "Болярите на танца". Носител на златен медал от F.E.C.C. с президент Хенк Фердинанд Ван Дер Кроон. Носител на "Златна книга" за принос към Българската култура. Носител на "Сребърна лира" от Съюза на музикалните и танцови дейци. Хореограф и режисьор и на спектакъла "Траките".

МАРГАРИТА КИНДОВА

Хореограф, ръководител на школа за изучаване на български народни танци „Ритъм 7/8“ – Варна, България

Член на журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“ - 2016
Тя е от хората, които не могат да останат незабелязани. Постига го със своите ясно заявявани житейски позиции и безспорното си умение да бъде истински лидер. А в залата за танци, където протича животът ѝ, резултатите са по-добри с всеки изминал ден. Ето защо:
Маргарита Киндова танцува български народни танци от най-ранните си детски години. До завършване на гимназиалното си образование е танцьор в танцов състав „Зорница” в родния си град – Симеоновград, като през последните три години там става помощник ръководител на детския състав. През 2005 година се мести да живее във Варна, където учи Икономика до 2010 г. Успоредно с това интересът ѝ към танците не стихва, а напротив – през цялото време търси начини за самоусъвършенстване, като не спира да танцува в местните състави.
През 2010 година основава малка любителска школа за изучаване на български народни танци с името „Ритъм 7/8” с едва десетина танцьори в началото. През същата година започва работа като преподавател по български народни танци в клуб „Огледало”, където работи до 2012 година.
През 2011 година завършва курс за Ръководители на състави за автентичен фоклор към Варненски свободен университет, а през 2012 година е приета в специалност Българска народна хореграфия в същия университет. Година по-късно продължава образованието си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, където в момента завършва бакалавърската си степен.
За кратката петгодишна история на школата „Ритъм 7/8” танцуващите се увеличават многократно и днес са над 250 човека. През 2012 година към нея се обособява самодеен танцов състав под името „Шоплук”, който взема участие в много фестивали и надигравания, като често печели заслужени награди и аплодисментите на публиката. През 2013 година се открива и детски танцов състав с името „Ритъмчета”, където и най-малките любители на фоклора намират своето място.
През 2013 година става съосновател на „Работилница Хорце”.
Маргарита Киндова участва в множество проекти, семинари, обучения, благотворителни инициативи и фестивали, свързани с фолклора. През целия си живот тя не спира да търси нови творчески хоризонти.

ТОДОР РАЛЕВ

Председател на сдружение „Заедно“ – организация на българите и приятелите на България в Чехия, художествен ръководител на танцов състав „Българи“ – Прага, Чехия

Член на журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“ - 2016

Той е млад, вдъхновяващ, лъчезарен. Гражданин на планетата. Но също с убеденост можем да кажем - посланик на българската култура и дух по света. Ето защо:
Тодор Ралев е роден в Карлово и танцува български народни танци „откакто се помни“. Още в ранните ученически години постъпва в хореографска паралелка и любовта към българския танц става неизменна част от неговата личност. От 2002 година живее в Прага, а от 2003 година е част от сдружението „Заедно“ и художествен ръководител на ансамбъл „Българи“ - Прага с участия в редица международни фестивали и културни събития. Води танцови семинари за децата от българското училище в Прага, за възрастните ни сънародници в чешката столица, както и уроци за начинаещи любители на български танци от различни националности - италианци, американци, китайци, поляци, гърци. Като един от ръководителите на сдружение „Заедно“ е инициатор и участник в редица други дейности, свързани с популяризирането на българската култура и съхранението на българските традиции - изложби, певчески семинари, информационни лекции, конкурси, курсове и обществено-културни срещи. Той е в основата и на един от най-интересните български проекти, реализиращи се в последните години в Прага – отбелязване на празника на виното и плодородието Трифон Зарезан!
Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница