Жури журито на Международния фестивал за любители на български фолклорни танци „У бре, де бре!“Дата07.08.2018
Размер227.5 Kb.
#78248ЖУРИ

Журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“

е съставено от хора – ярки личности, доказани професионалисти в областта на българското фолклорно танцово изкуство и познаващи спецификата на любителските танцови формации.
За нaс е чест да Ви представим:

АСЕН ПАВЛОВ

Хореограф и режисьор,

Арт директор, главен хореограф и продуцент на ансамбъл „Чинари“, България

Председател на журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“ - 2016
Той е респектиращ с професионалните си успехи и заразяващ с личната си харизма. Предизвикателният възглас „Надиграй ме!“ може да бъде негова запазена марка, ала едва ли мнозина ще имат смелостта да се възползват от тази покана. Ето защо:
Асен Павлов завършва Национално училище за танцово изкуство с отличие и най-високи постижения. От 1990 г. до 1992 г. танцува в "Ансамбъл на строителни войски - София" и формация "Полиданс" с хореограф Анатолий Клочков. От 1992 г. до 1999 г. е прима солист в Националния ансамбъл на България - Филип Кутев". През 1993 г. създава един от първите частни ансамбли в България - "Чинари". През 2000 г. завършва Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив със специалност "Хореографска режисура" - магистърска степен. От 1995 г. е преподавател в Националното училище за танцово изкуство - София. През 1995 г. основава ДТА "Чинарче". Снима главна роля във филма "Авантюрата Хамлет" с режисор Грек Роудж и продуцент Станислав Семерджиев. Главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл "Гоце Делчев" София. Участва като хореограф на телевизионната поредица "Сите Българи Заедно". Хореограф и солист на спектакъла "Орфей и Евридика". Главен Хореограф и солист в американо-българската продукция "Свят от емоции" и "Булгерия се артистика" с продуценти Рекс Бърдет и Янка Дочева. Главен художествен ръководител на специалност "Български танци" в Национално училище за танцово изкуство - София. Водещ в телевизионните предавания на Българската Национална телевизия "Български уроци" и "Надиграй ме". Дългогодишен хореограф и постановчик на фестивала "Пирин Фолк - Сандански". Хореограф и режисьор на спектаклите "Четвъртото измерение", "Друмища български","Магията на танца", "Картините на майстора", "Възрожденски разкази", "Балкански табор", "Легенда за мистичната златна маска" и мегаспектакъла "Болярите на танца". Носител на златен медал от F.E.C.C. с президент Хенк Фердинанд Ван Дер Кроон. Носител на "Златна книга" за принос към Българската култура. Носител на "Сребърна лира" от Съюза на музикалните и танцови дейци. Хореограф и режисьор и на спектакъла "Траките".

МАРГАРИТА КИНДОВА

Хореограф, ръководител на школа за изучаване на български народни танци „Ритъм 7/8“ – Варна, България

Член на журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“ - 2016
Тя е от хората, които не могат да останат незабелязани. Постига го със своите ясно заявявани житейски позиции и безспорното си умение да бъде истински лидер. А в залата за танци, където протича животът ѝ, резултатите са по-добри с всеки изминал ден. Ето защо:
Маргарита Киндова танцува български народни танци от най-ранните си детски години. До завършване на гимназиалното си образование е танцьор в танцов състав „Зорница” в родния си град – Симеоновград, като през последните три години там става помощник ръководител на детския състав. През 2005 година се мести да живее във Варна, където учи Икономика до 2010 г. Успоредно с това интересът ѝ към танците не стихва, а напротив – през цялото време търси начини за самоусъвършенстване, като не спира да танцува в местните състави.
През 2010 година основава малка любителска школа за изучаване на български народни танци с името „Ритъм 7/8” с едва десетина танцьори в началото. През същата година започва работа като преподавател по български народни танци в клуб „Огледало”, където работи до 2012 година.
През 2011 година завършва курс за Ръководители на състави за автентичен фоклор към Варненски свободен университет, а през 2012 година е приета в специалност Българска народна хореграфия в същия университет. Година по-късно продължава образованието си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, където в момента завършва бакалавърската си степен.
За кратката петгодишна история на школата „Ритъм 7/8” танцуващите се увеличават многократно и днес са над 250 човека. През 2012 година към нея се обособява самодеен танцов състав под името „Шоплук”, който взема участие в много фестивали и надигравания, като често печели заслужени награди и аплодисментите на публиката. През 2013 година се открива и детски танцов състав с името „Ритъмчета”, където и най-малките любители на фоклора намират своето място.
През 2013 година става съосновател на „Работилница Хорце”.
Маргарита Киндова участва в множество проекти, семинари, обучения, благотворителни инициативи и фестивали, свързани с фолклора. През целия си живот тя не спира да търси нови творчески хоризонти.

ТОДОР РАЛЕВ

Председател на сдружение „Заедно“ – организация на българите и приятелите на България в Чехия, художествен ръководител на танцов състав „Българи“ – Прага, Чехия

Член на журито на Международния фестивал за любители на БЪЛГАРСКИ фолклорни танци „У бре, де бре!“ - 2016

Той е млад, вдъхновяващ, лъчезарен. Гражданин на планетата. Но също с убеденост можем да кажем - посланик на българската култура и дух по света. Ето защо:
Тодор Ралев е роден в Карлово и танцува български народни танци „откакто се помни“. Още в ранните ученически години постъпва в хореографска паралелка и любовта към българския танц става неизменна част от неговата личност. От 2002 година живее в Прага, а от 2003 година е част от сдружението „Заедно“ и художествен ръководител на ансамбъл „Българи“ - Прага с участия в редица международни фестивали и културни събития. Води танцови семинари за децата от българското училище в Прага, за възрастните ни сънародници в чешката столица, както и уроци за начинаещи любители на български танци от различни националности - италианци, американци, китайци, поляци, гърци. Като един от ръководителите на сдружение „Заедно“ е инициатор и участник в редица други дейности, свързани с популяризирането на българската култура и съхранението на българските традиции - изложби, певчески семинари, информационни лекции, конкурси, курсове и обществено-културни срещи. Той е в основата и на един от най-интересните български проекти, реализиращи се в последните години в Прага – отбелязване на празника на виното и плодородието Трифон Зарезан!
Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница