Как да използваме силата на въображението невил годард 1955



Дата03.06.2023
Размер14.7 Kb.
#117952
СИЛАТА НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО

Как да използваме силата на ВЪОБРАЖЕНИЕТО
НЕВИЛ ГОДАРД 1955

Целта на този запис е да ви покаже как да изпозлвате своето въображение за да постигнете всяко ваше желание. Има хора, които не знаят абсолзтно нищо за творческата сила на въображението и се кланят под диктата на фактите и приемат живота на база нафактите извън нас. Но когато вие откриете тази креативна сила вътре в себе си, вие смело ще утвърждавате превъзхоодството на въображението и ще поставяте всички неща в зависимост от нея. когато един човек говори за Бога у човека, той е напълно неосъзнат, че тази сила, наречена Бог у човека е човешкото въображение. Това е творческата, креативната сила у хората. Няма нишо под небето, което да не е пластично като гърне с глина за допира на оформящия дух на въображиението.


Веднъж един човек ми каза: „Знаеш ли, Невил, обичам да те слушам когато говориш за въображението, но докато го правя лекичко докосвам стола с пръстите си и притискам крака в килима само за да задържа усещането си за реалността и за дълбочината на нещата.“ Докато несъмнено той все още докосва стола с пръстите си и бута краката си в килима, нека ви кажа за друг човек. Тя не докосваше с пръсти и не притискаше краката си към таблото на трамвая. Това е истинска история за едно младо момиче, което тъкмо навършило 17 години, било Бъдни вечер, а съерцето и било тъжно. Същата година тя загубила баща си в злополука и сега се връщаше в къщи, н ов празна къща. Тя не била обучена да работи нищо, но Бог и помогнал да си намери работа като сервитьорка. Доста късно тази вечер – на Бъдни вечер валял дъжд. Трамваят бил пълен с латино младежи, тръгнали към дома заи за коледната ваканция и тя не могла да прикрие сълзите си. За нейно щастие, както казах валял дъжд и тя вдигнала лицето си към небето, за да скрие сълзите си в дъжда. И докато трамвая следвал пътя си по релсите, ето какво направила тя. Тя казала: „Това не е дъжд, това са пръски от океана и това което вкъсвам не е сол от сълзите, а е солта на морето във вятъра. И това не е Сан Диего, това е един кораб и аз пристигам в залива на Самор.“ Тогава тя почувствалареалността на всичко, което си беше представила с въображението. Тогава допъл краят напътуването и на всичко с него. Десет дни по-късно това момиче получило писмо от адвокатска фирма в Чикаго, което заявявало, че леля и преди няколко години, когато тръгнала на пътешествие към Европа, оставила при тях 3000 долара с инструкции ако тя не се завърне в Америка, тези пари да бъдат платени на племенницата и. Те тъкмо били получили информация за смъртта на лелята и сега изпълнявали инструкциите и. Един месец по-късно това момиче пътувало за Сомор. Когато пристигнала в залива било късно вечерта. Във вятъра тя усещала солта на морето. Не валяло дъжд, но имало пръски във въздуха. И тя наистина почувствала това, което усетила един месец по-рано. Само че този път тя го осъзнала нецеленасочено.
Целият този запис е техника. Искам да ви покажа как да изпозлвате своето чудесно въображение. А именно - да почувствате вашето желание като вече удовлетворено и да му позволите да остане така, след което вие заспивате в това състояние. И ви обещавам от моя личен опит, вие ще осъзнаете състоянието в което заспивате ако можете в действителност да почувствате себе си направо вътре в ситуацията или във вашето удовлетворено желание. И продължете да бъдете там докато заспите. Докато чувствате ситуацията все едно сте вътре в нея, останете в нея докато не и придадете всички краски на реалността, докате не и придадете цялата сетивна яркост на реалността. Докато го правите, в това състояние се отпуснете в съня.
Начина по който ше се осъществи това никога няма да разберете. Вие никога не бихте могли съзнателно да развиете средствата които ше бъдат използвани. Ще откриете, че се придвижвате през серия от събития, които ви водят към физическата реализация на това състояние. Това е една практическа техника. Първото което правите – трябва да знаете точно какво желаете в този свят. Когато знаете точно какво искате, представете си го колкото можете по-живо. Това, което ще видите, което ще докоснете, което ще направите, когато физически постигнете това състояние/цел.
Например да предположим, че аз желая дом, но нямам никакви пари. Но все пак знам какво искам. Аз без да взимам абсолютно нищо под внимание, ще си представя доста живо дома, който бих искал. И всички неща, които искам да има вътре. След което тази нощ, когато си лягам да спя, в едно сънливо, полузаспало състояние, което ни въвежда в съня, аз ще си представя с въображението си, че в действителност съм в такава къща. И когато слизам от леглото и стъпвам на пода, аз ще стъпвам на пода на онази къща и напускайки тази стая аз ще вляза в стая, която е приела вид на моята въображаема стая в онази къща. И докато дкосвам мебелите, чувствайки ги солидни и реални. И докато се придвижвам от една стая в друга в моята въображаема къща, аз ще заспя дълбоко в това състояние. И знам, че по някакъв начин макар че не бих могъл съзнателно да разработя, но аз ще осъществя моята къща. Виждал съм я безброй пъти.
Ако искам повишение в моя бизнес, аз ще се запитам какви допълнителни отговорности мога да поема, чрез които да мога да получа това добро повишение. Какво бих направил. Какво бих казал. Какво бих видял и как бих се държал. И тогава в своето въображение аз ще започна да виждам, докосвам, правя и действам както реално бих виждал, докосвал и действал ако бях в тази позиция.

Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница