Какво е страх ? Страхът е неприемането на несигурността. Ако го приемем, несигурността ще се превърне в приключениеДата06.11.2023
Размер25 Kb.
#119179
Стрес преди изпит упражнения

постави ръка на гърдите си и да усети как те се движат нагоре и надолу, докато брои вдишванията и издишванията си - практика, която е много полезна и успокояваща. преди изпит
КАКВО Е СТРАХ ?
Страхът е неприемането на несигурността . Ако го приемем , несигурността ще се превърне в приключение .

1. Игра с назоваване
Първото, което трябва да направите, е да се огледате и да назовете три неща, които чувате. След това три, които виждате. Накрая назовете едно чувство, което изпитвате в момента. По този начин си връщаме контрола над тялото и пространството около нас.
2. Дълбоко дишане
Вдишвате за четири секунди, след което издишвате за още четири и така пет пъти. Това е методът “броене до четири”. Психолозите го предлагат, когато сме разтревожени и въздухът сякаш не ни достига. Лесен начин да се освободим от стреса е дишането през диафрагмата. “Дишането дълбоко успокоява нервната система и ни връща в настоящия момент.
Поставете ръка на гърдите си, за да усетите как те се движат нагоре и надолу, докато броите вдишванията и издишванията си - практика, която е много полезна и успокояваща.
3. Интроспекция
Нужни са ви няколко минути, в които да не правите нищо друго, освен да стоите в пълен покой и тишина. През това време наблюдавайте психическото си състояние и емоциите, които изпитвате в дадения момент. Това състояние на ума се нарича интроспекция. Обърнете внимание на мислите си и се запитайте какво и защо чувствате.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница