Каквото и да може да си представи и да повярва човек може да го постигнеДата21.02.2017
Размер30.4 Kb.
#15416
Формулата на успеха на Наполеон Хил
“Каквото и да може да си представи и да повярва човек – може да го постигне.” – Наполеон Хил

За американеца Наполеон Хил се смята, че е повлиял за успеха на повече хора, отколкото кой да е друг човек в историята. Той вероятно е бил най-влиятелната личност в областта на личностния успех, основно чрез своята книга-класика “Мисли и забогатявай”, която е помогнала на милиони хора и е заемала важно място в живота на успешни хора като У. Клемент Стоун и Ог Мандино.

Наполеон Хил е роден в бедност през 1883г., в едностайно бунгало в Паунд Ривър, окръг Уайз, Вирджиния. Когато бил на 10 години, майка му починала, а само 2 години по късно, баща му също. Наполеон бил много непокорно момче, но израснало в невероятен човек.

Кариерата му на писател започнала още на 13 годишна възраст като “планински репортер” за малък вестник, за да се превърне в най-обичания от всички американци автор на мотивационна литература.

Той е посветил повече от 25 години от живота си, за да определи причините, поради които толкова много хора се провалят в постигането на истински финансов успех и щастие в живота.

Той също така постигнал и големи успехи като адвокат и журналист. Неговата ранна кариера на репортер му помогнала да финансира обучението си в правно училище. По-късно напуснал това училище, защото не бил в състояние да си плаща обучението.

В работата му като репортер, му била поставена задача да напише серия от истории за успеха на известни хора и неговият “голям удар” настъпил, когато помолил за интервю стоманения магнат Андрю Карнеги. По това време Карнеги бил считан за един от най-богатите и влиятелни хора в света. Той силно вярвал, че формулата на успеха може да бъде описана и прилагана от всеки.

Упълномощил (и помогнал на) Хил да интервюира над 500 милионери, за да открие тази формула, която може да бъде използвана от средно статистическия човек. Измежду интервюираните хора били Томас Едисон, Александър Бел, Хенри Форд, Теодор Рузвелт, Уудро Уилсън, Джон Рокфелер и много други.

Наполеон Хил станал съветник на Андрю Карнеги и с негова помощ успял да формулира “философията на успеха”. 20 години му отнело да напише най-известната си книга “Мисли и забогатявай” За всички, които искат и търсят пътя към успеха, тя е задължително четиво.

Наполеон Хил починал през 1970г. след дълга и успешна кариера на писател, учител, и лектор. Неговите трудове са използвани за основа при създаването на концепцията за модерната мотивация и са повлияли много автори. Книгата му “Мисли и забогатявай” е бестселър за всички времена, преведена на много езици, включително и на български.

Ето и някои наблюдения и заключения направени от Наполеон Хил. Прочитайки ги ще добиете много по-добра представа за този велик ум:

“Ценете визията си и Вашите мечти, сякаш те са децата на Вашата душа, плановете на най-големите Ви постижения.”

“Всеки човек, който иска да печели във всяко начинание, трябва да има волята да отреже своите пътища за отстъпление и предаване. Само по този начин той може да поддържа такова състояние на ума, известно като изгарящо желание за победа – най-значимата съставка за успеха.”

“Всяка трудност, всеки неуспех, всяка мъка, носи със себе си семената на равна или по-голяма печалба.”

“Ако не овладееш себе си, ще бъдеш завладян от себе си.”

“На върха на стълбата на успеха, никога няма много хора.”

“Едисон се е провалил 10 000 пъти преди да създаде електрическата крушка. Не се обезкуражавайте, ако не успеете няколко пъти.”

“Първо идва мисълта, след това организацията на тази мисъл в идея и план; после реализирането на този план. Началото, както забелязвате, е във Вашето въображение.”

“Мнозинството от хората се сблъскват с провали поради липсата на постоянство в съставянето на нови планове, които да заемат мястото на провалилите се.”

“Великото постижение, обикновено изисква велика жертва, но то никога не е резултат от егоизъм.”

“Докато не се научите да бъдете толерантни с тези, които не винаги са съгласни с Вас; докато не изградите навика да казвате по някоя любезна дума на тези, които не уважавате; докато не формирате навика да гледате в доброто, в место в лошото, което има у другите, няма да бъдете нищо успешен, нито щастлив”

“Възможността, често идва при нас прикрита под формата на нещастие или временно поражение.”“Когато поражението настъпи, приемете го като сигнал, че плановете Ви не са добри. Съставете нови, променени планове и отново се отправете към заветната цел.”

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница