Кампанията „Децата безопасно в Интернет” отличена с награда за отговорен бизнес 27 януари 2008 г. СофияДата10.02.2018
Размер19.78 Kb.
#57176


Кампанията „Децата безопасно в Интернет” отличена с награда за отговорен бизнес
27 януари 2008 г. София. Най-мащабната инициатива насочена към деца за безопасно поведение в Интернет спечели трето място на Годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите за 2008 г. „Децата безопасно в Интернет” бе отличена в категорията „Инвеститор в обществото”. Кампанията се провежда за втора поредна година от Майкрософт България съвместно с детския портал Az-deteto.com. Целта й е да запознае децата на възраст между 6 и 16 години с основните правила за безопасна работа и забавление в глобалната мрежа.
Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ имат за цел да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да поощрят останалите фирми да развиват активна социална политика. Наградите в категорията „Инвеститор в обществото” се присъждат на компании със сериозни бизнес практики, насочени към дългосрочно социално развитие и просперитет.
“Тази награда е сериозно признание и е много важна за нас, тъй като тя е резултат от от съместна работа с много партньори като Министерство на образованието и науката, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) и Обществен съвет за безопасен интернет. Благодарение на тях и на подкрепата на медийните ни партньори посланията на кампанията достигнаха до над 500 000 деца и родители в цялта страна”, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.
"За целия екип на Az-deteto.com, както и за нашите партньори от Майкрософт България и Фондация Благодеятел кампанията "Децата безопасно в Интернет" е от изключително значение. Най-голямата награда за нас е увереността, че след едногодишна работа българските деца са по-уверени, а родителите им - по-спокойни за тях, когато са онлайн. Това ни мотивира да продължим да работим с нови идеи и ентусиазъм за безопасността на децата в Интернет", Жюстин Томс, главен редактор на Българския детски портал Az-deteto.com.
Настоящото издание на кампанията ще бъде с продължителност 7 месеца: октомври 2008 – април 2009 г. Като основен партньор в инициативанта се присъедини и Евроком, а официални лица на кампанията са популярните водещи на сутрешното шоу „Стартер” по БГ Радио - Симо и Богдана. Фокусът тази година е насочен към родителите с цел те да бъдат информирани как по-ефективно да предпазват децата си, докато сърфират в Интернет.
За допълнителна информация:

Елица Георгиева

“Връзки с обществеността”

Майкрософт България

Т: 02/9657 333

М: 0887 981 844Е: elitsag@microsoft.com
Каталог: press
press -> Іі. 2016 година Първа стратегическа цел
press -> Списък на одобрени за финансиране проекти сесия м. ІІ. 2016 година Втора Стратегическа цел
press -> Конкурс за първи и втори филми, Големите пет, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс и други. За девети път ще бъде присъдена
press -> Пресинформация – 28 февруари 2012 16-и международен филмов фестивал
press -> Търговски дела в окръжен съд- пазарджик
press -> Европейска комисия Съобщение за медиите
press -> Тема: здравеопазване
press -> Обществени и политически нагласи октомври 2014


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница