Капки перорални, разтворДата21.01.2018
Размер32.16 Kb.
#50494
Умкалор
капки перорални, разтвор

Pelargonii sidoides radicfs extractum liquidum (екстракт от корени на пеларгониум) (1:8-10)Extraction agent: ethanol 11% (w/w)

Моля, прочетете внимателно листовката, тъй като тя съдържа важна за вас информация. Този лекарствен продукт може да бъде закупен без лекарско предписание. Все пак, за да получите най-добър терапевтичен резултат, Умкалор трябва да се приема в съответствие с приложените инструкции:
• Пазете тази листовка, в случай че искате да я прочетете по-късно отново.
Ако имате допълнителни въпроси, моля, попитайте вашия фармацевт.
• Ако симптомите се влошат или ако не се постигне подобрение след 1 седмица, трябва да се консултирате с лекар
• Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или ако забележите някоя, неописана в тази листовка, моля, съобщете на вашия лекар или фармацевт.


Съдържание на листовката:

1. Какво представлява Умкалор и за какво се използва?

2. Какво трябва да прецените преди да вземете Умкалор?

3. Как да се използва Умкалор?

4. Какви нежелани реакции може да настъпят?

5. Как да се съхранява Умкалор?

6. Друга информация

…………………………………………………………………………………………………………………………..1. Какво представлява Умкалор и за какво се използва?
Лекарствена група

За лечение на кашлица и простудни заболяванияПоказания:

Остри бронхити, остри синузити2. Какво трябва да прецените преди да вземете Умкалор?

Не вземайте Умкалор, АКО:

- При свръхчувствителност към лекарственото или помощното вещество

Специални предупреждения, които трябва да се имат предвид при употребата на Умкалор:

Ако състоянието ви не се подобри в разстояние на една седмица, при температура, поддържана няколко дни, при затруднено дишане или кървави храчки, трябва незабавно да се консултирате с лекар.Умкалор не трябва да се употребява от деца под 1 година, тъй като няма достатъчно данни за приложението му при тази възрастова група.

По теоретични съображения не трябва да използвате Умкалор ако имате повишена склонност към кръвоизливи и/или вземате лекарства, потискащи съсирването. Умкалор не трябва да се прилага при тежки заболявания на черния дроб и бъбреците, тъй като няма достатъчно наблюдения при тези случаи. Умкалор съдържа 12% обемни алкохол.

Ако вземате други лекарства

За взаимодействия с други лекарства досега няма съобщения. Поради възможното влияние на Умкалор върху параметрите за съсирване на кръвта, не е изключено да се засили действието при едновременна употреба с лекарства, потискащи съсирването като фенпрокумон и варфарин.

Моля, уведомявайте вашия лекар или фармацевт ако вземате или наскоро сте вземали каквито и да е други лекарства, включително и такива, които се отпускат без рецепта.

Бременност и кърмене

Тъй като няма достатъчно данни за приложението на Умкалор по време на бременност и кърмене, този продукт не трябва да се употребява през такива периоди.Поискайте съвет от вашия лекар или аптекар преди да вземете каквото и да е лекарство.3. Как да се употребява Умкалор?

Моля, вземайте винаги Умкалор съгласно инструкциите, дадени в тази листовка. Ако не сте сигурни за правилната употреба, консултирайте се с вашия лекар или аптекар.Умкалор е разтвор за перорална употреба (през устата).

Ако не е предписано друго от лекаря, дневната доза е:

а) Възрастни и юноши над 12 години приемат по 30 капки 3 пъти дневно

б) Деца от 6 до 12 години приемат 20 капки 3 пъти дневно

в) Малки деца от 1 до 5 години трябва да приемат по 10 капки 3 пъти дневно. Моля, приемайте капките с малко течност сутрин, обед и вечер.

При откапване дръжте бутилката вертикално и ако е необходимо потупайте леко дъното

Колко трябва да се взема Умкалор?
Препоръчва се да продължите лечението с Умкалор няколко дни след отзвучаване на симптомите, за да се предотврати повтаряне на заболяването. Продължителността на лечението не трябва да надвишава 3 седмици.
Ако сте взели Умкалор в по-голямо количество, отколкото трябва?

Досега няма съобщено за някакви симптоми при предозиране.

Ако сте забравили да вземете Умкалор?

Не вземайте двойна доза ако сте забравили да вземете Умкалор, а продължете да го пиете както ви е предписано от лекаря или според инструкциите в тази листовка. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте своя лекар или аптекар.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Умкалор също може да има нежелани реакции, макар да не се проявяват при всеки.Стомашно-чревни оплаквания като стомашни болки, киселини, гадене или диария, които могат да настъпят по време на употреба на Умкалор, се определят като нечести. В редки случаи може да настъпи леко кървене от венците или носа. Също така в редки случаи са описани алергични реакции (напр. кожни обриви, копривна треска, сърбеж на кожата).


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница