Казус по учр -практическа ситуация в “Нано-Офис” оодстраница1/7
Дата21.11.2022
Размер36.82 Kb.
#115618
ТипАнализ
  1   2   3   4   5   6   7
Основните дейности по УЧР в организацията


КАЗУС по УЧР -практическа ситуация в “Нано-Офис” ООД

Изготвил: Николета Александрова Стоянова


Фак.ном.: 222160


  1. Основните дейности по УЧР в организацията, които трябва да се осъществяват дори и без наличието на отдел УЧР са анализ и проектиранена длъжностите, планиране на човешките ресурси, подбор на персонал, обучение и развитие на ЧР, оценяванена изпълнението/представянетона ЧР, хубавото заплащане и допълнителните изгоди също са добър начин екипа да е мотивиран и не на последно място oсигуряване на безопасни и здравословни условия на труд Важно за организацията е анализа и проектирането на длъжностите и по-важното е слушителя добре да знае какви са неговите задължения по длъжностната характеристика, които да са записани точно и ясно.

  • Анализ и проектиране на длъжностите - обхваща, от една страна, процесите на проучване и формулиране на изводи и препоръки по отношение на длъжностите и техните характеристики, а от друга страна – създаването на нови или изменения на съществуващи длъжности и техните характеристики с оглед на оптималното протичане на работните процеси, повишаване на производителността на труда и позитивно влияние върху мотивацията и поведението на работниците и служителите.

  • Планиране на човешките ресурси - обхваща определянето на необходимите за организацията човешки ресурси в бъдещ период и формулирането на съответни действия във връзка с предвидените състояния и движения на персонала – привличане, задържане, вътрешна мобилност, освобождаване.

  • Подбор на персонал - обхваща привличането и оценяването на кандидати за работа, въз основа на което се избират най-подходящите от тях с оглед изискванията на длъжността и на организацията като цяло.

  • Обучение и развитие на човешките ресурси - обхваща дейности по усъвършенстване на знанията, уменията, нагласите и поведението на заетите да изпълняват на изискваното равнище настоящи и бъдещи работни задължения, което се свързва с кариерното развитие.  • Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница