Къде ще се проведе фестивалът? Интерхотел “черно море” се намира на центъра на Варна, в близост до морската градина и плажната ивица. Лесен и удобен достъп! Акредитационни пакетиДата13.10.2018
Размер67.16 Kb.
#84899
Здравейте, приятели :)
Имаме удоволствието да обявим предстоящия ЛЕТЕН ВЕГАН ФЕСТИВАЛ, първо издание. Надяваме се да ви хареса идеята, тематиката, лекторията, активностите... и много бързо да си планувате отпуските за 23-26 юни 2016, за да се включите във фестивала ;) Планирани са много изненади. До началото на юни месец ще попълваме подробности от програмните активности на сайта www.fest.vegebg.org – информация за концерти, резюме на лекции и лектори, участващи изложители и интересни допълнителни събития. Който желае и му е възможно да се включи и като доброволец, получава подаръци и отстъпки.
Къде ще се проведе фестивалът?
Интерхотел “ЧЕРНО МОРЕ” се намира на центъра на Варна, в близост до морската градина и плажната ивица. Лесен и удобен достъп!
Акредитационни пакети
Достъпът до лекциите и изложението е БЕЗПЛАТЕН, но ако искате да се възползвате от преференциалната ни цена за нощувка, да си запазите седящо място за всички лекции (ограничен брой) и/или просто да получите много подаръци: ЗАЯВЕТЕ УЧАСТИЕТО СИ ВЪВ ФЕСТИВАЛА СЕГА на посочените имейли за контакт! :)
МИНИ ПАКЕТ

ранно записване (до 04.04.2016) – 20 лв.
›› ЕКО-ВЕГАН ТОРБИЧКА, пълна с ИЗНЕНАДИ
образи на основните видове брандирани тениски, веган торбичката, веган лакомства
›› Намаление за КОНЦЕРТИТЕ към фестивалната и предфестивална програма

›› Намаления за храна в ресторант с веган меню


второ записване (до 05.05.2016) – 27 лв.

Подаръци и изненади на стойност по-висока от пакетната цена, ще може да получите и при по-късно записване. Колкото по-рано поръчате пакета, толкова повече безплатни продукти ще има в него :) ЗАСЛУЖАВА СИ.


късно записване (до 06.06.2016) – 37 лв.

Няма страшно, до началото на юни този пакет ще е все още активен. НО. На място на фестивала няма да може да си го закупите. ПОДАРЪЦИ ще има само за ЗАЯВИЛИТЕ УЧАСТИЕ предварително.


За членове на сдружение “БЪЛГАРСКО ВЕГЕТАРИАНСКО ОБЩЕСТВО” има специални пакети с отстъпки. За доброволци в организацията на събитието – също.
Подробно всички пакети разгледай тук: www.fest.vegebg.org
АКЦЕНТИ от

фестивалната ПРОГРАМА
Вело поход до фермата “ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕТИРИ КРАКА”

23-ти юни (четвъртък) // 07:00 – 16:00 // Всички желаещи без колело – тръгване в 10:00


ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

с Александра Вали, Председател на БВО

23-ти юни (четвъртък) // 18:00 – 18:30


Йога практика на плажа

с Яна Данаилова

24, 25-ти юни (петък, събота) // 07:30 – 08:30


Как да отгледаш вегетарианец,

или здравословни принципи за всеки

с Валентин Грандев

24-ти юни (петък) // 15:00 – 16:00Веганство, духовност, карма

с Миглена Божикова

24-ти юни (петък) // 16:30 – 17:30


Човекът на Третото хилядолетие

и новата култура на хранене

с Д-р Сена Неделчева

24-ти юни (петък) // 18:30 – 19:30
JUNK FOOD Алтернативи, може

ли да има полезни “бързи” храни

с Марина Васильовска

25-ти юни (събота) // 14:00 – 14:30


Лечение и превенция чрез веган

режим на хранене

със Слави Славов от VitaRama

25-ти юни (събота) // 16:00 – 17:00


Супер храните и как изчистим

последствия от ваксини

с Д-р Петър Найденов

25-ти юни (събота) // 17:00 – 18:00


ФИЛМ и ДИСКУСИЯ // ПАРТИ

25-ти юни (събота) // 21:00 – 23:00


Тренировка за ефективни

упражнения със собствено тегло

с Петко Политов

26-ти юни (неделя) // 07:30 – 08:30Флашмоб за норките

с Петя Алтимирска

26-ти юни (неделя) // 13:00 – 14:00


ЩЕ ИМА СЪЩО

Фирмени изложители на веган продукти +

кратки презентации на изложители и спонсори

24, 25, 26 юни // Зала 2 на хотел “Черно море”


Пълната програма на Фестивала виж тук: www.fest.vegebg.org
КОНТАКТИ

Изпратете ни е-mail или се свържете с нас на посочените за контакт телефонни номера, ако имате въпроси за фестивала или имате желание да сте изложител, спонсор, доброволец.

bvo@vegebg.org; pr@vegebg.org; marina.v@vegebg.org

+359 876 168 000; +359 899 92-96-96

Думата “вегетарианец” е създадена и въведена в употреба от основателите на Британското вегетарианско общество през 1842 г. Базира се на латинската дума VEGETUS, превеждана като “крепък, здрав, свеж, жизнен” – от словосъчетанието HOMO VEGETUS, название за развитата духовно и физически личност. Вегетарианството изключва консумацията на всякакъв вид месо (вкл.риба), а така нареченото “строго вегетарианство” изключва и всички животински продукти. За строгото вегетарианство е изкована и нова дума – веганизъм, отново в Англия, от основателя на първото в света официално Веганско общество – Доналд Уотсън (виж пространно интервю с него в няколко части на www.vegebg.org). Веганизмът не само изключва от хранителния режим месото, рибата и морските “деликатеси”, но също яйцата, млякото и млечните продукти, меда и пчелните продукти, като освен това застава в активна защита на природата от всяка форма на експлоатация и употреба на живи същества в полза на консуматорството и бизнеса, включително тестване на продукти върху животни и т.н.
ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ЗА ИЗБОР

на веган хранене и начин на живот
ЕТИКА // ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ

Когато ТЕ нямат глас – ние сме тези, които можем да защитим правото им на живот и свобода!


ДУХОВНОСТ

Всяко едно духовно Учение препоръчва вегетарианството като начин на хранене и живот. Няма ограничения, но има необходимост!


ЗДРАВЕ

Храната може да бъде и лекарство, и отрова – от нас зависи как ще се грижим за тялото си! Чистата и лека храна е превантивна гаранция за здраве.


ЕКОЛОГИЯ

Животновъдната промишленост е един от най-големите замърсители на околната среда. Това не е пропаганда, а факт! Веганството е решение и за проблема със световния глад!


Доналд Уотсън е основателят на Веганското общество в Англия и практически родителят на думата веган. Идва на този свят през далечната 1910 г. и си отива в мир на преклонните 95 години, няколко месеца след като ги навършва.
Из интервю на Джордж Д. Роджър с ДОНАЛД УОТСЪН от 15 декември 2002 г.
ДЖОРДЖ: Доналд, би ли отправил някакво послание към многохилядната общност на веганите?

ДОНАЛД: Да. Бих искал те да погледнат по-мащабно на идеята, която веганизмът отстоява. Тя е нещо повече от намирането на алтернатива на бъркани яйца върху препечена филийка или нова рецепта за коледна торта. Бих искал те да осъзнаят, че са част от нещо наистина грандиозно, нещо, което не е било започвано допреди шейсет години и което превъзмогва всяка обективна критика, отправена към него. Ще кажа също така, че не е нещо ангажиращо, което да изисква седмици или месеци проучване на диетоложки диаграми и четене на книги от т. нар. експерти. Веганизмът означава да приемеш няколко прости факта в храненето и да ги приложиш на практика – точно както ранните мореплаватели, прекарвали месеци наред в открито море, са установили значението му. Те са развивали скорбут поради липсата на витамин С, тъй като храната им се е състояла единствено от сушено месо и сухари. И когато са акостирали в пристанище и са можели да си набавят плодове като лимон например, болестта им веднага е изчезвала. Има една книга, писана доста отдавна, струва ми се авторът ѝ се казваше Ото Карк – „Жизнени факти за храната”. Днес можем да добавим опита, добит след шейсет години проба-грешка. Считам за нужно всички вегани да се запознаят с тези елементарни факти и винаги да помнят каква ужасна опасност избягват. В ранните ни дни нашите критици обичаха да повтарят: „Не знаете какво изтървате!” Е, сега вече знаем! Изтърваме влияния, толкова вредни, че скъсяват живота им с няколко десетилетия, докарват им болежки и заболявания скоро след като разцветът на младостта премине и ги заробват с медикаментозен режим до края на живота им. Това е, което веганите успяват да заобиколят – при условие, че се подчиняват на няколко основни правила на здравия разум, както споменах. Това е посланието ми към онези, които са все още новаци в каузата.
ДЖОРДЖ: Имаш ли някакво послание към вегетарианците?

ДОНАЛД: На вегетарианците ще кажа: бъдете откровени със себе си и приемете, че вегетарианството, макар и необходимо стъпало между месоядството и веганството, все пак си остава просто междинно състояние. Ние всички минаваме през него – не съм срещал дори един веган, който да е предприел директен подход. Може да има и такива за последните шейсет години, които аз не познавам, извършили промяната внезапно, но бидейки реалист категорично считам, че вегетарианството е неотменна междинна спирка за развитието на хуманната диететика. Цялата ми ранна дейност бе част от Вегетарианското общество. Движех Лестърското вегетарианско общество в продължение на много години. Организирах месечните им събрания, кореспондирах на практика с всяка ключова фигура. Имах задълбочен поглед върху онова, което тогава се приемаше за най-радикалната възможна форма на диета на растителна основа. Но нещата днес се измениха и вегетарианците трябва да осъзнаят, макар и да им създаде неприятности в даден момент, че тяхното състояние е просто част от пътя, който трябва да бъде извървян.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница