Клас от 81 соу „Виктор Юго в читалнята на училищетоДата23.07.2016
Размер13.24 Kb.
На 14 ноември 2012 година, по време на Световната седмица по предприемачество, беше проведен „Тренинг по предприемачество и бизнес” с участието на 4 отбора от 11б и 12б клас от 81 СОУ „Виктор Юго” в читалнята на училището.

На участниците беше поставена следната задача:

След като дълго време сте били без работа и доходи, неочаквано получавате наследство от ваш роднина – 2 дка запустяла земя със стара постройка – къща на 2 етажа (РЗП – 180 кв.м) и 50 000 лв. Имотът е зад футболното игрище в беден градски квартал, където царят безредици.

В завещанието е посочено, че наследството може да се ползва само за бизнес цели.

Вашата задача е да разработите бизнес проект със социална отговорност, т.е. да започнете собствен бизнес, с който да осигурите добри доходи за себе си, намерите начин да укрепите духа на общността и насърчите нейното развитие.

Поставената задача казус трябваше да бъде решена в рамките на един астрономически час и след това презентирана.

Отборите, по един мъжки и един женски от всеки клас, усърдно работиха по проекта. Те с голямо желание се вживяха в ролите на предприемачи и убедително защитиха идеите си.

Момчетата от 12б клас спечелиха първо място за представения проект /спортен клуб за бойни изкуства/, понеже го защитиха с подходящи доводи и разумни суми за отпуснатия лимит на участниците.

Момичетата от 11б клас завоюваха второ място за своето предложение – фитнес център, който да бъде достъпен и за бедните хора.

Момчетата от 11б клас се класираха на трето място за проекта – ресторант с басейн.Журито награди отбора на момичетата от 12б клас за хуманната им идея да построят църква и направят достоен живота на бездомните и изоставени хора.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница