Клинично наблюдение за действието на Крем при косопад при състояния на Alopecia AreataДата09.01.2018
Размер32.43 Kb.
Клинично наблюдение за действието на Крем при косопад при състояния на Alopecia Areata (Андрогенетична алопеция)
Проведено в Clinical Reasearch Wing of Apollo Hospitals, Chennai, India

Андрогенетична алопеция (Androgenetic Alopecia) е често срещано състояние, засягащо приблизително 50-80 % от мъжете от бялата раса и е най-разпространената форма на плешивост. Алопецията е наследствено състояние, което се проявява с напредването на възрастта. Около 30 % от мъжете имат оплешивяване към тридесетгодишната си възраст, 40 % - около четиридесет и така нататък до 80 % около осемдесет и повече години. Характерно за това състояние е, че то засяга в по-голяма степен мъжете от бялата раса в сравнение с другите. Например, при азиатската раса е установено засягане на 30-40 % от мъжете. Алопецията засяга не само мъже, но и жени (20-40 %), макар и в по-ниска степен и с по-леко протичане. При тях процеса започва по-рано – около 20 годишна възраст и продължава да се развива прогресивно с увеличаване на възрастта.

Предполага се, че Андрогенетичната алопеция е свързана с активността или концентрацията на ензими в организма, като например ензима 5-алфа-редуктаза, който е отговорен за превръщането на свободния тестостерон в ДХТ (дихидротестостерон) в скалпа и фоликулите. Тъй като е трудно да се възстанови косата в засегнатите зони, усилията са насочени към спиране на процеса на падане на косата.

В това проучване се набляга на влиянието на Крема при косопад за предпазване на косата от падане и стимулиране на растежа й. В него са включени 20 човека (15 мъже и 5 жени) на възраст между 21 и 71 години. Средната възраст при мъжете е 39.5 ± 6.9 години, а при жените – 31.5 ± 2.9 години.

Демографски данни за пациентите

Брой пациенти

20

Мъже, Жени

Мъже – 15, Жени - 5

Начин на хранене

Вегетарианци – 15, Смесено - 5

Средна възраст

Мъже - 39.5 ± 6.9 г., Жени - 31.5 ± 2.9 г.

Среден серумен креатинин (mg %)

0.67±0.2

Косопад

(брой пациенти)Степен

Мъже

Жени

тежка

4

1

средна

6

2

ниска

5

2

Степените на косопад са определени като:    • ниска - ако падналите косми при разресване са по-малко от 40 на ден;

    • средна - ако падналите косми при разресване са между 40 и 100 на ден;

    • тежка - ако падналите косми при разресване са повече от 100 на ден.

Всички участници в проучването са прилагали Крема при косопад в продължение на 6 месеца като са втривали определено количество от него в засегнатите участъци от скалпа и са го оставяли да действа през нощта без да подсушават косата с кърпа или сешоар.


Резултатите от проведеното изследване показват, че Кремът при косопад има значителен ефект за намаляване на косопада, дори и при краткосрочно прилагане (две седмици), както и за намаляване на съпътстващите симптоми – сърбеж, раздразнение и сухота на скалпа. Активните съставки на една от билките – Butea frondosa – са флавоните и флавоноидите (бутрин, изобутрин и свободни аминокиселини), а на Butea parviflora – гликозидите, които именно помагат за намаляване на косопада.

Значителен брой от участниците в изследването (54 % от мъжете и 52 % от жените) са споделили за намаление на косопада след едномесечно прилагане на продукта, а след шест месеца – напълно елиминиране на проблема. След по-задълбочени изследвания е установено, че при по-възрастните мъже (след 40 години) действието на Крема е било по-забавено.

Във връзка със седмичната оценка на въздействие на продукта, участниците са помолени да определят степента на израстване на нова коса. Никой от тях не е съобщил за значителен ефект през първата седмица. При болшинството от мъжете този ефект се е проявил чак в края на проучването. Въпреки, че и при мъжете, и при жените е наблюдаван процес на израстване на нова коса, трябва да се отбележи, че това в по-голямата си част се е получило при по-младите участници. Никой от участниците не е съобщил за някакви странични ефекти при приложението на продукта.

В заключение може да се каже, че Кремът при косопад е безопасен и ефективен при косопад, като подпомага възстановяването на косата след шест месечно приложение.

2 изоформа).

Каталог: userfiles -> product files shared
product files shared -> Afya pharmacy Мета думи
product files shared -> Натюрпро 02” пълномаслено соево брашно, тостирано
product files shared -> Пиксел: 8mm. In Dip пиксела в модул
product files shared -> Ефектът на Ментат при представянето на учениците в училище
product files shared -> Приемането на Ашваганда и нейният ефект върху процеса на стареене
product files shared -> Проучване на ефективността на препарата Меносан при овладяването на субективните симптоми на патологичния климактериум
product files shared -> Захранване: 12V 1a dc ( постоянен ток) Захранващ кабел
product files shared -> Ролята на Цистон при камъни в уринарните пътища Проучване, проведено от Marya sks, Singla S
product files shared -> Приложение на препарата „цистон“ в комплексното лечение на уролитиазата
product files shared -> Цистон и неговото приложение при хронични бъбречни заболявания


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница