Към проекта на стратегия за развитие на младите хора в община ЗлатицаДата19.07.2018
Размер15.42 Kb.
#76010
М О Т И В И
Към проекта на стратегия за развитие на младите хора в община Златица
Разработването на Стратегията цели създаване на благоприятни условия за съхранение, развитие и инвестиране в младежта на територията на община Златица. Състоянието на младите хора и мястото им в обществото са едни от важните приоритети на Общинска администрация и обуславят необходимостта от създаването на целенасочена политика в контекста на членството на Република България в Европейския съюз.

Една от основните причини, пораждащи необходимост от стратегия е липсата на механизми, които да включват младите хора в процеса на вземане на решения. Отговорност на всички институции в страната е да създадат такава възможност за включване, която да подпомогне пълноценно развитие на младите хора и изграждането на активната им гражданска позиция. По този начин те ще имат възможност да огласяват своите потребности и проблеми, както и да споделят своята готовност за ангажираност в процесите на вземане на решение.

Стратегията за развитие на младите хора в Община Златица се базира на Бялата книга на Европейската комисия /Брюксел, 2001 г./, Европейска харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите /Страсбург, март 1992 г./ и решенията и препоръките по въпросите за младежта на Съвета на Европа. Тя е в синхрон с открития метод на координация и процеса на изготвяне на Националната стратегия за развитие на младите хора в България.

За да бъде успешна младежката политика е необходима ясна координация между всички институции, работещи по проблемите на младите хора. Община Златица има координираща функция по отношение разработването, реализацията и контрола по изпълнението на Стратегията. В нейното изработване участват неправителствените организации и институциите, работещи с млади хора на територията на общината.Стратегията за развитие на младите хора в Община Златица е и средство за осъществяване на един от най-важните приоритети в програмата на Правителството на Република България, а именно насърчаване и подпомагане на личностното развитие на младите хора и тяхното пълноценно участие в социално-икономическия живот на държавата и общините.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2013
2013 -> Временно класиране „В”-1” рг мъже – Югоизточна България
2013 -> Конкурс за заемане на академичната длъжност „Доцент в професионално направление Растителна защита; научна специалност Растителна защита
2013 -> 1. Нужда от антитерористични мерки Тероризъм и световната икономика
2013 -> Днес университетът е мястото, в което паметта се предава
2013 -> Програма за развитие на туризма в община елхово за 2013 г
2013 -> Йордан колев ангел узунов
2013 -> 163 оу „ Ч. Храбър в топ 30 на столичните училища според резултатите от националното външно оценяване
2013 -> Гр. Казанлък Сугласувал: Утвърдил
2013 -> Подаване на справка-декларация по чл. 116 От закона за туризма за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница