Към студентите-българисти във фф на втуДата19.01.2018
Размер21.6 Kb.

КОЛЕГИАЛНА ПРЕПОРЪКА

КЪМ СТУДЕНТИТЕ-БЪЛГАРИСТИ ВЪВ ФФ НА ВТУ
Драги колеги – студенти,
На много от вас, колеги-българисти, предстои явяване на поправителен изпит по дисциплините Антична литература и Западноевропейска литература на 10 септември т. г. – дата за изпит, избрана от мен, вашият преподавател и екзаминатор, уволнен набързо от ВТУ благодарение на мафиозно съзъклятие на двамата дългогодишни доносници на българската комунистическа Държавна сигурност /ДС/ проф. Пламен Анатолиевич /ДС-агент Оазис/, ректор, за съжаление, на ВТУ, и доц. Багрелия Борисова /ДС-агент Олга/.

От 2005 година насетне вие б е з о т г о во р н о бяхте принуждавани от ДС-агент Олга като Декан на ФФ да изучавате дисциплината Антична литература със съкратен произволно с 30 часа хорариум и в І семестър на БФ, преди полагането на изпита по Увод в литературознанието. В сравнение с вас колегите ви - българисти от Софийския университет /СУ/ изучават тази фундаментална филологическа дисциплина с хорариум 75 учебни часа и във ІІ семестър на І курс БФ, след изпита по Увод в литературознанието.

От 2005 година насетне вие п а к б е з о т г о в о р н о бяхте принуждавани все от ДС-агент Олга като Декан на ФФ да изучавате дисциплината Западноевропейска литература със съкратен произволно със 75 часа хорариум и то в е д и н /ІІІ/ семестър на БФ. В сравнение с вас колегите ви - българисти от Софийския университет изучават тази фундаментална филологическа дискициплина с хорариум 165 учебни часа/ а вие – с 90 часа/ в продължение на т р и семестъра /ІІІ, ІV и V/ на Българска филология.

В продължение на 7 години аз търпеливо изстрадвах авторитарната тирания на двамата вече именити ДС – агенти Оазис и Олга, към които съм отправил през този период половин дузина докладни записки – ДА СЕ ПРИРАВНИ ХОРАРИУМА И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СЕМЕСТРИТЕ ВЪВ ВТУ С ХОРАРИУМА И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СЕМЕСТРИТЕ В С У. БЕШЕ МИ НЕПРЕКЪСНАТО ОТКАЗВАНО И НАКРАЯ БЯХ УВОЛНЕН С МАРИОНЕТНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪВЕТ НА ВТУ.

На следващ етап ще сезирам ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ Националната агенция по акредитацията ПО ОФИЦИАЛЕН ПЪТ, че във ВТУ, заради безконтролния произвол на двама доказани от Комисията по досиетата агенти на комунистическата Държавна сигурност ДВЕТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ ФИЛОЛОГИЧЕСКИ ДИСЦИПЛИНИ СЕ ПРЕПОДАВАТ И ИЗПИТВАТ ПО ХОРАРИУМ ПОД ДЪРЖАВНИТЕ ПЕДАГОГИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ.

МОЯТ КОЛЕГИАЛЕН СЪВЕТ:

1/ ИЗПИТЪТ ВИ НА 10 СЕПТЕМВРИ ЩЕ Е ВАЛИДЕН САМО АКО БЪДЕТЕ ИЗПИТВАНИ ОТ ХАБИЛИТИРАН ПРЕПОДАВАТЕЛ /ПРОФЕСОР ИЛИ ДОЦЕНТ/ ПО АНТИЧНА И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКА ЛИТУРАТУРА.

2/ АКО ВИ ПОДВЕДАТ ДА СЕ ЯВИТЕ НА ИЗПИТА, ОЦЕНКАТА ВИ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ БЪДЕ ОСПОРЕНА СЛЕД НАМЕСАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО АКРЕДИТАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ.

3/ НАКРАЯ ВИ УВЕРЯВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ЛИЧНИ ИЛИ ГРУПОВИ, УСТНИ ИЛИ ПИСМЕНИ УГОВОРКИ С ДС-АГЕНТИТЕ ОАЗИС И ОЛГА БИХА БИЛИ СЕРИОЗНО ОЩЕТЯВАНЕ НА ВАШАТА ОБЩА И ФИЛОЛОГИЧЕСКА КУЛТУРА. Такава беше години наред деструктивната стратегия на комунистическата Държавна сигурност, която в новите условия на АКАДЕМИЧНАТА АВТОНОМИЯ, н я м а право да саботира учебния процес на студентите-българисти!


С най-чисти колегиални благопожелания – Доц. Гено Генов
28 август 2012 г.

Велико Търново


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница