Към световно единство гари Кастраница1/2
Дата23.07.2016
Размер383.71 Kb.
#2694
  1   2
КЪМ СВЕТОВНО

ЕДИНСТВО

Гари Ка

Бестселър
Така казва Господ на Силите: Не слушайте думите на пророците, които ви пророкуват; те ви учат на суета, изговарят видения от собственото си сърце, а не от устата Господни.

Еремия 23:16Те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт.

Откровение 17:13


АКО ОКУЛТНАТА мечта за нов световен ред някога започне да се осъществява, последователите на ню ейдж рано или късно биха представили своето дело пред обществото. Те ще трябва да убедят човечеството, че старият световен ред, основан на древна система от суверенни държави и повлиян донякъде от някои библейски принципи, се е провалил и че е необходим нов ред за трайно оцеляване на земята. Това няма да бъде лесна задача.

Докато процесът на привикване с тази измама е напредвал в продължение на десетилетия в областта на медицината, психологията и висшите учебни заведения изобщо, е била видяна необходимостта от привличане на творческата част от обществото, за да се доведат хората до съзнателна подкрепа на такива драстични промени. Окултистите ще трябва да провеждат невиждана кампания за връзки с обществеността, включително писането на книги и производството на филми. Те ще трябва да информират всеки относно качествата на тази “благородна” кауза. Нуждата от глобално единство по някакъв начин трябва да бъде вкоренена в ума на всеки човек.

Въпреки че ню ейдж организациите като Световната конституционна и парламентарна асоциация (World Constitution and Parliament Association) започнаха да изграждат мрежа за световно единство (световно правителство) през 60-те години на 20 век, тяхната кампания не беше спечелила приемането на борда до 80-те. През това време идеите на ню ейдж от “много далечни” станаха “модерни”. С края на Студената война безпрецедентна вълна от събития на обединение започна да обхваща света. Зад тази вълна се появяват огромен брой окултни сътрудничества, въпреки че това остава напълно незабелязано за обществеността. Една необикновена книга, озаглавена “Планетарнo пълномощие” (The Planetary Commission) беше отговорна за голямото засилване на тази активност.

Писана през 1984 г., книгата “Планетарно пълномощие” чертае курса на човечеството за достигане на “квантовия скок” във века на Водолея - точката Омега на човешката еволюция, споменавана от Алис Бейли, Тейар Шарден и други окултни утописти в миналото. За да се впусне в това “движение към безсмъртието” авторът - инструктиран чрез своя дух-водач - представя план за най-голямото човешко усилие за обединение след Вавилонската кула. Това широкомащабно събитие беше наречено Световен ден на изцелението и се проведе на 31 декември 1986 г. Представено като събиране в едно на човечеството, за да подкрепи световния мир, събитието всъщност послужи за обединяване усилията на привържениците на ню ейдж по целия свят, предизвиквайки импулса, необходим за откриването на техния нов окултен ред.

Повече от дванадесет години изминаха от Световния ден на изцелението, но последиците продължават да се усещат. Това помогна да бъдат насърчени други важни събития на единство като Конференцията за Земята в Рио де Жанейро през 1992 г. и Конференцията на Парламента на световните религии през 1993 г. - събрания, организирани от някои от тези хора. Поради успеха на Световния ден на изцелението и събитията, които той задвижи, авторът на “Планетарно пълномощие” става известен в окултните кръгове като специален пророк с духовна мисия. Името на този така наречен “пророк” е Джон Рандолф Прайс.
Джон Рандолф Прайс (John Randolph Price), 1932

Джон Р. Прайс започва своето метафизично търсене през 1967 г. поради чувство на духовно безпокойство и липса на задоволство. Той се радвал на голям успех в областта на рекламата и връзки с обществеността, работейки като изпълнителен вицепрезидент на чикагска агенция и президент на фирма със седалище в Хюстън, но изпитвал духовна празнота и търсел отговори. За нещастие винаги ги търсел на погрешните места.

Желанието на Прайс да открие смисъла на живота го завежда дълбоко в мистицизма на ню ейдж. Той започва да изучава философските мистерии на “древната мъдрост”, обединявайки тези учения с “духовна” психология и метафизика. Неговото познание в тази област в крайна сметка ще го направи изтъкнат говорител на Обединената църква и веригата “Ново мислене” (New Thought).

Теологията на Прайс набляга на човешките свръхестествени “богоподобни” качества и представя идеята, че човек е абсолютно способен да постигне рая на земята - това ще стане, ако той позволи на “вселенската енергия” да насочва неговия живот. Неговата философия е типична за духовните лидери на ню ейдж. В своята книга “Свръхсъществата” от 1981 г. той теоретизира:


Казва се, че преди всичко измислицата е базирана на факт. Това означава ли, че има зрънце истина и в измисления Супермен? Какво е имал предвид създателят на този комикс, когато за пръв път се е появила идеята? Дали той интуитивно е повярвал, че човек някой ден може да еволюира в свръхчовешко творение със сили “извън този свят”? Ако е така, той е бил прав.
Той продължава и заключава:
Съвременната наука съобщава, че цялата вселена е изградена от енергия. Просветлените ни казват, че тази енергия е в действителност Присъствието и Силата на вселената - Всезнаеща, Всеобичаща, Всеприсъстваща, и че тази чиста Разумна Енергия е обособена в човек, също както човек.
Забележете колко бързо Прайс скача от истината на науката към рискованото твърдение на “просветлените”. Подобни предположения са налице във всички книги на Прайс. Те показват, че тези писания и планове за Световния ден на изцелението са духовно направлявани.
Джон и Джан Прайс: Биографичен обзор

Джон Рандолф Прайс и неговата съпруга Джан са съоснователи на Фондация “Куартус”. Описвана от тях самите като “организация за духовно изследване и комуникации”, фондацията е била основана през 1981 г. и нейното управление е в Боорн, Тексас, близо до Сан Антонио.

Тяхната биография казва:
Семейство Прайс посветиха повече от 25 години на изследване философските мистерии на древната мъдрост и на обединяване на тези учения с психологията и духовните метафизики. Като признание за тяхното дело те получиха наградата “Изразената Божия Светлина” от Асоциацията на обединените църкви през 1986 г. Джон беше номиниран за Хуманитарна награда, представена от област Аризона на Международния алианс “Ново мислене”, а през 1984 г. той беше представен за наградата Джоузеф Мърфи на МАНМ “в знак на признателност и оценяване на неговата изтъкната служба и ръководство, които той е дал на движението “Ново мислене” по целия свят.”
Джон е изтъкнат ню ейдж автор, написал дванадесет книги, включително и националния бестселър “Ангелите вътре в нас” (Fawcett Cilumbine) и неговото продължение: “Ангелска енергия: Как да впрегнем силата на ангелите в нашия всекидневен живот”. Друго популярно заглавие на Джон е “Практична духовност”, книга, отнасяща се до практичното прилагане на метафизични принципи, включително предимствата на медитацията, установяване на мост между ума и сърцето и 12 ритуала, необходими за съвършено майсторство”; “Духовната философия на новия свят: Свръхсъществата” и “Планетарна комисия”, което представя Световния ден на изцелението, “едно свързване на умовете за мир”, което започна през 1986 г. и продължава да се провежда всяка година на същата дата.

Неговата съпруга също се радва на успех. Тя е национално известен лектор по динамики на позитивното живеене и автор на “Другата страна на смъртта” (Fawcett Cilumbine), “книга, базирана на нейната опитност от среща със смъртта и посещение отвъд завесата през 1993 г. Тя също пише рубрики по практична духовност за списание “Цялостно здраве”. Семейство Прайс станаха могъщо дуо в движението ню ейдж.


Достигане на критичната маса

Според Прайс неговият дух-водач Ашер комуникира с него относно разрушителната сила на “шаблоните на негативните мисли” и важната роля, която годината 1987 ще изиграе за преобръщане в обратна посока на тази тенденция. Основавайки се на своята теология, която набляга на “силата на ума”, ние като колективно човечество имаме силата чрез негативните мисли да предизвикваме войни, глад, торнада и дори престъпления на насилие. Когато достатъчно хора мислят негативни “черни мисли”, това засяга цялата планета и враждата започва да влияе на други хора. Това убеждение се разглежда в кръговете на ню ейдж като концепцията за стотната маймунка.

Аналогията е нещо такова: Имало деветдесет и девет маймунки на някакъв тропически остров. Един ден една маймунка се научила да си мие сладкия картоф, преди да го изяде. Скоро тя научила и друга маймунка да прави същото и най-накрая всичките деветдесет и девет маймунки на този остров си миели сладките картофи. В същото време на следващия остров, без какъвто и да било личен контакт, стотната маймунка сама започнала да си мие сладките картофи. Маймунките направили еволюционния “квантов скок” в едно по-високо състояние на съзнанието, установявайки този нов шаблон в “родовия ум” на маймуните. Прайс обяснява: “Тъй като ние всички сме свързани и се съединяваме на субективно ниво, всеки отделен импулс в съзнанието е запечатан и регистриран в колективното съзнание на човечеството - полето на вселенска енергия, разглеждана като ума на расата”.

Тази концепция, основаваща се на ученията на Юнг и Шарден за колективното подсъзнание и глобалния мозък, поддържа мнението, че до този момент в човешката история масата от тъмна енергия в ума на расата е “не напълно критична”. С други думи, верижната реакция от негативни последици не се самоподсилва. Окултистите основно вярват, че светът досега не се е самоунищожил, защото са били освобождавани достатъчно “позитивни светлини” в миналото чрез появата на различни духовни учители. Тези учители, както те твърдят, пронизват тъмнината и по този начин предпазват човечеството от самоунищожение. Те искат да повярваме, че Исус е бил един от многото такива велики учители.

За да възпрепятства всякакви бъдещи проявления на тъмна енергия, Джон Прайс изпълнява инструкциите на своя дух-водач, призовавайки за масова световна медитация (Световният ден за изцеление). Тази медитация, твърди той, завинаги ще обърне полюсите в сферата на енергията, достигайки, по общото мнение, критичната маса на позитивна енергия. Прайс вярва, че ако петдесет милиона хора медитират едновременно, освобождавайки своите енергии в магнитната област на земята, цялата вибрация на планетата ще започне да се променя. Ето защо това събитие беше предвидено да настъпи едновременно по целия свят. Разписанието, дадено на стр. 155 от “Планетарна комисия” разкрива, че това събитие е било координирано, така че да се случи точно на обяд по Гринуич. Ако живеете в Москва, вие трябва да медитирате в 15.00 ч.; в Токио - 21.00 ч.; в Хонолулу - 2.00 ч.; в Денвър - 5.00 ч. и така нататък по целия свят.

Прайс също се е надявал, че петстотин милиона човека ще дадат своето “умствено съгласие” за изцелението на планетата чрез този процес. Това “не само би държало размера на негативната енергия в състояние под критичното, но също така ще започне да разчупва лошата енергия на “тъмните центрове” - по този начин колективното съзнание се подготвя за мощното проникване на Светлина във финалния ден на 1986 г.”. Прайс вярвал, че ако това начинание е успешно, “този свят може да бъде преобразен в рай - точно сега”. Ако всичко това ви звучи повече като странен научно-фантастичен филм, отколкото действително събитие, предвидено да промени света, можете да бъдете сигурни, че Прайс и неговите съучастници са - и продължават да бъдат - напълно сериозни.


Планиране на събитието

Бяха изготвени широкомащабни планове за обезпечаване успеха на Световния ден на изцеление. За да помогне за разгласяването на събитието, Фондация “Куартус” изнасяше всеки месец актуализирани данни, насочвайки вниманието към своите мероприятия в най-големите градове на цялата планета. В един от тези доклади Прайс подчертава:


Трябва да бъдат достигнати и повлияни още милиони. Журналистите трябва да пишат в масмедииите за Комисията. Тези в предаванията и филмовото производство трябва да разпространят вестта. Всеки съветник, семинарен лидер, лечител, служител, практикуващ лекар, адвокат, автор, издател, възпитател, учител и писател трябва да пише и говори за Комисията. Всяка духовна група трябва да се издигне над конкуриращите отношения и да се съберат заедно в дух на сътрудничество за изцеление на света... Никакъв конфликт на философии не трябва да ни пречи да се поддържаме един друг в това начинание.
Всеки верен християнин би трябвало да има сериозен конфликт на интереси, участвайки в Световния ден на изцелението, тъй като мотивите и теологията на организаторите говорят диаметрално противоположни неща на учението на Библията. Разгледайте следните арогантни забележки на Прайс.
Трябва да бъде съвсем ясно, че няма никакъв външен бог, който да извика: “Стойте момчета, твърде далече отидохте; Аз идвам на земята да въдворя и установя мир между човеците и народите!” Богът, който ще спаси човечеството, ако то трябва да бъде спасявано, е божественият потенциал вътре в самото човечество, небесната искра вътре във всеки индивид... Вече няма никакво съмнение, че Вселената е предназначена за жилище на раса от богове.
Изказвания като това се появяват във всички писания на Прайс.

На 1 май 1986 г. в Доклад на Планетарната комисия Прайс се хвали за своите внимателно съставени планове и изброява организациите, “активно подкрепящи Планетарната комисия и Световния ден на изцеление”. Списъкът включва: Националната асоциация на метафизиците, Емисарите на божествената светлина, Центърът “Елизабет Кублер-Рос”, Финдхорн, Международният алианс на новото мислене, Асоциацията на служителите на единство и Сдружението на затворите.

Според сведенията, публикувани от “Куартус”, наетите специализирани спортни съоръжения за Световния ден на изцелението са включвали Хюстън Астродом, Макникълс Арена в Денвър (с по-късното представяне на Джон Денвър), Колизеум Омни в Атланта, Метродом в Минеаполис, Стадиона в Сан Диего и Университетската спортна арена на Ню Мексико в Албъкърки.

Други събирания са били планирани за повечето големи градове в Америка. Член на ню ейдж от Канзас Сити съобщава за своите намерения за тази общност: “Ние искаме да предизвикаме творческите сили на Канзас Сити чрез музика, визуални изкуства, танци и драма, с всичко, което е в съгласие със сентенцията на Тейар дьо Шарден - “Бъдещето на света е в наши ръце”.

В Аляска една жена се свързала с неколкостотин църкви по телефона, “насърчавайки” пасторите, че Световният ден на изцелението пресича всички религиозни и политически граници. Ето защо тя се надявала, че всеки ще вземе участие. Съюзът на методистите заедно със силите на правосъдието се домогнали до съгласието на всички свои методистки църкви в същия щат. Лутеранска служителка занесла обратно идеята на своя семинар през есента на 1986 г., а президентът на Университета Аляска Пасифик направи информацията достъпна за студентите. Събитията в Аляска са подобни на тези в другите щати.

Междувременно международните планове се придвижват напред, както са замислени. Доклад на “Куартус” през август 1986 г. разкрива, че осемнадесет африкански нации ще вземат участие и че цялото население на Шри Ланка - петнадесет милиона души - ще бъде включено. Една ню ейдж двойка в Израел организира група за достигане с цел обединяване на цялата тяхна страна зад това събитие. Комуникационната мрежа на ню ейдж в Австралия съобщи, че те продуцирали специално петдесетминутно телевизионно предаване, наречено “Спрете часовника”, което било с цел да помогне да се постигне “критичното количество на позитивна енергия”. И окултният “Център на светлината” на Финдхорн, Шотландия привлече международното внимание на Планетарната комисия чрез своята ню ейдж публикация “Една земя”.


Резултатите

За щастие Световният ден на изцеление привлече в Съединените щати по-малко хора, отколкото се очакваше. Това може би се дължи отчасти на факта, че множество християнски служители в цяла Америка разкриха окултното естество на това събитие. Тази тъмна страна беше осветена чрез някои от материалите, публикувани по повод събитието.

Макар резултатите в САЩ да бяха по-малки от очакваните, медиите определено свършиха своя дял от рекламирането и защитата на събитието. Сиатъл Нюз Таймс съобщава: “7 000 медитираха за мир в Сиатъл Кингдом”; Пеориа Джърнъл Стар - “Пеорианският град на светлината в момент на сътрудничество на бдение за мир”; Лос Анжелис Таймс - “Ръце се събраха в молитва по цялото кълбо”. Последните новини на Фондация “Куартус” за януари 1987 заявяват, че две хиляди и триста души в Санта Круз са взели участие в петчасова програма, докато две хиляди и петстотин в Канзас Сити слушат помощник-генерален секретар на Обединените нации Робърт Мюлер, който говорил за силата на Световния ден на изцеление. Събитието на Прайс успешно влезе в заглавията на първа страница в повечето главни градове. Дори само тази безплатна реклама издига медитацията в очите на последователите на ню ейдж.

Прайс се радва на растящ успех в чужбина, съобщавайки, че общо 77 страни и 524 организации са се включили в подпомагането на събитието. Насърчена от този отклик, фондацията му незабавно обявява неговите планове за “Втора годишна глобална умствена връзка”. Неговата съпруга Джан заявява: “Ще се видим на 31 декември 1987 г. в 12.00 ч. на обяд, гринуичко време - и така, докато всички на земята се съединят и докато и последният дойде при Светлината”.

Важно е да помним, че изходът от тези събития в края на краищата е в ръцете на Бога и че плановете на Сатана ще продължат само докато Бог се намеси. Псалом 2:1-4 ни напомня, че Господ е в контрол и има послед­ната дума.
Защо се разоряват народите и племената намислят суета? Опълчват се земните царе и управниците се наговарят заедно против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: Нека разкъсаме връзките им и нека отхвърлим от себе си въжетата им. Този, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се присмее.
Човечеството има склонността да търси човешки или базирани на окулта отговори за своя проблем с греха - всичко друго, но не и Божието решение, или поне така изглежда. В 1 Царе, 8 глава израелтяните умоляваха Бога да им даде земен цар, така че и те да бъдат като другите народи около тях. Бог неохотно им даде цар, заявявайки: ”Мене отхвърлиха, за да не царувам над тях.” (1 Царе 8:7б). Саул, първият цар на Израел, беше въвлечен в окулт, търсейки една магьосница от Ендор, вместо да потърси Божия съвет. Резултатът беше катастрофален и скоро той загуби живота си в една битка с враговете на Израел.

Библията ни разкрива, че винаги настъпва разрушение и опустошение, когато човек отхвърли Божиите пътища в полза на Сатанинските празни обещания. Това продължава да е вярно и днес. 1 Солунци 5:3 ни предупреждава: “Когато казват: Мир и безопасност! Тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избегнат.”

На 31 декември 1986 г. и няколко пъти след това милиони хора се събират “в името на мира”, опитвайки се да манипулират световни събития чрез “магични трептения”, като всъщност призовават демонични духове чрез окултна медитация, вместо да ходатайстват пред Принца на Мира чрез молитва. Ако жителите на земята не се покаят за своите окултни дейности, скоро Сатана ще бъде напълно упълномощен да осъществи разрушителните си планове.

На страница 157 от доклада на Планетарната комисия Джон Прайс представя Световната изцелителна медитация, за която се надява, че всеки ще я види през този “трансформиращ” планетарен час. Ще дам тук само част от нея.


Сега е часът на новото начало. Аз съм съсъздател с Бога и това е едно ново небе, което идва, като Добрата Воля на Бога се изразява чрез мен на земята... Започвам с мен. Аз съм жива душа и Духът на Бог обитава в мен, заедно с мен. Аз и Отец сме едно и всичко, което Отец има, е и мое. Наистина аз съм Божият Христос... Има пълно единство и в това единство ние изговаряме Словото. Нека чувството на отделяне да изчезне. Нека човечеството се върне към божествеността.
Това не е нищо повече от богохулство. През 60-те и 70-те години на 20 век много култови лидери обявиха, че са “Христос” или “новият Месия”. Много хора пренебрегваха техните твърдения като глупости. Днес ние сме свидетели как милиони хора в един и същ момент казват: ”Наистина, аз съм Божия Христос.” Исус ни предупреждава за такова богохулно време в Лука 21:8: “А той каза: Внимавайте да не ви заблудят; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще казват: Аз съм Христос, и че времето е наближило. Да не отидете след тях.” Ние сме поколението, което става свидетел на изпълнението на това пророчество!
Бързане към тяхната цел

В книгата “Свръхсъщества” Прайс се хвали, че придвижването към глобално общество и световна религия бързо напредва.


Революцията започна. Тя започна преди повече от сто години, но сега темпото е по-бързо. Из целия свят мъже и жени се обединяват за бунт и излизат напред, за да бъдат смятани за част от новата раса, която някой ден ще управлява вселената.
За да постигнат своята сатанинска цел за установяване на нова световна религия и световно правителство, окултните привърженици на елита интегрират своите идеи в нашата култура по един едва доловим, но в същото време мощен начин. “Ние сме светът” (We Are The World) например не е просто песен; тя стана теология на ню ейдж. Събитията за човешко единство, популяризирани чрез най-известните ню ейдж изпълнители, сега са популярно течение. Ние имаме: “САЩ за Африка”, “Жива помощ”, “Фермерска помощ”, “Игри на добра воля”, “Първо пробягване на земята” и “Ръце отвъд Америка” - споменавам само някои. Този огромен брой събития, засягащи съзнанието, са безценни в рекламирането на идеята за тази планета като един жив организъм, едно независимо “глобално село”.

Само “Жива помощ”, както се твърди, се гледа от 1,5 милиарда души в 160 страни. Това представлява почти един на всеки четири човека в света. Тези събития показват колко е лесно да спечелиш огромен брой хора, които да подкрепят големи каузи, ако те са добре рекламирани. Организаторите на Прайс имат всяко основание да вярват, че Световният ден на изцеление ще бъде най-голямото от тази серия световни събития.

Големи имена в шоу бизнеса се появяват на тези събрания, за да осигурят големите тълпи. Някои от тях са действащи привърженици на ню ейдж. Уил Нелсън например беше специалният изпълнител на 4 юли 1986 г. на концерта “Фермерска помощ” в Хюстън Астродом. Във вестник, издаван от активисти на ню ейдж, той споделя силната си вяра в прераждането.

Хари Белафонте, от друга страна, беше музикален директор за организирането на концерта и албума “Ние сме светът”. Замисълът на това събитие претендираше, че ще облекчи световния глад. В по-късно интервю обаче за списание “Билборд” Белафонте изтъкна, че това всъщност е било друга част от кампанията за побеждаване на настоящата държавна система и изграждане на ориентирано към ООН световно правителство.

Медийният магнат Тед Търнър взема участие в това, като спонсорира Игрите на добра воля. На една от своите конференции той заявява, че Америка трябва да избере “ню ейдж” президент, ако иска да оцелее през 2000 година. (Неговото желание се изпълни, но Америка не оцеля в резултат на това.) Търнър обяви също така своето заключение, че Америка е най-големият проблем на света. Изглежда, неговата “добра воля” не успява да се разпростре върху неговата собствена страна, чиято система на свободна инициатива му дава възможност да стане един от най-богатите хора в света. В замяна на това той подпомага изграждането на ню ейдж мечтата за световно правителство, споделяйки своето богатство с Обединените нации.
Милиарди трябва да бъдат “изчистени”

Джон Прайс твърди, че новата ера вече е започнала, но сега човечеството има отговорността да създаде цивилизация, която да ги последва. Тази “цивилизация на Водолея” без съмнение ще отвори своите обятия да приветства всички, които прегръщат нейната нова теология. Обаче тези, които вземат думите на Исус насериозно - “Аз съм Пътят, Истината и Животът; и никой не идва при Отца освен чрез Мен” (Йоан 14:6) - вероятно трябва да преживеят “пречистване” поради своите “егоцентрични, сепаратистки” идеи.

Последователите на ню ейдж гледат на християните като на егоистични или егоцентрични, тъй като те приемат библейското поучение, че всеки човек започва своето съществуване във времето в момента на своето зачеване, като създание, отделено от всемогъщия Създател. Да бъдеш сепаратист обаче според теологията на ню ейдж означава да отхвърлиш пантеисткия възглед, че всичко е Бог. Тези сепаратисти, които отхвърлят ученията на пантеизма и които не вярват, че всички световни религии могат да бъдат слети в една религиозна система, пречат и те трябва да се справят с тях по някакъв начин.

В книгата “Практична духовност” Прайс изразява своята надежда, че изграждащият процес на Планетарната комисия може да бъде извършен в мир и хармония с нейните дейности, произвеждайки драматични промени за доброто на цялото човечество. Този дух-водач обаче, Ашер, явно вижда нещата по малко по-различен начин.

Ашер обяснява своята концепция на Прайс относно “пречистващия процес” в подробности:
Това съединяване на енергии, което ще достигне своя апогей на 31 декември 1986 г., ще премахне заплахата от глобална война, но няма да елиминира всички местни военни действия. То също така ще предизвика драматичен напредък в научните открития, подновявайки концепцията за държавна “религия и църква” и ще служи като пръстен на защитата за повече от три милиарда хора... Природата скоро ще навлезе в своя пречистващ цикъл. Тези, които отхвърлят земните промени с отношението “това не може да се случи тук”, ще преживеят най-голямото чувство на страх и паника, последвано от яростни и насилствени действия. Тези индивиди със своите ниски стойности на трептения ще бъдат премахнати през следващите двадесет години.
Прайс откликва на този водач: ”Знам, че един от най-сериозните проблеми, които имаме днес, е свръхнаселеността, но изтриването на повече от 2 милиарда души от лицето на земята е малко драстично, не мислиш ли?”

Ашер отговаря: ”Кои сме ние да кажем дали тези хора не са доброволци да станат част от разрушение и възстановяване с цел израстване на душите”?

Адолф Хитлер беше отговорен за смъртта на около 50 милиона души по целия свят чрез ужасна световна война и гонението, което той предизвика. И сега Ашер призовава към елиминирането на повече от 2 милиарда души, за да осъществи своята ню ейдж цел. Невероятно е, че това се предлага в името на същия този световен мир и единство! Въпреки че тази сатанинска омраза цели да унищожи милиарди човешки животи, всъщност няма никаква критика от страна на лидерите на ню ейдж относно този чудовищен план за геноцид.

Независимо че не само вреди, но и обижда; Прайс получава обширно поле за изява на своето събитие от международните медии - всъщност всички те са благоразположени. Трудно е да си представим, че всички медийни представители, включени в Световния ден на изцеление, са невежи относно реалната цел на събитието. Никой ли от тях не отдели време да проучи окултния произход на Прайс? Ако са го направили, защо никой не ни предупреди? Възможно ли е някои от медиите да подкрепят неговия ню ейдж план?

А какво да кажем за нашите политически лидери във Вашингтон? Доколко те са информирани? Повечето от тях запазват странно мълчание, когато дойде момент да се обяснява движението ню ейдж и техните смъртоносни планове срещу християните и боящите се от Бога евреи.

Прайс още веднъж се позовава на зловещите планове на Ашер за планетата Земя в един репортаж, рекламиращ Световния ден за изцеление:


Чрез усилията на милиони мъже и жени с чисти мотиви и съзнание, посягайки към Христоподобие, светът на илюзията ще се раздели на острови от Светлина и Тъмнина. Тези, които са притеглени от Светлината, ще се съберат като един... и те ще бъдат взети в Светлината, и те ще станат Светлина. И светлината ще се разпростре към острова на тъмнина и той ще престане да съществува (курсивът е добавен).
Изявления като тези напомнят за “Писмата на душевадеца” от К. С. Луис. Всичко е наобратно. Хората, въвлечени в тези лъжливи окултни дейности, ще направят добре, ако обърнат внимание на пророк Исая: ”Горко на онези, които наричат злото добро, а доброто - зло; които заменят тъмнина за светлина, а светлина за тъмнина; които заменят горчиво за сладко, а сладко за горчиво!... Техният корен ще изгние и цветът им ще се разпръсне като прах. Защото отхвърлиха поуката на Господа на Силите и презряха думата на Святия Израилев” (Исая 5:20,24б).

Дотук разгледахме влиянието на един човек и неговия демоничен дух-водач върху Световния ден на изцеление. За да не си помислим, че теологията на Прайс е била уникална сред тези, които са рекламирали тази масова ню ейдж медитация, нека разгледаме друга ключова личност, която е посветила много време и енергия, за да се осъществи успешно това събитие.


Каталог: library -> duhovni
duhovni -> Разчупване на оковите Победа над: Отрицателните мисли
duhovni -> Бог и човекът човешки теории за човека
duhovni -> Обикновеният път
duhovni -> Парчета живот в галерията на Този, Който все още върши чудеса
duhovni -> На корицата
duhovni -> Новата световна религия гари Ка Бестселър Прекрачване на прага
duhovni -> Превод: Илиана Иванова Редакция и корекция
duhovni -> Аоурън и дженис РодЖърс Оригинално заглавие
duhovni -> Неизбежно като зората Франсин Ривърс


Сподели с приятели:
  1   2
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница