Книга на хор „бодра смяна" "Ние бихме могли да се поучим много, както от подготовката на гласовете, така и от организацията на хор "



Дата01.06.2018
Размер14.5 Kb.
#69850
ТипКнига
Из „ЗЛАТНАТА КНИГА НА ХОР „БОДРА СМЯНА”
     “Ние бихме могли да се поучим много, както от подготовката на гласовете, така и от организацията на хор “Бодра смяна”, чиито малки изпълнители имат забележителни постижения”

Золтан Кодай

 

     “В историята на Фландърския фестивал са влезли имената на много велики артисти: композитори, диригенти, оркестри, певци, инструменталисти, оперни ансамбли и хорове – най-големите имена на нашия свят. Но най-скъпия от спомените ми е “Бодра смяна”. Защото тези деца със съвършената си техника, дълбоко артистично чувство и ентусиазъм за музициране ми откриха една неподозирана врата към невероятните възможности на талантите на младите.



     ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИЯТ ХОР В СВЕТА!”

Карел Аартс, директор на Фландърския фестивал, 08.05.1972 г.

 

     “...При всяка наша среща в репетиционната или концертната зала хор “Бодра смяна” с изключителна последователност демонстрира своята висока художествена дисциплина, психическа и физическа издръжливост, задълбоченост и прецизност към нотния текст и не на последно място – винаги свежа и неподправена артистичност.”



Проф. Васил Казанджиев

 

      “...Те са колективна творческа личност с един дъх, с един усет, с една мисъл и с едно усещане по време на музициране...”



      “...вие пяхте още по-хубаво тази вечер. Как го правите?”

      Дмитрий Кабалевски

 

      “Ако днес музикалната ни култура притежава цяло съзвездие блестящи детски колективи, дължим го на “Бодра смяна”, на щедро раздавания опит и заразяващ пример, който стана причина родината ни да се прослави като “люлка на детското хорово пеене”.



      Проф. Васил Арнаудов

 

      “Дълбоко трогнат и възхитен от звънките гласове и проникновеното художествено чувство на милите деца от “Бодра смяна”, пожелавам от сърце и душа на тях и на техните ръководители все по-големи успехи и завоевания за слава и чест на българския народ.



Техният почитател - Борис Христов
Каталог: downloads
downloads -> Конкурс „зелена планета 2015" Наградени ученици І раздел „Природата безценен дар, един за всички"
downloads -> Конкурс за певци и инструменталисти „ Медени звънчета
downloads -> Задача Да се напише програма която извежда на екрана думите „Hello Peter. #include void main { cout }
downloads -> Окс“бакалавър” Редовно обучение I до III курс
downloads -> Конспект по дисциплината „Екскурзоводство и анимация в туризма" Специалност: "Мениджмънт в туризма"
downloads -> Alexander Malinov
downloads -> Тема 8: Линейни алгоритми. Отделяне на цифрите на число, преобразуване на числа. Алгоритмично направление: Алгоритми от теория на числата
downloads -> Отчет за научноизследователската, учебната и финансовата дейност на националния природонаучен музей при бан през 2013 г
downloads -> Закон за националния архивен фонд в сила от 13. 07. 2007 г


Сподели с приятели:




©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница