Когато фактите говорят и Троянският Кон (Магда) мълчи – Част Първа к д. п. Огнян РадевДата18.01.2018
Размер76.26 Kb.
#48004
Когато фактите говорят и Троянският Кон (Магда) мълчи – Част Първа
к.д.п. Огнян Радев

С това, което ще напиша по- долу, не искам да откривам Америка, нито пък вие да го правите. Но в света, в който живеем, пълен с мошеници, изнудвачи и крадци на самоличности, мисля, че всеки, който предприема някакви взаимоотношения с човек, когото не познава, трябва поне да влезе в Google за кратка справка от 5 минути. За този, който започва делови отношения с някого, когото не познава, особено ако това е свързано с кампания за спасяване живота на човек, мисля, че горното е задължително.

И ето, нека сега да направим въпросното упражнение заедно. Само че не с измислени имена като това на Магда Лиазе, а с истинските имена и да напишем в Google.bg името Магдалина Божидарова Илкова.

Както виждате, резултатите са 19. Ако имате достатъчно време и направите по-задълбочено проучване, вие ще откриете че лицето Магдалина Божидарова Илкова, представящо се пред нас като Магда Лиазе (а във Facebook – Maggy Liaze, Magda Liase, Maggy Liase и кой знае още как), е познато на Варненската прокуратура още от далечната 1996 г., а може би и по-рано.Началото (казах може би и по-рано)

Варненският окръжен съд, търговско отделение, призовава Магдалина Божидарова Илкова с последен адрес Варна, ул. Генерал Колев 113, представляваща ЕТ “Ариес - Магдалина Илкова” - Варна, да се яви в съда на 9.IX.1996 г. в 9 ч. като ответник по гр.д. № 32/96, заведено от “Катекс” - ЕАД, Казанлък, за иск. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК

Нека сега да се гмурнем в мътната вода на фирми/ фирмички/ фондации/фондацийки, хиляди адресни регистрации и далавери, но всичките водещи до един извод накрая:Хора, пазете се!

(1) Още сме във Варна

Варненският районен съд, ХХХИВ състав, призовава Магдалина Божидарова Илкова, ЕГН 6304111030, с последен адрес Варна, ул. Шейново 4, ап. 2, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 12.ХИ.2007 г. в 13,30 ч. като ответница по гр. д. № 2232/2007, заведено от Даниела Александрова Николова, ЕГН 7504041035, с правно основание гл. ХИИ А Бързо производство, чл. 126ж ГПК. Ответницата да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.
(2) Нека да отидем до София

мнение от Мая Александрова 18,11,2013


отношение клиент
в град София

Бих искала да кажа на всички, че Магдалина Илкова е измамничка от класа. От нашата фирма взе стоки преди близо 3 години и все още обещава да ги плати. Крие се, лъже /отговаря с смс-си, че е в болница, на погребение и т.н./ и не отговаря на телефона си, а когато я попиташ кога ще изчисти задълженията си, става агресивна и зла. Познава много добре гражданското и наказателното право и се измъква с “междуфирмени търговски отношения“. Демонстрира познания и опит при обзавеждане на търговски и други обекти, но винаги крайната й цел е да измами клиента /с колкото може по-голяма сума/. Изключително хитра, нагла и агресивна.

Хора, пазете се!

(3) Или да прескочим до Велико Търново

мнение от Михаил Димитров
в град Велико Търново
Здравейте. Отношения с фирма Авеню нямам, но наскоро бях измамен от г-жа Магдалина Илкова, собственик и управител на горепосочената фирма. Лицето е съдено за финансови измами, злоупотреби с крупни суми, изрича празни обещания, които никога не изпълнява. Надявам се, че няма да има други хора, които ще "изпищят" от нея.

(4) Нека пак да се върнем към родния ни град Варна, който толкова много обичаме

мнение от Стефан Преславски
отношение бивш служител
в град Варна

Здравейте, искам да Ви кажа, че въпросната фирма Авеню със собственик Магдалина Илкова е некоректна спрямо служителите си. Собственичката не изплаща никакви заплати (информацията ми е от декември до днешна дата), държи се арогантно с всички (служители, дистрибутори и т.н ) с цел да не си търсят възнагражденията, които им се полагат. Същото така въпросната госпожа се оказа с пробация за измама (която към ден днешен е изтекла) и много други измами писани по вестниците ... (напишете и името в гугъл) , забавя умишлено документите има месец по месец и половина и хората немогат да почнат работа на друго място. Тази информация Ви я споделям с цел да не бъдете излъгани и Вие от въпросната госпожа Магдалина Илкова


и т.н , и т.н... Открихме , че има и запор от ТИМ пак поради някакви далавери.

(5) Забележете само и кого също е измамила: Г-жа Нешка РобеваФондация "Свети Георги" орезили концерт в ДКС

Благотворителният концерт, организиран от фондация "Свети Георги", който трябваше да напълни Двореца на културата и спорта в Деня на хората с увреждания - 3 декември, не се състоя. Инициативата на печално известната госпожа Магдалина Илкова, за която в. "Черно море" писа в редакционната си статия "Осакатяване" същия ден, се раздра по всички шевове. Раздразнени участници в концерта, поканени с щедри обещания (и за щедри пари), звъняха вчера в редакцията. Според Асен Масларски гостите са били около 130 души, все висококласни певци, инструменталисти, танцьори: ансамбъл "Пирин", трупата на Нешка Робева и др.


Макар на афишите да се мъдри фондацията със светото име, договорът, сключен с Двореца, е неясен. Дворцовият шеф Варчев не е в течение. Тъй като е нерегистрирана, фондацията вероятно се е скрила зад легитимна организация - я Центъра за независим живот, я Центъра за инвалиди. Според секретарката на г-н Варчев така постъпват и други - например Театърът на модата, който не е юридическо сдружение.
Концертът трябваше да бъде открит от зам.-кмета Корновски. Членовете на свикания в навечерието му Обществен съвет към неправителствените организации във Варна обаче предупредил, че става дума за поредната шашма на г-жа Илкова. В крайна сметка при 130 души артисти госпожата привлякла в залата около 200 души публика. След което започнала да моли гостите зад кулисите изобщо да не излизат на сцената.
Накрая, по стар адет, не платила никому нито стотинка. Най-стоически този факт приела Нешка Робева с думите "Много са ме лъгали, не ми е първи път...", но хората от ансамбъл "Пирин" се принудили да трупат в касичка по някой и друг лев от джоба си, за да съберат пари за газка, с която да се върнат в София.
Както вече писахме, госпожа Магдалина Илкова не отговаря на мобифона си, бяга от софийски хотели, без да си плати нощувките, обещава чутовни дела, обучава инвалиди с намерение да им намери работа и... не я намира. Най-грозна според други неправителствени организации, впрегнали воля и труд в полза на инвалидите, обаче е, че тя с лека ръка обещава животоспасяващи лекарства и протези на хора в крайна нужда. "Черно море" разбра от доверен източник, че част от парите, които евентуално е щял да "заработи" пишман концертът, е трябвало да отидат за студентска стипендия на инвалид от малцинствата. Момчето било като попарено.ЧМ

Троянският Кон Maggy има и подобен “концерт” в Бургас. Този път измамени са ТОНИКА

(6) Да не си помислите че Илкова винаги е минавала метър и е избягвала присъди:

Пробация за шефка, измамила свой служител

22 октомври 2009 13:27 | Дарик Варна |

За присвояване, Варненският районен съд наложи 6 месеца пробация при периодичност 2 пъти седмично на 46-годишната Магдалина Илкова.

По реда на съкратено съдебно следствие тя е призната за виновна затова, че в периода от 27-ми октомври до 5-ти декември 2005 г. противозаконно присвоила сумата от 1530 лв. от свой служител. Илкова била управител на фирма за недвижими имоти, като същевременно извършвала и дейност като кредитен банков посредник.  На новоназначен свой служител тя обещала съдействие за бързо отпускане на кредит.  Тъй като доходите на семейството на потърпевшия били твърде ниски, подсъдимата предложила да внесе от тяхно име със задна дата допълнителна сума в НОИ за осигуровки, така че да се докаже по-висок доход за отпускане на кредита.

Потърпевшият дал срещу разписка сумата от  1530 лв. на работодателката си. В средата на декември 2005 г. подсъдимата съобщила на пострадалия и съпругата му, че исканият от тях банков кредит не е одобрен. Проверка в НОИ показала, че изобщо не са довнасяни осигуровки по партидите на семейството. Нанесените щети от деянието и към момента не са възстановени.

Освен пробационните мерки, Районният  съд е постановил Илкова  да заплати обезщетение за претърпените имуществени вреди в размер на 1530 лв., заедно със законната лихва от момента на увреждането до окончателното изплащане на сумата. Илкова бе осъдена да заплати 400 лв. адвокатски разноски на пострадалия, както и всички дължими държавни такси и разноски по делото.

Въпросното “бизнес” НЛО (не мога да я нарека бизнесдама, тъй като това изисква известна степен уважание, а аз нямам такова към нея), в момента се разхожда по улиците на Варна с нахлупено до ушите бомбе (навярно, за да прикрие всичко това от 1 до 6 по-горе) и краде пари – от парите, които събира от фирми и граждани за милосърдни каузи и кампании.

Така че направете си сами изводите и както писах още в началото: “Хора, пазете се!”

Не обичам да говоря за пари, но мога да ви разкажа за финансовото “обезпечаване” от страна на Троянския Кон Магда на изключително важното за изхода на делото на капитан Собаджиев пътуване до Панама на капитан Фредрик Ван Вайнен – генерален секретар на CESMA (Европейска конфедерация на асоциациите на морските капитани), и изключително емоционалното за Лора - дъщерята на капитан Собаджиев.

Съвсен накратко за появата на въпросната личност в кампанията за кап.Собаджиев:Дамата се внедри месец преди делото в групата за подкрепа, успявайки да убеди няколко човека, вкл. И самия капитан, че е бизснесдама с много сериозен бизнес в Турция и, че има желание да финансира пътуването на капитан ван Вайнен до Панама, както и изобщо да помогне финансово ако е необходимо и за самото дело. Малко след това, заявява, че има желание да финансира и пътуването на кап. Димитров и кап.Маджаров, които също да подкрепят своя колега на делото в съда в Панама. Междувременно, друг близък на Собаджиев, който желае да остане анонимен, решава със свои средтства да финансира и пътуването на Лора Собаджиева – дъщеря на капитана и така, капитан Собаджиев е супер щастлив, че след близо 3 години ще види близки хора и най-вече ще прегърне детето си. «Бизнесдамата» дни наред измисля различни версии относно своето финансиране, което започва да буди съмнение – версиите и варират от :»България еър плати билетите», през «Аз плащам билетите»... до «мои анонимни богати приятели ще осигурят билетите». Лека полека, разбрахме, че госпожата е започнала да събира пари от името на БАМК, използвайки дадени и оттам писма с цел популяризиране на кампанията, по времето когато се е представила за велика бизнесдама и хората са и повярвали. Колко е събрала, е трудно да кажем, защото е невъзможно да направил такова разследване и е цяло чудо, че след като усети нашите съмнения, все пак купи билет за г-н Вайнен (напомням, с пари събрани от името на БАМК и от морски фирми познаващи капитан Собаджиев и помагали и до сега), както и купи билет на Ивайло Цонев, представен от нея за неин сътрудник, а според нас- също жертва на нейните измами. Билетът за Лора, бе закупен с парите дадени от приятеля на Собаджиев, а относно хотелите и цялостната издръжка, г-жа «Лиазе» гръмко пое ангажимент да поеме тя, за което уведоми дори г-жа Кристалина Георгиева и кого ли още не... Финансирането е трябвало да стане със «“Специалната” кредитна карта Maestro и с друга също явно така «специална» VISA, дадени на г-н Цонев за да плаща на място.Пиша в кавички за картата с изумление от потресаващата идея на Магда Лиазе да пожелае на Лора приятен път със специално неосигурена за предназначението си - теглене на пари за разходи - кредитна карта. И представете си стреса, но не този стрес на пътуващия човек, когато попадне в нова чужда страна. Представете си стреса на момичето - от три години не е виждало баща си, заточен без присъда в тази страна, в която без причина могат да вкарат човек в затвора за 5 минути, да установи там “благодетелния” жест на новоприсъединилата се към кампанията за спасението му помощница, която е дала карта без дори 1 долар. Така Лора, високоуважаваният капитан и Ивайло Цонев (когото не познаваме и сигурно е добър човек, ако не беше връзката му с госпожата) се оказват на края на света без абсолютно никакво обезпечение.

Невероятна история и може би интересна, стига да не беше истинска и преживяна с ужасен стрес и от потърпевшите, и от варненската група за подкрепа, която реагира светкавично за справяне с нелепото положение.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница