Когато всеки пиксел има значение Проект за социална реклама „Българска мадона” в подкрепа на деца в риск от изоставянеДата03.08.2017
Размер29.62 Kb.
#27128Когато всеки пиксел има значение

Проект за социална реклама „Българска мадона” в подкрепа на деца в риск от изоставяне

SOS Детски селища България (www.sosbg.org), съвместно с „Проджекта” ООД (www.projecta.bg), стартират уникален за нашата страна проект в подкрепа на децата в риск от изоставяне. Проектът „Българска мадона” се осъществява под мотото „Дайте шанс на децата да останат в своите семейства” и цели да събере 80000 лева, които да бъдат използвани за превенция на изоставянето на 444 деца чрез SOS Центровете за семейно консултиране и подкрепа в София, Радомир, Габрово и Велико Търново.

Уникалната концепция на този проект (ArtPuzzleAdsTM на Проджекта) е във възможността корпоративната социална отговорност в България да се осъществи по един изключително атрактивен и нетрадиционен начин. Каузата на проекта се символизира от картината „Българска мадона” на плевенския художник Сашо Камбуров. На интернет сайта на проекта (www.sosmadona.bg) едноцветна репродукция на картината е разделена на пъзели (рекламни единици), които се оцветяват при закупуването им от спомоществователите на проекта. Понастоящем подкрепата си за популяризиране на проекта са заявили редица медийни партньори, сред които: WebGround, Dir.bg, CSR Bulgaria, ИА Пресклуб, AdSpot, NovaVizia. Атрактивната интернет страница е в резултат на подкрепата на уеб-партньора Хемимонт АД, с чиито усилия концепцията стана реалност.

Каузата може да бъде подкрепена от фирми и организации, рекламиращи на интернет страницата на проекта, чрез закупуване на пъзели от картината, като всички подробности са детайлно описани в съответните му раздели. Проектът стартира официално на 1-ви септември и организаторите се надяват, че картината ще се оживи и изпълни с цвят още до края на 2011.

Повече информация е публикувана на интернет страницата на проекта: www.sosmadona.bg.

За контакти:

Александър Апостолов, Елена Христова

ПРОДЖЕКТА” ООД

Тел: 02/ 9831094, e-mail: info@projecta.bg


Светлана Тодорова

SOS Детски селища България

Тел: 02/ 8184933, e-mail: s.todorova@sosbg.orgПовече информация за Програмата за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето

Програма за подкрепа на семейството на SOS Детски селища България датира от 2004 година. Тя е базирана на безспорния факт, че най-добрата и здравословна среда за отглеждането на всяко едно дете е неговото родно семейство.

Програмата се реализира чрез четири центъра за семейно консултиране и подкрепа – в София, Радомир, Габрово и Велико Търново. Капацитетът на всеки от четирите центъра е 120 деца, т.е. общо 480 деца среден годишен капацитет.

Подкрепата е насочена към: самотни родители, които са с нисък родителски капацитет, ниско образование, а някои от тях са неграмотни, без трудова заетост, с ниски доходи; млади самотни майки, многодетни семейства с повече от три деца, чиито доходи се формират предимно от социално подпомагане; трайно безработни родители; родители, които страдат от хронични заболявания или зависимости; семейства, които нямат постоянно място за живеене; семейства, които не могат да посрещнат образователните нужди на своите деца.

Помощта към бенефициентите е с продължителност от 6 до 18 месеца. Тя включва един или няколко от следните компоненти в зависимост от индивидуалните нужди на децата в риск:


  • психо-социална подкрепа на деца и родители чрез индивидуални и групови консултации;

  • подкрепа за посрещане на образователните нужди на децата;

  • подпомагане достъпа до държавна социална подкрепа;

  • консултации и подкрепа за намиране на работа;

  • подпомагане на достъпа до медицински услуги;

  • консултации за планиране на семейния бюджет;

  • подобряване на родителските умения;

  • психо-социална подкрепа за млади самотни майки, включително и по време на бременността;

  • директни услуги за посрещане на основни нужди на децата от храна, дрехи и медикаменти и други в кризисни за семействата ситуации.

През 2010-та година по тази Програма SOS Детски селища България работи и помага за предотвратяване на изоставянето с общо 737 деца и от 350 семейства.Каталог: uploads -> files
files -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
files -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
files -> 10 години движение за социален хуманизъм
files -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
files -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
files -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
files -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
files -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
files -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон
files -> Т е Х н и ч е с к о з а д а н и е технически изисквания и технически спецификации


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница