Когато Югославия започваше от Калотина и свършваше при Триест цена – 320 eur/ 625 лв датиДата29.01.2018
Размер32.82 Kb.
#52128
ДУБРОВНИК И БИВША ЮГОСЛАВИЯ

Когато Югославия започваше от Калотина и свършваше при Триест
ЦЕНА – 320 EUR/ 625 лв ДАТИ – 14.05/ 12.06/ 20.09/ 06.10
С ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ ЩЕ ПОСЕТИТЕ

Белград, Сараево, Мостар, Дубровник, Котор, Будва, Подгорица, Цетине, Златибор

МАРШРУТ – 1800км

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА  • 6 нощувки със закуски в хотели – две в Дубровник, по една в Белград, Сараево, Будва и Златибор

  • 2 вечери в Дубровник

  • екскурзовод на български език

  • транспорт с луксозен автобус – 3-4 звезди

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА1 Ден – София - Белград

Тръгване от София в 08:00ч. от Националния стадион “Васил Левски” и 08.30ч. от предгаров площад Трафик Маркет. Пристигане в Белград следобед. Настаняване в хотел. Туристическа програма в Белград : внушителната крепост Калемегдан, разположена на мястото, където Сава се влива в Дунав; Площада на Републиката, улица “Княз Михаил”, църквата Св. Сава – най-големият православен храм в града.

Нощувка в Белград.

2 ден – Белград - Сараево

Закуска. Свободно време в Белград до обяд. Отпътуване за Сараево, столицата на Босна и Херцеговина е повлияна от множество култури и цивилизации – тук са се “сливали” Източната и Западната Римска Империя; тук срещите между католици, православни и мюсюлмани предопределят ритъма на живота. Сараево, наречен “град на мира”, днес е космополитна европейска столица с гостоприемна и приятелска атмосфера.

Настаняване в хотел в Сараево. Нощувка в Сараево.

3 Ден – Сараево – Мостар - Дубровник

Закуска. Туристическа обиколка на Сараево: Старият град – павирани улички и площади, многобройни джамии и малки магазинчета в ориенталски стил пресъздават атмосферата на Близкия Изток. Ще видите Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Старата православна църква, Кметството, живописния турски пазар “Bas Carsija” и Morica Han – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант; Олимпийският стадион.

Разглеждане на Мостар – разположен в долината на р.Неретва, където се издига Старият каменен мост – символ на града.

Отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотел в района на Дубровник. Вечеря и нощувка.4 Ден – Дубровник

Закуска. Денят е посветен на Дубровник, наречен “Перлата на Адриатика”. Обликът му се определя от крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, часовникови кули, манастири, каменни плочи и църкви.Разглеждане на Двореца на Ректора, напомнящ ни за величието на Дубровнишката република; Двореца Спонза, който е бил Митница, Съкровищница, Банка…, Бароковата Катедралата, Църквата Св.Влах – покровителят на Дубровник; Колоната на Орландо, Доминиканския и Францисканския манастир с една от най-старите аптеки. Разходка се по главната улица Страдун.

По желание разходка с корабче до остров Локрум – вечно зелен малък остров с екзотична растителност, в средата на който се намира Бенедиктински манастир от 12 век.

Свободно време. Вечеря и нощувка в района на Дубровник.5 Ден – Котор – Которският залив - Будва

Закуска. Отпътъване за Котор. Которският залив с тъмно сините си води и сякаш украсен от седем острова е един от-най-красивите в света. Едноименният град Котор е градът на моряците и търговците, криещ средновековни тайни и легенди. Интерес в Стария град представляват Катедралата Св.Трифон, Двореца на Принца и Театъра на Наполеон, Площада на оръжията и Часовниковата кула.

Следобед продължаваме за Будва – старият град, едно от най-древните селища в Европа с калдъръмени улички и средновековни монументи. Днес, превърнат в модерен курорт, популярен сред най-богатите и известните. Свободно време в Будва. Нощувка в Будва.

6 Ден –Подгорица – Цетине - Златибор

Закуска. Днес ще посетим Черногорските столици – старата столица Цетине и официалния културен и търговски център на Черна гора – Подгорица. Всеки Черногорец ще Ви каже: “Ако не посетите Цетине, все едно не сте били в Черна гора“. Не пропускайте възможността да разгледате най-значимият град в историята и културата на Черна гора с многобройните забележителности: манастирът Цетине, откъдето епископите се управлявали векове наред, Дворецът на крал Никола.

Настаняване в хотел в сръбския курорт Златибор. Нощувка.

7 Ден – Златибор - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


ПРОГРАМАТА В ДУБРОВНИК

Старата крепост /5 EUR /, Катедралата, Двореца Спонза, Двореца на Ректора / 5 EUR/, Статуята на Орландо, Камбанарията, Площад Страдун, Църквата Св. Игнатий, Църквата Св. Влах, разходка с корабче до остров Локрум /5 EUR/


Допълнително се заплаща:

Настаняване в единична стая 75 - 90 евро.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница