Коледна разходкаДата20.08.2018
Размер25.5 Kb.
КОЛЕДНА РАЗХОДКА
Бъдни вечер е. Аз се разхождам по улиците, които опустяват. Всички се прибират в къщи и подпалват огънят. Това ще бъде знаменита нощ.
Свечерява се. Аз продължавам да крача бавно, сякаш шумът от скърцащия сняг под краката ми е музика за моите уши. Но не е така. Аз изцяло съм потопена в мисли. Питам се защо хората наричат този велик празник Коледа. Да не би да празнуваме това, че дядо Коледа, брадясалият старец с шейната, ни подарява подаръци? А не празнуваме ли всъщност раждането на Исус Христос?
Спусна се мракът. Звездите изгряха бавно на ясното небе. Каква красива и необичайна вечер! Луната нежно осветява пътя ни. Снегът блести така неописуемо! Той изпълнява ролята си – придава рождественото настроение. Толкова е красиво! Оголените дървета вече са отрупани с бял снежец – като на картина. Благата лунна светлина разлива всичките си лъчи, най-много тази вечер. Това е подаръкът за Младенеца. Чувствам се като в приказка. Изпълняват се думите на песента: “Тиха нощ, свята нощ…” Тихо е, вечер е, и наистина целият град е в тишина.
Само в къщичките горят пламъците на радостта от Христовото Рождество, пламъците на семейната любов и топлота, пламъците на една неугасваща българска надежда.
Кристиана ЕНЧЕВА, Пловдив


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница