Комисията актуализира списъка на авиокомпаниите със забрана за европейското въздушно пространствоДата09.04.2018
Размер21.7 Kb.


IP/09/560

Брюксел, 08 Април 2009 г.

Комисията актуализира списъка на авиокомпаниите със забрана за европейското въздушно пространство

Днес Европейската комисия прие актуализацията на така наречения „черен списък“ на авиокомпании, на които е забранено да извършват полети в страните от Европейския съюз по съображения за безопасност. Комисията наложи забрана на шест авиокомпании от Казахстан, една авиокомпания, сертифицирана в Тайланд, един допълнителен украински въздушен превозвач и на операциите на всички превозвачи, сертифицирани в Бенин.

„Комисията ще продължи активно да води диалог с всички участници във въздухоплаването, за да гарантира, че всички въздухоплавателни средства и въздушни превозвачи отговарят на международните изисквания за равнище на авиационна безопасност. Всички пътници във въздушния транспорт имат право да се чувстват в безопасност и да са в безопасност, когато техният самолет излита“, заяви Антонио Таяни, заместник-председател на Комисията, отговарящ за транспорта.

Новият списък замества предходния, публикуван през ноември 2008 г., и е на разположение за справки на уебсайта на Комисията1. Съгласно единодушното становище на Комитета за авиационна безопасност, Комисията актуализира списъка и реши да го разшири и да наложи оперативна забрана по съображения за безопасност на следните въздушни превозвачи:


 • Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air и Starline KZ (Казахстан);

 • One Two Go Airlines (Тайланд);

 • Motor Sich Airlines (Украйна);

 • всички въздушни превозвачи, сертифицирани в Република Бенин, въз основа на отрицателни резултати от одит, извършен от Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО).

Комисията отбелязва значителен напредък по отношение на мерките, взети от Ангола с цел да се подобри положението с безопасността. По-специално тя отбелязва доклада за напредъка, изготвен от въздухоплавателната администрация на Ангола, относно прилагането на коригиращи мерки след посещението на екип от европейски експерти през февруари 2008 г. и публикуването от ИКАО през октомври 2008 г. на доклад за одит относно безопасността.

Доклад за посещението на екип от европейски експерти в Индонезия през февруари 2009 г. показа значителни подобрения. Комисията ще продължи обстойните консултации с въздухоплавателните администрации с оглед преоценка на ситуацията относно безопасността на следващото заседание на Комитета за авиационна безопасност.И така от днес със списъка на Общността се налага забрана за:

 • Всички превозвачи от Ангола, Бенин, Екваториална Гвинея, Индонезия, Киргизката република, Либерия, Сиера Леоне, Свазилeнд, Демократична република Конго и Габон с изключение на Gabon Airlines и Afrijet, малък брой въздухоплавателни средства на които са освободени.

 • Шестнадесет индивидуални превозвача:

 • Афганистан — Ariana Afghan Airlines;

 • Камбоджа — Siem Reap Airways International;

 • Корейска народнодемократична република — Air Koryo;

 • Казахстан — Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air и Starline KZ;

 • Руанда — Silverback Cargo Freighters;

 • Судан — Air West;

 • Тайланд — One Two Go Airlines;

 • Украйна — Motor Sich Airlines, Ukraine Cargo Airways, Ukraine Mediterranean Airlines и Volare Aviation.
1 http://ec.europa.eu/transport/air-ban/Каталог: rapid
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейската комисия е готова да започне преговори със сащ за споразумение за личните данни с цел борба с тероризма и престъпността
rapid -> IP/10/609 Брюксел, 26 май 2010 г. Европейската комисия се стреми да постигне високи стандарти за закрила на неприкосновеността на личния живот в рамките на споразумението за защита на данните между ес и сащ
rapid -> Европейска комисия — Съобщение за медиите
rapid -> Заседание на Съвета Външни работи Търговия Женева, 14 декември 2011 г. Председател г жа Hanna trojanowska
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Texte bg conseil europeen – bruxelles 15 & 16 octobre 2008 conclusions de la présidence


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница