Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLinkДата03.09.2016
Размер70.14 Kb.
#8150

Пресинформация

20 август, 2015 г.Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLink


  • Широк диапазон на функционалност: Пълният пакет на Opel OnStar, включващ мощен Wi-Fi хотспот

  • Иновативни: налице е телефонна интеграция с Apple CarPlay и Android Auto

  • Забавна: Следващото поколение системи IntelliLink осигурява множество възможности

  • Wi-Fi хотспот функционалността прави онлайн навигацията по-практична

Рюселсхайм. Когато новият Opel Astra стъпи на шосетата, той ще разполага с недостижими за съперниците възможности по отношение на комуникационната свързаност. Astra е първият нов модел, който ще бъде представен с новия персонален асистент за свързаност и услуги Opel OnStar. В допълнение двете устройства от следващо поколение на инфоразвлекателната система на Opel IntelliLink, носител на множество награди, също правят своя дебют в новата Astra. Повече от всякога те осигуряват възможност за пренасяне на свързания свят на смартфоните в интериора. Те са съвместими с операционните системи на последното поколение смартфони Android 5.0 Lollipop и Apple iOS-8 (или по-високи версии). С интеграцията на Apple CarPlay и Android Auto, потребителите например могат да имат достъп до карти и четене на съобщения и допълнителни приложения от други доставчици като Stitcher, Podcast, Spotify, Umano и т.н. (в зависимост от системата за интеграция) чрез контролните органи на автомобила и с помощта на осеминчовия голям сензорен екран.


“Свързаността е едно от най-впечатляващите качества на невероятната инфоразвлекателна система на Opel и носител на множество награди IntelliLink. Opel OnStar е още едно доказателство, че ние искаме да осигурим създаващи нови тенденции иновации в областта на свързаността за повече хора,“, отбелязва изпълнителният директор на Opel Group Карл-Томас Нойман. “Opel OnStar е авангардна и основополагаща технология и услуга: тя ще направи шофирането и пътуването по-комфортно, но преди всичко тя ще добави ново, невероятно ниво на безопасност в автомобилите на Opel. В допълнение тя позволява директен диалог с нашите клиенти, което ще създаде по-силни връзки с марката. Всичко това ще убеди още клиенти, че изборът на Opel е правилен.”
Мощен 4G/LTE мобилен хотспот
Новата Astra е първият Opel, който се предлага със системата Opel OnStar още при пазарното си представяне, превръщайки модела в най-авангардния и обгрижващ пътниците автомобил в компактния сегмент. Създаден преди 19 години в Съединените щати, OnStar вече е водещ провайдър на технологични решения за свързаност и осигуряване на безопасност и сигурност, мобилни услуги с добавена стойност и авангардни информационни технологии в Северна Америка, Китай и Мексико с над 7 милиона абоната. Opel OnStar прави своя дебют в автомобилната гама на леките автомобили на Opel на 13 пазара в Европа (Австрия, Белгия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Швейцария и Обединеното Кралство), а други европейски държави ще ги последват по-късно.
Когато е оборудвана с Opel OnStar, новата Astra се превръща и в мобилен 4G/LTE Wi-Fi хотспот, позволявайки свързването на до седем устройства в мрежата на автомобила. Вградената 4G LTE структура е специално проектирана за използване на автомобили: тя е интегрирана в електрическата система на автомобила и включва външна антена с цел постигане на максимално покритие и осигуряване на стабилна интернет връзка. Тъй като системата OnStar включва и независима SIM карта интегрирана в модула, не е необходимо клиентите да притежават смартфон, за да използват комуникационни услуги. Първоначално 4G LTE ще бъде въведен на три пазара: Германия, Обединеното Кралство и Холандия, като останалите страни ще ги последват по-късно.
Широка гама от услуги
Освен че бележи въвеждането на най-последните технологични решения в мобилните Wi-Fi технологии в автомобилния свят, Opel OnStar ви осигурява широка гама от услуги като такива в аварийни ситуации и инциденти, пътна помощ и дистанционен контрол с помощта на апликацията MyOpel. Ключов принцип на Opel OnStar е, че абонатите се свързват с реални хора, не с машини или с многобройни пощенски кутии. Тези консултанти на OnStar са позиционирани във високотехнологичния комуникационен център Opel OnStar в Лутън, Англия. Те говорят различни езици, за да могат да отговорят на езика на абоната и са на разположение денонощно.
Единственото видимо нещо свързано с Opel OnStar е модул включващ три бутона и разположен високо зад предното стъкло и близо до вътрешното огледало. Синият бутон Service ви осигурява достъп до услуги свързани с комфорта като диагностика на автомобила (Vehicle Diagnostics) и изтегляне на дестинация (Destination Download). Например абонатите на OnStar, търсещи някаква дестинация като ресторант или най-близката бензиностанция, могат да го натиснат и да се свържат с консултанта на Opel OnStar, който ще въведе съответната дестинация директно във вградената навигационна система на автомобила.
С натискане на бутон SOS потребителите на Opel OnStar могат да поискат помощ или асистенция, ако счетат това за необходимо, например, ако станат свидетели на инцидент. OnStar обаче може да се притече на помощ, дори това да не е поискано лично. Например, ако се задействат въздушни възглавници, ангелът-хранител Opel OnStar веднага получава сигнал за това. Консултантът се свързва с абоната, като му се обажда в автомобила с помощта на модула OnStar, за да определи нуждата от помощ. Ако не получи отговор, консултантът незабавно изпраща аварийни служби на точното местоположение на автомобила.
Бутонът Privacy позволява на абоната да скрие позицията на автомобила и става „невидим“ за системата. Все пак, за да осигури максимална безопасност за своите клиенти, Opel OnStar автоматично ще пренебрегне командата за анонимност в случай, че се задейства въздушна възглавница.
В допълнение, абонатът на Opel OnStar може да изтегли приложението за смартфон MyOpel на OnStar. То му позволява да контактува с OnStar отвсякъде чрез своя смартфон, например ако автомобилът е откраднат и е необходимо да бъде локализиран и да бъде блокирано стартирането на двигателя в определен момент. Приложението позволява на водача дистанционен достъп до важни автомобилни данни като живота на маслото и налягането на гумите или дистанционно отключване и заключване на автомобила.
Цялата гама от сервизни услуги на Opel OnStar се предлага за новата Astra и за всички оборудвани автомобили на Opel ще бъде безплатна за първите 12 месеца след регистрацията.
Интеграция на телефона чрез Android Auto и Apple CarPlay
Две нови системи IntelliLink правят своята премиера в новия Opel Astra, R 4.0 IntelliLink и Navi 900 IntelliLink – и двете включват интегрирана навигационна система. Те лесно и удобно интегрират функционалността на смартфона. R 4.0 IntelliLink е съвместим за телефонна интеграция с Apple CarPlay и Android Auto още от самото начало и позволява, например, навигация чрез приложенията Apple Maps и Google Maps. Системата Navi 900 IntelliLink вече е с Apple CarPlay съвместимост, докато съвместимостта с Android Auto трябва да стане факт през 2016 година.
Всяка система е базирана основно на функциите, които потребителите използват най-много. Apple CarPlay има грижата за функциите на iPhone, до които искате да имате достъп докато шофирате и ги изобразява на дисплея на автомобила по интелигентен и ясен начин. Това позволява на водачите да осъществяват обаждания, да изпращат и получават съобщения и да слушат музика директно чрез управление от сензорния екран или чрез гласово управление с помощта на Siri. Apple CarPlay поддържа приложения, включващи телефон, съобщения, карти, музика и съвместими приложение на други доставчици. Пълният списък на тези приложения може да бъде открит на Apple.com/ios/carplay. Android Auto е изграден около Google Maps, Google Now и възможността да говорите с Google, а така също и около нарастващата екосистема от приложения за аудио и съобщения, включваща WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify и подкаст въпроизвеждане. Пълният списък от поддържани приложения е показан на Android.com/auto.
Инфоразвлекателните функции могат да бъдат контролирани с помощта на голям до осем инчов сензорен екран, разположен на централната конзола с помощта на дистанционно управление на волана (само избрани функции) или чрез гласов контрол. За да се намали рискът от разсейване, най-важната информация може повторно да се изобразява директно под погледа на водача в цветния инструментален панел, разположен между скоростомера и оборотомера. В комбинация с Opel Onstar смартфоните могат лесно да бъдат свързани с автомобилния Wi-Fi хотспот. Това води до допълнителни ползи от интеграцията на телефона като трафик информация в реално време или най-новите карти, а благодарение на факта, че данните за картите се съхраняват на сървър вместо в телефона, се спестява памет в устройството. В допълнение онлайн навигацията чрез смартфон изисква постоянна интернет връзка, както и план на данните, а това може да бъде доста скъпо начинание, когато става в условията на роуминг. Но благодарение на личния асистент за комуникация и свързаност, водачите на новата Astra могат да използват Apple CarPlay и Android Auto за навигация, като не се основават на плана за данни на смартфона.
С Opel OnStar последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink и авангардната интеграция на смартфон новата Astra е перфектно оборудвана да се справи с най-високите изисквания, които може да има модерният водач на автомобил.

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com
Текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница