Комуникационна кампания в интернетДата26.07.2017
Размер20.97 Kb.
#26619
Комуникационна кампания в интернет

Целта на предложението за комуникационна кампания в интернет е да покаже иновативни и ефективни методи за използване на средствата на интернет с цел популяризирането на Стопанския факултет. Залага се основно на социални инструменти — уеб 2.0 – социални сайтове, мрежи, форуми, нюзлетъри, блогове, уики страници, други. Не се предвижда създаването на нови уеб страници на Стопански факултет, нито нови приложения във Фейсбук, нито създаване на банери. Трябва да се идентифицират подходящи сайтове, където по подходящ начин могат да се споделят и популяризират създадените материали за Стопанския факултет – например youtube, vbox, и тн. Могат да се използват подходящи професионални лични блогове, интервюта, форуми на средни училища, издания на средни училища, и други.

Предложението за комуникационна кампания в интернет следва да се представи документ, описващ:


  • Определяне на целевата аудитория на кампанията – Кой е обект на кампанията

  • Определяне на цел на кампанията – да информира, да създава имидж и тн.

  • Идентифициране на подходящи сайтове, които са с висока посещаемост от целевата аудитория – Къде ще се проведе кампанията.

Могат да бъдат както национални, така и регионални, тематични, професионални, училищни и други. Могат да се приложат като списък и очаквана посещаемост от целевата група. Могат да се предложат стратегии за повишаване на интерес за посещаемост. - Как ще се привлече целевата група.

Предложение за вид публикации – форма и съдържание - видео, новини, съобщение, презентация, брошура и др. - Какво ще се публикува. Начин на разпространение, на кои сайтове.  • Предложение за времеви график, в съответствие с избраната кампания – Кога се публикува. Могат да се използват различни събития като например: начало на кандидатстудентска кампания, абитуриентски балове, пролетна ваканция, преди кандидатстудентските изпити, след обявяване на класирането и преди срока за записване, начало на учебна година и тн.

  • Очакван ефект от предложената кампания – според вас каква част от целевата аудитория ще бъде покрита и какво ще бъде общото влияние на кампанията в интернет.
  • Ако имате предложение за подобряване на сайта на Стопански факултет от гледна точка на представената информация за кандидатстуденти, и начина на представяне на Стопански факултет, можете да оформите отделна точка с предложение за подходящо съдържание и форма.

Видео клип


Изискването за видео клип е да бъде кратък филм с продължителност около 2 мин., който самостоятелно да представя Стопанския факултет. Видео клипът има за цел да пресъздаде атмосферата и духа на факултета и университета, на студентския живот. Клипът може да има сюжет, герои, развръзка или да създава общи впечатления чрез подходяща визия и музика.


  • За създаването на рекламен видео клип могат да се използват различни софтуерни приложения. Като сравнително лесен вариант, MS Power point 2010 предлага възможности да се вмъкнат различни динамични елементи, като звук, видео, снимки, анимации, ефекти и текст и да се запишат във видео формат. Участниците в конкурса могат да използват компютърните зали на Стопански факултет, в които има инсталиран MS Power point 2010.Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница