Конкурс на тема „ Модерното робствоДата09.01.2018
Размер20.72 Kb.
ТипКонкурс

Mодерното робство“

Национален литературен конкурс

По повод 18 годишнината от своето основаване Студентски съвет на Софийски университет „Св. Климент Охридски “ организира национален литературен конкурс на тема „Модерното робство“. Темата е специално избрана, така че да позволява широко тълкуване, възможност за изява на творческите възможноси и да кореспондира с посланието, което отправя Студентски съвет – да бъдем отговорни към себе си и другите.

Самият конкурс ще се състои на 25.04 и 26.04 в Ректората на Университета.
Участие могат да вземат всички студенти в български университети и всички ученици в последен клас в български училища, като попълнят формата в сайта и прикачат своите произведения. Крайният срок е 12.04.

Направленията на конкурса са – бял стих, класически стих и белетристика, като не се допуска участие в различни жанрове.


Експертно жури в състав д-р Марин Бодаков, д-р Йордан Ефтимов, д-р Деспина Василева, Камелия Кондова и Елена Денева, ще определи кои творби ще бъдат отличени. Голямата награда е издаване на книга, като тя може да се присъди и на група от автори. Първо и второ място във всяка от категориите е парична награда. Предвидена е награда на публиката, както и възможност за публикация в „Литературен вестник”, а Националната библиотека ще подари 18 книги на участници, които изпъкнат с произведенията си.

Присъствието на място е задължително – през първия ден на конкурса има литературни четения, а през втория е награждаването. Студентски съвет се е погрижил да подсигури настаняване на всички, които не са от София и не разполагат с място, на което да отседнат. СС поема и основните хранения.
Освен четенията, в програмата са заложени още - две публични лекции (на темите „Доброволчество” и „Младежки организации и политики”), презентиране на една изключителна програма и специално подготвена постановка от университетския театър Алма Алтер.

 

 Партньори и приятели в това начинание са Национален младежки форум, Национален алианс за работа с доброволци, Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", университетски театър Алма Алтер, университетска телевизия Алма Матер, студентско радио Реакция, Литературен вестник и най-големият български сайт за четене и книги - Аз чета.Повече информация може да бъде намерена на сайта - http://students.uni-sofia.bg/literature/ и във FB - https://www.facebook.com/events/453904981425800/

За повече информация пишете ни на literature@students.uni-sofia.bg

или се свържете с

Кристине Василева (Връзки с обществеността)

на 0898/ 532 776

 
Каталог: wp-content -> uploads -> 2015
2015 -> Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“
2015 -> Правила за изменение и допълнение на Правила за търговия с електрическа енергия Съществуващ текст
2015 -> 120 Основно училище “Георги С. Раковски” София
2015 -> Премиерният сериал Изкушение от 12 октомври по бтв lady
2015 -> Агнешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 г
2015 -> Пилешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 14 януари 2015 г
2015 -> Бяла кристална захар седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 Г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница