Конкурс по класове: „Пиша красиво и грамотно. Представяне по оригинален начин на любима книгаДата04.02.2018
Размер24.32 Kb.
ТипКонкурс
НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ГРАМОТНОСТТА
Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, приета с Решение №606/10.08.2015г. на Министерския съвет на Република България и с Националния план за действие 2015-2016г. на Министерството на образованието и науката с писмо с изх.№9105-387/01.12.2015г. обяви дните от 07 до 12 декември 2015г. За Национална седмица на грамотността.

В посочения период учениците от 1 до 4 клас на 10 СОУ „Теодор Траянов“ взеха участие в редица интересни инициативи.1 клас
За най-малките ученици седмицата протече много вълнуващо, защото се проведоха първите им състезания по четене, правопис и краснопис.

Незабравима за тях ще остане и срещата им с авторката Ангелина Жекова на 10.12.2015г. Учениците посрещнаха изключително топло авторката на безброй детски стихове и гатанки, като специално я поздравиха с научени найни произведения. Тя забавлява и развълнува децата, разкривайки им красотата на словото. С огромен интерес срещата завърши с автографи в книжките на децата. Авторката дари книги за библиотеката на 10 СОУ.2 клас
За учениците от вторите класове бяха организирани следните дейности:

Състезание „Най-добър разказвач на приказки“.

Резултатите от крайното класиране са следните:

1-во място - Александрина Добренова - 2 а клас;

Диана Иванова - 2 в клас;

2-ро място - Зара Хърлева - 2 б клас;

3-то място - Ивета Петрова - 2 а клас;

Алекс Ангелов - 2 б клас;

Конкурс по класове: „Пиша красиво и грамотно“.

Представяне по оригинален начин на любима книга.3 клас
И в третите класове седмицата бе отбелязана с различни инициативи.

По предварително поставена задача: „Защо обичам да чета?“ учениците от 3 а и 3 б класове писаха есета. На 10.12.2015г. под председателството на г-жа А. Михайлова бяха обявени трите най-добри есета от всеки клас.

Другата задача: Препис на стихотворение за краснопис под надслов; „Пиша вярно и красиво“ също ентусиазира учениците за доброто й изпълнение.

Между двата класа се проведе съревнование за най-добър четец. Всички участници се представиха достойно.

Учениците от 3 б клас предстсвиха драматизация на приказка, с което поздравиха присъстващите гости.

Срещата приключи с литературна викторина.4 клас
В изключително задушевна обстановка премина посещението на какичките и батковците от четвърти клас при малките ученици от предучилищната група – 5 годишни. Гости на събитието бяха и бъдещите първокласници от ПГа - шестгодишни.

Четвъртокласниците прочетоха на по-малките си другарчета за приключенията на палавата героиня на Астрид Линдгрен, любимка на всички деца по света – Пипи Дългото чорапче. Някой от тях преразказаха отделни нейни приключения, описани в неостаряващото произведение.

Бъдещите първокласници не останаха по-назад от големите ученици и се състезаваха кой ще оцвети вярно и най-много буквички. А петгодишните малчугани поздравиха своите гости с коледни стихове и песен под съпровода на пиано на г-жа А. Бобева.

Всички участници бяха поощрени и мотивирани да работят по-добре и по-старателно, а показалите отлични резултати получиха грамоти, книжки, моливи или химикалки. Децата много се забавляваха и взеха активно участие в организираните дейности, бяха стимулирани да покажат най-доброто и мотивирани да четат, пишат и разказват още по-добре, осъзнавайки че е забавно да си грамотен, че ще си по- независим, ще имаш повече и по-високи възможности и ще бъдеш уважаван за труда си.Поздравления за всички участници – ученици и учители, за незабравимата, изпълнена с много знания, емоции и нестихващ ентусиазъм седмица.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2015
2015 -> Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“
2015 -> Правила за изменение и допълнение на Правила за търговия с електрическа енергия Съществуващ текст
2015 -> 120 Основно училище “Георги С. Раковски” София
2015 -> Премиерният сериал Изкушение от 12 октомври по бтв lady
2015 -> Агнешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 г
2015 -> Пилешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 14 януари 2015 г
2015 -> Бяла кристална захар седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 Г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница