Конкурс за финансиране на проекти за изследване, развитие и привличане на нови публики 15страница1/5
Дата09.09.2016
Размер261.82 Kb.
#8781
ТипКонкурс
  1   2   3   4   5

СЪДЪРЖАНИЕ
СЪДЪРЖАНИЕ 3

МАГИСТРАТУРИ, СТИПЕНДИИ, СТАЖОВЕ 4

Започна кандидатстването за европейски стипендии и награди за летния семестър 4

курсове по линия на програмата на индийското правителство за техническо и икономическо сътрудничество 5

Обучение и подкрепа на докторантите по социални и хуманитарни науки в СУ 5

Делегацията на ЕС в ООН предлага стажове 7

Национален студентски литературен конкурс - Шумен 2012 за поезия, белетристика, критика и книга от автор студент 7

Шести национален литературен конкурс на свободна тема „ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ” 2012 (за деца и младежи до 25 г.) 8

ПРОГРАМИ 9

Покана за предложения по програма Artemis 9

BG051PO001-3.1.09 „Система за квалификация и кариерно израстване на преподавателите във висшите училища”. 9

BG051PO001-3.1.08 „Усъвършенстване на системите за управление във висшите училища”. 10

BG051PO001-3.1.07 „Актуализиране на учебните програми във висшето образование в съответствие с изискванията на пазара на труда” 11

BG161PO003-1.1.06 „Подкрепа за научноизследователската и развойна дейност на българските предприятия” 12

Покани за представяне на предложения по програма „ЕСПОН 2013“ (18 април-13 юни 2012 г.) 14

Финансиране на журналистически разследвания от Scoop 14

НАЦИОНАЛЕН ФОНД "КУЛТУРА" обявява конкурс за финансиране на проекти за изследване, развитие и привличане на нови публики 15

СЪБИТИЯ 17

ПУБЛИКАЦИИ 28

Educational Research 28

March 2012;Vol.3,No.3 28

Research EU 29

Universities in the European Higher Education Area - EUA Input Statement to the EHEA-Bologna Ministerial Conference 2012 29

Final report of Examining Quality Culture project 29

CERN COURIER 30

МАГИСТРАТУРИ, СТИПЕНДИИ, СТАЖОВЕ

Започна кандидатстването за европейски стипендии и награди за летния семестър


Започна подаването на документи за кандидатстване за европейски стипендии и награди за втория семестър на учебната 2011-2012-та година. До 7 май студентите могат да подават онлайн формуляри на сайта на програмата http://eurostipendii.mon.bg/. До 11 май документите трябва да бъдат представени и на университетската администрация.

За стипендии ще могат да кандидатстват възпитаници на всички висши училища в страната, които се обучават в редовна форма. Основните изисквания са кандидатите да са положили успешно всички изпити до момента и средният им успех от предходните два семестъра да не е по-нисък от добър 4.00. За първокурсниците важи средният успех само от първия семестър. Класираните ще получат стипендии в размер на 120 лв. за период от пет месеца. До 8 на сто от студентите във всяка специалност в университета ще попаднат сред стипендиантите. След като са попълнили и изпратили своите заявления на интернет страницата, кандидатите трябва да ги принтират и подадат в съответния учебен отдел на университета.

Същите срокове и условия важат и за европейските награди. За тях имат право да кандидатстват студенти, които се обучават в следните области:

-природни и технически науки

- биотехнологии, храни и здраве

- информационни и комуникационни технологии

- възобновяеми източници на енергия и енергоспестяващи технологии

- материалознание и нанотехнологии

- екология, климатични промени, биоразнообразие и биологични ресурси

- културно-историческо наследство, национална идентичност и социална среда

- педагогически науки

- хуманитарни науки

- социални и стопански науки

- изкустваНаградите са еднократни в размер на 200 лв. и ще обхванат 10 на 100 от кандидатите. Те трябва да докажат с документ (диплома, удостоверение, сертификат ) участието си в научни, изследователски или практически разработки, или в художествено-творчески дейности. Документът се прилага към формуляра при подаването му във висшето училище. По традиция много малко студенти кандидатстват за този вид финансиране у нас.

Проектът предвижда в периода 2010-2012 год. да бъдат предоставени не по-малко от 320 000 месечни стипендии и 30 000 еднократни семестриални награди.

Имената на класираните ще бъдат оповестени на 20 май. Образователното министерство ще започне преводите към университетите след 6 юни. След този срок висшите училища тепърва трябва да преведат по сметките на студените спечеленото финансиране.

Краен срок: 11 май

курсове по линия на програмата на индийското правителство за техническо и икономическо сътрудничество


Посолството на Индия в София предлага курсове по линия на програмата на индийското правителство за техническо и икономическо сътрудничество (Indian Technical and Economic Cooperation – ITEC) за финансовата 2012-2013 г.

По условията на програмата ITEC за всеки курс може да кандидатстват не повече от двама кандидати от България, които следва да отговарят на необходимите изисквания – подходящо образование, възраст от 25 до 45 г., владеене на английски език (следва да бъде приложен сертификат за владеене от авторитетна институция) и добро здравословно състояние (включеното във формуляра медицинско удостоверение следва да бъде попълнено от лекар, който е регистриран от НЗОК с право да практикува в България).

Индийската страна поема на утвърдените от нея кандидати пътните разноски до Индия и обратно и таксата за курса, като предоставя също по 25 000 рупии на месец и еднократно сумата от 5 000 рупии за книги. Обучаващата институция осигурява на кандидатите подходящо настаняване безплатно. Участници в курсовете, които по лични причини не завършат докрай съответния курс и се върнат в България, без да са получили предварително разрешение от МВнР на Индия, или не посещават редовно занятията в рамките на курса, са задължени да заплатят на индийското правителство направените до момента на напускането разходи във връзка с участието им в курса, вкл. самолетния билет в двете посоки.

Повече информация за програмата ITEC може да бъде получена на Интернет адрес: http://itec.mea.gov.in или на www.indembsofia.org. Кандидатите за участие в курсовете се одобряват от индийското правителство, като посолството на Индия в София уведомява директно одобрените кандидати, на които се издава безплатна входна виза.Каталог: index.php -> bul -> content -> download
download -> Литература на народите на Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия
download -> Дипломна работа за придобиване на образователно-квалификационна степен " "
download -> Рентгенографски и други изследвания на полиестери, техни смеси и желатин’’ за получаване на научната степен „Доктор на науките”
download -> Св. Климент Охридски
download -> Акад. Илчо иванов димитров (1931 – 2002) фонд 20 опис 1
download -> Азбучен списък на преподавателите
download -> Климент охридски” университетски архив
download -> График за провеждане на семтемврийската (поправителна) изпитна сесия на магистърска програма „политическа социология учебна 2014/2015 г. Поправителна сесия от 24 август до 11 септември 2015 г
download -> Обявява прием на студенти


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница