Конкурс за комикс на тема „Насилието в училищна и извън училищна среда, прожектиран е филм на темата -насилието. Конкурс за картички-валентинки е проведен по повод 14 февруариДата08.06.2018
Размер15.22 Kb.
#71936
ТипКонкурс
Проект „Развитие на училищна политика за сексуално здраве и превенция на ХИВ/СПИН”

ОУ „Св. княз Борис І” - гр. Бургас

Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” финансира в рамките на Компонент 7 „Превенция на ХИВ сред млади хора във и извън училище” проект „Развитие на училищна политика за сексуално здраве и превенция на ХИВ/СПИН”, изпълняван от училищното настоятелство на ОУ „Св.княз Борис I” в Бургас. Проектът е по линия на интервенцията “Развитие на училищна политика за сексуално здраве и превенция на ХИВ/СПИН” и се реализира в периода ноември 2006 год. - юни 2007 год.Основна цел на проекта е разширяване на знанията, уменията и нагласите на учениците по проблемите на сексуалното здраве, здравословния начин на живот и предизвикателствата, с които те трябва да справят в процеса на израстване. Екипът, реализиращ проекта има за задача да се увеличи броя на учениците запознати с проблемите на сексуалното здраве извън часовете по СИП – здравно образование, да се създаде клуб „Здраве” с цел връстници обучават връстниците си, да се ограничат възможностите за нежелана бременност и рисково сексуално поведение.

Партньори на проекта са АРИА /Асоциация за регионални инициативи и анализи/, информационният сайт BOURGASNEWS.COM и дружество “Благовремие”.


Реално проведените дейности от проекта са лекции и дискусии при ученици от 3-5 клас за анатомията на човека, анкетни проучвания сред ученици от 7-8 клас степента на познаване на човешките системи и ППИ. Реализиран е конкурс за комикс на тема „Насилието в училищна и извън училищна среда”, прожектиран е филм на темата -насилието. Конкурс за картички-валентинки е проведен по повод 14 февруари.

Създадено е студио по етика и морал „Очи в очи”, в което са разисквани най-вече теми свързани с агресията сред подрастващите.


Общият брой на достигнатите млади хора е 124 ученици. От тях 40 са включени в часовете по системно здравно образование, които засега се провеждат с ученици от 6-ти и 7-ми клас.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница