Конкурс за нестандартни летателни апарати, изработени от ученици икар 2015 и демонстрация на любителскиДата17.09.2017
Размер20.41 Kb.
ТипКонкурс
ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

ОБЕДИНЕН ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО AВИОМОДЕЛИЗЪМ

КЛУБ ЗА АЕРОТЕХНИЧЕСКИ ТЕХНОЛОГИИ „ЗОДИАК”

КЕСПАД „РУЕН”
С ПОДКРЕПАТА НА
ФОНДАЦИЯ „ЕВРИКА”

ДАЛЕКС” ООДМАГАЗИН „ДЕТСКИ СВЯТ”

ОРГАНИЗИРАТ
КОНКУРС ЗА НЕСТАНДАРТНИ ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ,

ИЗРАБОТЕНИ ОТ УЧЕНИЦИ
ИКАР 2015
И
ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ЛЮБИТЕЛСКИ

РАКЕТИ, САМОЛЕТИ И ПЛАНЕРИ
ОСОГОВО 2015

Творческо предизвикателство „ИКАР 2015” е инициатива на Обединен детски комплекс – гр. Кюстендил и Клуб за аерокосмически технологии „ЗОДИАК” при НЧ „Зора - Кюстендил” с конкурсен характер, чиято цел е да провокира творческото мислене и участие на ученически екипи от страната и чужбина, които в рамките на няколко месеца да създадат и впоследствие да демонстрират на живо създадени от тях летателни апарати.

Те могат да бъдат от всякакъв тип – самолети, ракети, хеликоптери, балони, „летящи чинии” и др., които да бъдат атрактивни, но и безопасни за присъстващите. Възможностите за бъдещо, практическо приложение, нестандартното мислене и иновативните решения, при конструирането им са препоръчително предимство при избора на идеи.

Предпочитано условие е участниците да сформират екипи от няколко ученици, които съвместно да реализират и представят идеите си.

Екипите могат да бъдат съставени от ученици от различни класове и възрасти, както и от различни учебни заведения.

Исъединител нициативата е отворена за участие на ученици от 1-ви до 12-ти клас, както от България, така и от чужбина.

Желателно е по време на демонстрациите участниците да бъдат придружени от научен ръководител или преподавател.

Те ще се проведат в рамките на традиционното авиошоу – демонстрация на любителски самолети, ракети и други летателни апарати „ОСОГОВО 2015“, провеждано всяка година по повод 12 април, Международния ден на авиацията и космонавтиката.

В деня на авиошоу „ОСОГOВО 2015“ (04.04.2015 год.), в рамките на 15 минути, всеки екип (или индивидуален участник) ще може да представи действащ прототип на своето изобретение.

Представените летателни апарати ще бъдат оценявани за иновативност на идеите и конструктивните решения, дизайн и външен вид, летателни качества и др. от компетентно жури, като най-добрите ще получат дипломи, отличия и материални награди, осигурени от организаторите.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница