Конкурс за нотариуси от 1998 г., в който е участвала и И. Ф. Последната е готова да предостави нужните документи, ако се наложи. Сега тя работела като юристДата25.10.2018
Размер164 Kb.
#98412
ТипКонкурс

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА НС НА БСП


БТВ новини 19.00 часа на 17.09.2013 г.
1. Партийни - ГЕРБ внася вот на недоверие срещу кабинета

ГЕРБ внася вот на недоверие, заради провал в цялостната политика на правителството. Борисов: Вотът на недоверие няма да мине, заради неестествената коалиция межди БСП, ДПС и Атака. Във фейсбук хората питат защо ГЕРБ иска вот на недоверие към цялостната политика. Според конституцията, със сегашния вот на недоверие, ГЕРБ ще се лишат от правото си да поискат нов в рамките на следващите 6 месеца.


2. Изборен кодекс - конституира се обществения съвет за промени в закона

Част от участниците в съвета, не виждат неговия хоризонт твърде далеч. На заседанието не е дошъл нито един народен представител. Според част от участниците, настоящият парламент не бил представителен, защото отразява гласовете само на 38,8% от хората.


3.Една спорна диплома - Вицепремиерът Зинаида Златанова и Искра Фидосова пред БТВ

До края на тази седмица ще стане ясно законно ли е била избрана за нотариус И. Фидосова.

Зинаида Златанова е обявила, че ръководеното от нея ведомство е било сезирано по случая. Касае се за изчезнали документи за конкурс за нотариуси от 1998 г., в който е участвала и И.Ф. Последната е готова да предостави нужните документи, ако се наложи. Сега тя работела като юрист.
4.Публична дискусия - за пазар и монополите под егидата на президента

Плевнелиев е обявил, че иска да е президент - обединител, и че иска да е максимално полезен и е посочил източниците на обогатяване на олигархията. Държавният глава посочи 4 източника за обогатяване на олигархията - управлението на държавните пари, обществените поръчки, приватизацията и сивия сектор. Според него премахването на тези източници за финансиране ще помогне на обществото да се пребори с този малък кръг хора, които се обогатяват за негова сметка. Сред присъстващите са се обособили групи от протестиращи и привърженици.


5.Посегателство - Подпалиха колата на водещата на "Тази сутрин" Генка Шикерова

Извършителят на палежа на колата на Генка Шикерова все още е неизвестен. Според експерти опожаряването е умишлено. Предлолага се, че причина за пожара е журналистичесакта дейност на водещата.

Около 20.30 часа вчера колата на журналистката Пежо „308" пламнала изведнъж пред дома ѝ в квартал „Гео Милев". Шикерова потвърди новината пред btvnews и добави, че става дума за умишлен палеж. Автомобилът е изгорял напълно.
6.Бежанската криза - България иска съдействие за помощ от ЕС

Създава се разпределителен център в Елхово. Той ще приема бежанци от момента на преминаването им през границата до транспортирането им до места за настаняване. Сотир Цацаров е призовал всеки случай на преминаване да се разглежда съобразно неговата особенност.

Центърът трябва да заработи до две седмици. Бежанците ще стоят там до три дни.
7.Съдба на бежанец - за дългия път от Сирия до България

От 400 до 2 000 евро е цената за прекарване на един човек от Истанбул до българската граница. Между 70 и 90 души всяко денонощие пресичат българо-турската граница. Те трябва да вървят по над 10 км, за да прекрачат българската граница. В по-голямата си част бежанците са сирийски семейства.8. Сирийската криза - продължават разногласията между Русия и Запада

Сирия продължава да бъде обект на разногласия между САЩ и Русия. В доклада категорично се потвърждава, че е използван зарин, но не се посочва, кой го е употребил. Според Вашингтон това е режима на Башар Асад, Русия допуска, че атаката може да е извършена от бунтовниците. Сирия разполага с една седмица, за да разкрие химическия си арсенал.


9. Успешен финал - приключи операцията по изправянето на "Коста Конкордия"
10. Водещи: Тежка катастрофа на участъка между Силистра и Русе. Сблъскали са се бус и лека кола. По първоначална информация, шофьорът на буса е загинал.
11. Забавяне на "Струма" - пускат отсечката Сандански - Кулата 3 месеца по-късно

Изграждането на АМ се забавя. Според изпълнителя са били заварени нерешени проблеми, като неотчуждени земи. От две седмици част от работниците не работят, защото не са получавали пари. От фирмата отричат.


12.Полетите на властта

ГЕРБ са пътували с правителствения самолет и в България и в чужбина. Сред полетите е такъв до Япония за 77 000 лева, до Испания за 14 000 лева, както и до Турция за работен обяд с Ердоган, също и в Италия, заради благотворителен мач.


13. Контрапротестът: "Оставка на президента. Той не е обединител на нацията"

Исканията са непроменени. Мястото на Плевнелиев да бъде заето от Маргарита Попова. Протест ще има и утре на същото място.


14. Протестите: ден 96. В емисията в 22 часа
15. Спешна помощ - полезни ли са изнесените центрове по градската периферия?

По данни на здравното министерство проектът струва 10 000 лв. Екипите за спешна помощ са едва 13 за София и някои от околните села, и не могат да бъдат задържани в тези центрове, тъй като обслужват голям периметър.


16. Проверки - качеството на храните в училищните столове

Храната в училищата и детските градини под лупа. Започват масови проверки. Ще се правят проверки в цялата страна.


17. Метла вместо учебник - закъснели ремонти в НГДЕК и в Нац. танцово училище

Ученици вместо да учат чистят сграда на училище, заради закъснели ремонти.


18. Скандал във фейсбук - мрежата взривена - фолк певица гост на първия учебен ден

В 138 СОУ - вълна от недоволство срещу присъствието на певицата Андреа в училището. Родителите искат оставка на директорката, а тя е заявила, че не е знаела, че Андреа ще се нареди до официалните гости.


19. Вяра, Надежада, Любов - благотворителна инициатива за празника на София
20. На гости в Монсерат Кабайе

Тя пристига за концерт у нас.
Изготвил: Тодор БалчевКаталог: Oporni-R4.mbox
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп акценти от пресата за 20. 06. 2013
Oporni-R4.mbox -> Радост в нс: Извършихме добро дело за енергетиката и за народа
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от пресата за 13. 09. 2013
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 20. 00 часа 29. 07. 2013 г. Нов ад за депутатите?
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание. София. В 10. 00 часа започва първото заседание на Министерски съвет с премиер Пламен Орешарски
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 16. 00 часа 07. 10. 2013 г. Бсп обмисля нова такса за елцентралите
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 15. 00 часа 14. 07. 2013 г
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание
Oporni-R4.mbox -> Програма за рехабилитация на зависими постижения и предизвикателства
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 20. 00 часа 22. 07. 2013 г. Кабинетът „Орешарски одобри актуализацията на Бюджет 2013


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница