Конкурс за редовен асистент по психология (обща и възрастова). 1986-1987 възпитател и учител по френски език в еспу "Васил Левски", гр. ЯбланицаДата18.01.2018
Размер29.99 Kb.
#48072
ТипКонкурс
ТВОРЧЕСКА АВТОБИОГРАФИЯ

на

Марияна Димитрова Няголова


Родена на 19 юни 1963, гр. Тетевен, обл. Ловешка
Познания по чужди езици: руски и френски език - свободно; английски - средно ниво, унгарски - средно ниво; италиански - начално ниво.
Образование:

  1. Доктор по психология, Институт по психология на РАН

Дисертационна тема "Структурно-генетичният подход в изучаването на психиката в трудовете на Анри Валон и С. Л. Рубинщайн",

Научен ръководител: член-кореспондент на РАН, академик на РАО, проф. доктор на псих. науки Андрей Владимирович Брушлинский.

1990 - 1994 Институт по психология на РАН, Москва, Русия

Докторантура по специалността “История на психологията и обща психология” (шифър 19.00.01)  1. Магистър по история, Великотърновски университет, Дипломна работа на тема: "Франция и Малката Антанта (1933 - 1936)";

Научен ръководител – доц. д-р Косьо Пенчиков.

1982 - 1986 Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий"

Специалност – История; Втора специалност – Френска филология.
Професионално развитие:

2009 - до момента, доцент по история на науката и техниката (история на психологията), катедра "Психология", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".  1. - 2009, главен асистент по психология, Великотърновски университет; 1991-1995, старши асистент по психология;

Постъпила на работа във ВТУ през 1988 г., след конкурс за редовен асистент по психология (обща и възрастова).

1986-1987 възпитател и учител по френски език в ЕСПУ "Васил Левски", гр. Ябланица


Преподавателска работа във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”:

Лекционни курсове по: психология (обща и възрастова) - в бакалавърски и магистърски програми, психология на емоционалността, психология на общуването, педагогическа психология, психология на религията - в магистърска програма, история на психологията, история на българската психология - в бакалавърски програми, увод в психологията, хуманистична психология - в магистърски програми на Университета.


Членство в национални и международни научни организации:

Член на Съюза на учените - клон Велико Търново, секция по философия и психология.

Член на Българското историческо дружество.

Член на Московското отделение на Руското психологическо дружество.


Изследователски стипендии и конкурси:

2013 - 2014 - Специализация по история на унгарската психология, Стипендия на Унгарското Бюро по стипендиите (MȪB), Будапеща, Унгария - Институт по когнитивна психология и невронауки на Унгарската Академия на науките, научен ръководител: проф. дпсн Ференц Ерьош.

2005 – Специализация по история на унгарската психология, Стипендия на МОН, Будапеща, УнгарияУниверситет “Йотвош Лоранд” и Институт по психология на Унгарската Академия на науките, научни ръководители: доц. Миклош Дьори и проф. Ференц Ерьош.

2004 – Изследователска работа по темата: “Белоруската психология: история и съвременност”, научна командировка от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, Минск, Белорусия – Държавен университет по културата.2004 – Стипендия на Европейската културна Фондация за преводаческа работа в областта на психологията на културата, Институт по психология на РАН, Москва, Русия.

1999 – Стипендия на фондация “Отворено общество” – София за участие в международната научна конференция, посветена на 110 годишнината от рождението на С. Л. Рубинщайн, Москва, Русия.

1995 – Стипендия на фондация “Отворено общество” – София за участие в международната научна конференция “Науките за човека в историческа перспектива”, Москва, Русия.

  1. – Стипендия за на Гентския Университет за участие в международния конгрес “Пред-аналитичните трудове на З. Фройд (1877-1900)” в гр. Гент, Белгия.Общ брой на научните публикации: 166 – на български, руски, френски и английски езици.
Общ брой на участията в научни конференции в страната и чужбина: 48
Каталог: userinfo -> 295 -> doc
userinfo -> Лична информация
userinfo -> Стефан лютаков
userinfo -> Европейски формат на автобиография
userinfo -> Преподавателите на вту „Св св. Кирил и Методий” 1963 – 2013
userinfo -> Списък на публикациите на доц д-р Димитриос Йоанис Румпос
userinfo -> Завършва Национална Художествена Академия София, специалност „Стенопис при проф. Димо Заимов, Магистър по стенопис, мозайка и витраж 1980-1984 г. Назначен с конкурс
userinfo -> Европейски формат на автобиография
userinfo -> Монография: Suffixderivation der Personenbezeichnungen im Fr ü
userinfo -> I. монографии: Църква и общество в България днес
doc -> На научните публикации Марияна Димитрова Няголова


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница