Конкурса Приемане на условията Добре дошли в страницата на конкурса "Истината за "Дата15.10.2018
Размер57 Kb.
ТипКонкурс
Предложение за правила за конкурса
Приемане на условията

Добре дошли в страницата на конкурса "Истината за..." (наричан накратко Конкурса) на Teenstation , (наричана накратко Станцията)! Станцията и Коалиция за медийна грамотност Ви предоставят тази услуга, при спазване на следните условия за ползване ("УЗП"), които могат да бъдат актуализирани от Станцията от време на време без предизвестие. Всяка промяна на правилата ще бъде отразявана моментално на настоящия сайт и в страницата на Станцията във Facebook.


Цел

​Основна цел на конкурса е да представи тийнейджърската гледна точка за медийната грамотност и да им даде възомжност да се включат в борбата с фалшивите новини по позитивен начин. Всеки участник има възможността да използва своята креативност в създаването на есе, аудиорепортаж или кратък видеоклип с положително послание, без ограничение на изразните средства.


​Инструменти

​Основен инструмент за осъществяването на тази цел е конкурс за есета, аудиорепортажи и кратки видеоклипове (наричан за краткост Конкурса). Конкурсът се провежда от 10.02.2018 г. до 16.04 2018 г. Идеите, вложени в есетата, аудиорепортажите и кратктите видеоклипове, ще бъдат приемани с краен срок до 23:59 ч. на .16.04, 2018 г.

В Конкурса се участва с есе, аудиорепортаж и кратък видеоклип на тема „Истината за...“, който не трябва да бъде по-дълъг от 3 мин. (180 секунди) .

Изключително изискване на Конкурса е всяко есе, всеки аудиорепортаж и всеки видеоклип да бъдат позитивни. Позитивни са всички есета, аудиорепортажи и видеоклипове, които не съдържат: никакви отрицателни (негативни) послания; никаква визуализация на каквото и да било насилие, употреба на наркотици, алкохол, опиати или други забранени субстанции; никакви политически лозунги; никакви форми на „реч на омразата“ по отношение на етническа, верска, политическа, сексуална, расова, възрастова или полова принадлежност.

За позитивен клип се приема всеки клип, който е сметнат за такъв от екипа на Станцията. Станцията си запазва правото да не приема всяко есе, аудиорепортаж и видеоклип, които могат да бъдат сметнати по някаква причина като неподходящи.

Неподходящи са есета, аудиорепортажи и видеоклипове, които съдържат дори един от гореспоменатите елементи или са форма на някаква реклама според българските закони.


​Участие и допустимост

​Право на участие в Конкурса имат български граждани, които са ученици на възраст между 13 и 19 години в българско училище в или извън територията на Република България.

В Конкурса се участва с есе, аудиорепортаж и видеоклип с дължина до 180 секунди, който по някакъв начин засяга темата „Истината за...“ позитивно.

Един екип може да участва само с едно есе, един аудиорепортаж или един видеоклип.

Всеки български гражданин, който отговаря на посочените условия, има право да участва със своята креативност, находчивост и идеи. Помощта от всякакъв тип професионалисти е приета, стига да е в рамките на допустимото и да запазва оригиналността на авторската идея.

Допуска се употреба на всякакви модерни технологии в подготовката, заснемането и постснимачния процес.

Допускат се всякакви форми на писмено, аудио и видео изразяване, създадени заснети с видеокамери, фотопарати, таблети, телефони, диктофони и други технологии.

Официален език на Конкурса и на Съдържанието е български език. Допускат се есета, аудиорепортажи и видеоклипове на всякакви езици, стига да са преведени на български език.

До участие ще бъдат допускани само есета, аудиорепортажи и видеоклипове, които са придружени с име на ученика и име на училището, в което учи. До участие в конкурса се приемат само идеи, представени чрез есета, аудиорепортажи и видеоклипове, които са създадени специално за конкурса "Истината за...“.

Всеки автор предоставя на Конкурса за период от 3 години правата върху есетата, аудиорепортажите или видеоклиповете. Станцията се задължава да не използва филмите за комерсиални цели.

Всяко основателно съмнение за измама (автоматично генериране на гласове на Публиката, умишлено заблуждаване чрез публикуване в публичното пространство на линк към like-бутон или други опити за измама) автоматично довежда то отстраняване от Конкурса и от сайта на Конкурса.
​Регистрация

​Всеки участник се регистрира само и единствено чрез попълване на форма на сайта на медията- www.teenstation.net.

Чрез използването на или достъпа до Facebook, и този сайт, Вие приемате практиките, описани в Декларацията за поверителност на Facebook. За повече информация за правото на неприкосновеност на личния живот в политиката на Facebook, отидете на http://www.facebook.com/terms.php#/policy.php .

Информацията, която Facebook събира

​Когато посетите Facebook, вие им предоставяте два вида информация: личната информация, която съзнателно избирате да разкриете, и която се събира от Facebook и информация в полза на уеб сайта, която може да се ползва и събира от Facebook, докато си взаимодействате с нашия уеб сайт.

Когато се регистрирате във Facebook, Вие им предоставяте по собствено желание определена лична информация, като вашето име, имейл адреса си, телефонния си номер, адреса си, пола си, посещавани училища и всяка друга информация, лична или за предпочитания. Станцията не съхранява тази лична информация, нито каквато и да било допълнителна информация, с изключение на тази, която вече се съхранява в профила Ви във Facebook.


​Публикуване на съдържание

​Вие публикувате потребителско съдържание (както е определено по Правилата за ползване на Facebook) на сайта на собствена отговорност. Въпреки че Facebook Ви позволява да настроите опциите за поверителност, които ограничават достъпа на страницата Ви, молим да бъдете наясно, че няма мерки за сигурност, които да са перфектни или непробиваеми. Не можем да контролираме действията на други потребители, с които може да решите да споделите вашите страници и информация. Ето защо ние не можем и не гарантираме, че Съдържанието, което публикувате във Вашия потребителски профил, НЕ би могло да бъде видяно от неупълномощени лица.


​Сигурност

​Участието в Конкурса е доброволно. Вие сте отговорни за поддържането на поверителността на данните си за вход и сте изцяло отговорни за всички дейности, които се случват с данните Ви за вход.

Вие се съгласявате да (а) незабавно уведомявате системния администратор за всяко неоторизирано използване на Вашия вход или акаунт или каквото и друго нарушение на сигурността, и (б) гарантирате, че ИЗЛИЗАТЕ от акаунта си в края на всяка сесия.

Станцията не може и няма да носи отговорност за загуби или вреди, произтичащи от невъзможността да се съобразите с този раздел.


​Поведение на регистрираните на сайта потребители

​Вие разбирате, че цялата информация, данни, съобщения или други материали ("Съдържание"), независимо дали са обществено достояние или частно предадени, са отговорност единствено на лицето, което е източник на това съдържание. Това означава, че Вие, а не Станцията, сте изцяло отговорни за цялото съдържание, което публикувате, изпращате по електронна поща, предавате или по друг начин правите достъпни чрез сайта.

Станцията не контролира съдържанието на материали, с изключение на описаното по-долу, и в този смисъл не гарантира точността, цялостта или качеството на такова съдържание.

Вие разбирате, че чрез използване на Услугата можете да бъдете изложени на съдържание, което е обидно, неприлично или осъдително.

При никакви обстоятелства Станцията не носи отговорност по никакъв начин за каквото и да е Съдържание, включително, но не само, за евентуални грешки или пропуски в каквото и да е Съдържание, или за всяка загуба или щети от всякакъв вид, направени в резултат на използването на всяко публикувано съдържание, изпратено по имейл, предадено като данни или по друг начин направено достъпно чрез сайта.
​Вие се съгласявате да НЕ използвате сайта, за да:

​изпращате електронна поща, предавате или по друг начин да предоставяте всякакво съдържание, което е незаконно, вредно, заплашително, оскърбително, обезпокояващо, клеветящо, вулгарно, нецензурно, дискредитиращо, нарушаващо нечий личен живот, съдържащо омраза на расова, етническа, верска, сексуална, политическа, възрастова или полова основа;

вредите на непълнолетни по някакъв начин;

да се представяте за друг човек или юридическо лице;

да подправяте заглавни страници или по друг начин да манипулирате идентификатори с цел прикриване на произхода на всяко съдържание, предавано чрез сайта;

да публикувате, изпращате по електронна поща или да правите достъпно по какъвто и да било начин Съдържание, за което нямате право по силата на закон или по силата на договорни или доверителни отношения (като например вътрешна информация, лична и поверителна информация, научена или разкрита като част от трудови правоотношения, или от споразумение за фирмена тайна);

да публикувате, изпращате по електронна поща или да правите достъпно по какъвто и да било начин Съдържание, което нарушава патент, търговска марка, търговска тайна, авторски права или други права на собственост ("Права") на някоя от страните;

да публикувате, изпращате по електронна поща или да правите достъпно по какъвто и да било начин непоискани или без изрично позволение реклами, рекламни материали, „нежелана поща“ (junk mail), спам, „верижни писма“ „пирамидални схеми“или всяка друга форма на търсене на клиенти;

да публикувате, изпращате по електронна поща или да правите достъпно по какъвто и да било начин Съдържание, което съдържа софтуерни вируси или друг компютърен код, файлове или програми, предназначени да прекъсват, унищожат или ограничат функционалността на всеки компютърен софтуер или хардуер или телекомуникационно оборудване;

нарушавате нормалното протичане на диалога или да действате по начин, който влияе негативно върху способността на други потребители да участват в обмена;

се намесвате или да нарушите функционирането на сайт или сървъри, или мрежи, свързани със сайта, или не се подчинявате на всички изисквания, процедури, политики и подзаконовите разпоредби на мрежите, свързани със сайта;

за умишлено или неволно нарушение на действащите местни и държавни закони, националното или международното право;

дебнете (столквате - stalk) или по друг начин да тормозите другиго;

събирате или съхранявате лична информация за други потребители.


​Съдържание

​Вие се съгласявате, че Станцията и нейните служители преглеждат предварително цялото съдържание и нейните служители имат правото по свое усмотрение да редактират, изтриват, да откажат или да преместят каквото и да е Съдържание, което е достъпно чрез сайта. Без да ограничава гореизложеното, Станцията и посочените от нея служители имат правото да премахват съдържание, което нарушава УЗП или по друг начин е нежелателно. Вие се съгласявате, че трябва да оцените и да понесете всички рискове, свързани с използването на всяко съдържание, включително и доверието по отношение на точността, пълнотата или полезността на такова съдържание.

Вие признавате и се съгласявате, че Станцията има право да запази и да разкрие Съдържание, ако това се изиска от закона или при твърдото убеждение, че такова запазване или разкриване е разумно и необходимо да се извърши: (а) в съответствие със съдебен процес; (б) прилагане на УЗП; (в) да отговори на твърденията, че каквото и да е Съдържание нарушава правата на трети лица, или (г) защита на правата, собствеността или личната сигурност на потребителите на сайта и обществеността.

Вие разбирате, че техническата обработка и трансмисия на сайта, включително и вашето съдържание, може да включва (а) трансмисии по различни мрежи, както и (б) промени, които да се съобразят и да се адаптират към техническите изисквания на свързване на мрежи или устройства.

Вие се съгласявате, че ако публикувате съдържание, което съдържа изявления или сцени на насилие срещу лице, група от хора, или страна, Станцията ще докладва този инцидент и неговото съдържание на съответните власти в Република България.
​Специални разпоредби за потребителите извън Република България

​Отчитайки глобалния характер на Интернет, Вие се съгласявате да се съобразявате с всички местни правила по отношение на поведението в онлайн среда и допустимо съдържание. Конкретно, вие се съгласявате да се съобразявате с всички приложими закони по отношение на трансмисия на технически данни, изнесени от Република България или страната, в която живеете.


​Награждаване

​Има два вида награди: награди на Журито и награда на Публиката

Наградата на Публиката ще бъде връчена на онзи потребител, който събере най-много харесвания (лайкове; likes) на своето есе, аудиорепортаж или видеоклип на сайта www.teenstation.net, където под всяко есе, аудиорепортаж или видеоклип има кутийка за харесване във фейсбук. За гласуване ще бъдат предложени предварително селектирани материали. Всеки опит за измама чрез технически средства, чрез публикуване на линкове за директно харесване, без есето, аудиорепортажът или видеоклипът да бъде гледан, чрез използване на компютърно генерирани гласове или чрез фалшиви профили, ще бъде санкциониран от Станцията и неговите служители с отстраняване на потребителя, в чиято полза са били нереалните гласове.

Наградите на Журито ще бъдат обявени на 10. 05. 2018 г. на сайта и на страницата на конкурса www.teenstation.net или във фейсбук https://www.facebook.com/.

Журито ще бъде съставено от хора, чиято професия има пряка връзка с медиите, образованието, подкрепата на каузи или са част от участващите в Конкурса организации.

Журито ще награди един екип . Всяка награда се дава само на един потребител, независимо от броя хора, които са му помогнали да осъществи проекта си.Броят на наградените участници може да бъде променен от Станцията с оглед на различни фактори. Станцията не е длъжна да посочва причини, основания и поводи, поради които променя броя или вида на наградите.

Всяка награда се дава на екип, независимо от броя на хората, участвали в екипа.

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница