Кораловият калций враг на артритастраница1/4
Дата31.12.2017
Размер0.63 Mb.
  1   2   3   4
Лиз Ходжкинсън

Кораловият калций враг на артрита


Книгата е предназначена за читатели, които нямат специални медицински знания. Авторът в популярна форма разказва за целебните свойства на корала и неговото приложение за лечебни и профилактични цели. Разтворен в обикновена вода, коралът я очиства и я преобразува в силен антиоксидант, в резултат на което водата придобива способност да възстановява киселинно-алкалното равновесие на организма. Водата, обработена с коралово прахче, спомага за лечение на артрит, остеопороза, сърдечно-съдови, стомашно-чревни, кожни заболявания, облекчава състоянието на жените в менопауза.

Подходяща за широк кръг читатели.

Увод

Ние често слушаме за случаи на “вълшебни” изцеления на хронични заболявания с помощта на природни вещества или природни средства. Но като правило се случва следното: отначало поднасят новото “билково чудо” като панацея и всички дружно се нахвърлят върху него. След това малко по малко привикват с него, чудесата изчезват а хората по старому страдат от заболявания, които тези препарати е трябвало да излекуват или поне да им донесат облекчение.

Обаче ортодоксалната медицина така и не може да се похвали с големи достижения в областта на лечението на хроничните и тежките заболявания и това е въпреки, че за нови изследвания се изразходват огромни средства.

Въпреки толкова песимистичното встъпление, ние все пак препоръчваме да се запознаете със съдържанието на тази книга посветена на кораловия калций – веществото , за което вие едва ли сте чували. Нашата книга е посветена на него защото ние сме уверени, че кораловият калций – това е единственото природно средство открито в нашата епоха способно да изцелява много недъзи.

Уникалността на кораловият калций се състои в това, че неговите свойства напълно отговарят на изискванията както на ортодоксалните медици, така и на лекарите-хомеопати. Представителите на ортодоксалната медицина като правило се стремят да отстранят симптомите на болестта, докато хомеопатите оценяват тяхното проявление като нарушаване равновесието на всички системи на организма и се опитват да го възстановят.

Кораловият калций помага да се отстранят както очевидните симптоми , така и причините предизвикващи болестта.

Д-р Майкъл Абду, терапевт, специалист в областта на анестезиологията, египтянин, работещ във Великобритания, продължително време се занимавал с изследване на кораловия калций. Ето неговото мнение: “Когато аз за първи път чух за кораловия калций се отнесох към него повече от скептично не обръщайки внимание на това, че много мои пациенти страдащи от артрит са ми разказвали за значително подобреното самочувствие след регулярната употреба на вода обработена с коралов калций. Аз знаех, че при артрита понякога се получава подобрение на състоянието на болния от само себе си. Как можех да повярвам, че кораловият калций помага да се облекчи състоянието на болния там, където стандартните методи на лечение и мощните лекарствени препарати са безсилни? Аз реших самостоятелно да се ориентирам в този въпрос. След продължителни наблюдения над моите пациенти, анализи на статистични данни, резултати от лабораторни изследвания аз достигнах до заключението: кораловият калций – това е възможно най-истинското, единствено откритие на нашата епоха. Той въздейства непосредствено не само на костите, но и на целия организъм като цяло, като го храни, очиства и заставя да работи”.

Кораловият калций представлява неразтворим във вода пясък. Получава се от смилането на коралови зрънца добивани от крайбрежието на двата малки японски острова Токуносима и Окинава.

Кораловият калций разбъркан в обикновена вода и придава удивителни свойства. Ако ежедневно се употребява такава вода, то започва възстановяване на нарушеното равновесие в болния организъм, при това не възникват никакви странични ефекти. Тази вода може да се дава дори на новородени – тя е абсолютно безопасна. Предозиране на кораловия калций е съвършено невъзможно, доколкото всякакви негови излишъци се извеждат по естествен път. В същото време той притежава силно изразено фармакологично действие като нормализира химичните процеси в организма.

Кораловият калций притежава свойства на идеално лекарство: той е високоефективен, меко въздейства на организма, безопасен е, относително евтин. Това е най-древното, просто и в същото време най-мощно в настоящия момент лекарство помагащо даже в лечението на такава тежка, водеща към инвалидност болест, като артрита.

Кораловият калций е прост за употреба: пакетче от 1 грам с коралов калций /приличащо на чай/ се пуска във всякаква не газирана напитка /питейна вода, чай, кафе, компот/. Това е всичко! Резултатите удивляват даже най-убедените скептици. При това никога не възниква алергия или нежелателни странични ефекти. Кораловият калций еднакво въздейства на хора и животни.

Антибиотиците наподобяват мощна артилерия: те не само подтискат болестта, но поетапно въздействат на здравите органи, което води до възникване на нови проблеми. Природните лекарствени средства /хомеопатични, растителни препарати/ се оказват безполезни против сериозните хронични заболявания а при предозиране биват крайно опасни. Предозирането – това е сериозен проблем, с който се сблъскват лекарите независимо от това към кое направление на медицината те принадлежат: ортодоксалното или алтернативното.

Учените във всички времена са търсили такова лекарство, което да оказва положително действие без да предизвиква при това странични ефекти.

Уникалността на кораловия калций в сравнение с фармакологичните, хомеопатичните и другите препарати се състои в това, че той е абсолютно безвреден и в това време впечатляващо ефективен. Доколкото неговата употреба е много проста то не съществува проблем свързан със спазването на строг режим от пациентите. Така например строгата диета понякога помага в борбата с диабета, дерматологичните заболявания, артрита, но болшинството от хората просто не са способни да изпълнят строгите правила. Кораловият калций избавя пациентите от тези трудности, тъй като той работи при всякаква система на хранене.

Ефективността на въздействие на кораловия калций в най-голяма степен може нагледно да се проследи в случая с артрита. За това именно на лечението на артрита с помощта на кораловия калций се посвещава тази книга.

Артритът – това е много разпространено в днешно време заболяване, от което страда повече от половината от възрастното население на Земята. Никой не знае точната причина за това. Това заболяване се съпровожда от мъчителни болки. Всичките съществуващи фармацевтични препарати, известни като НПВС /нестероидни противовъзпалителни средства/ могат, като максимум да отнемат болезнените усещания и възпалението.

Но при това НПВС предизвикват в организма голямо количество странични явления и нежелателни реакции, които са толкова сериозни, че пациентите често биват принудени да прекратят приемането на лекарства и да търпят болката.

Освен това те са безсилни срещу собствения артрит. Даже ако им се отдаде временно да заглушат болката болестта неотклонно прогресира.

В света няма изкуствено синтезиран препарат способен да се бори с артрита. Единственото вещество способно да се справи с тази задача – това е кораловият калций. Той възстановява загубеното киселинно-алкално равновесие на организма и възможността да възстановява тези химични реакции, чието нарушаване довежда до артрит.

Тази книга особено ще помогне на хората страдащи от артрит и други заболявания на костната система. С нейна помощ може да се научи как да поправим своето здраве благодарение на едно абсолютно безвредно и действително ефектно средство.


Глава първа
разказва се за това, защо японците жители на остров Окинава и Токуносима живеят до 100 и повече години, бъдейки здрави

История за откриването на кораловия калций

Още отдавна японските лекари обръщат внимание на този факт, че населението на островите Окинава и Токуносима разположени на юг от японския архипелаг се отличава от останалите жители на Япония с особено крепко здраве и голяма продължителност на живота. Най-старият човек на Земята – 120 годишният Идзуми Сигечио живял на остров Токуносима. Много от островитяните работят на оризовите полета по цял ден несмущавани от почтената си възраст – 70, 80 и даже 90 години. Статистиката показва, че инсултът, ракът, артритът, стомашно-чревните, кожните и други заболявания тук се срещат доста рядко, отколкото в други райони на Япония. Хората тук въобще рядко боледуват. В какво се крие тайната на тяхното здраве и дълголетие: във фактора на наследствеността, климатичните условия или нещо друго?

От 1940 година учените и лекарите наблюдават жителите на тези острови. Подробните изследвания показват, че те с нищо не се отличават от останалите японци. Техният стил на живот, хранене, материални придобивки, темперамент, в това число и телосложението им е като у жителите на другите японски острови. Тогава какъв е секретът на тяхното дълголетие и здраве?

След дълги изследвания японските учени и лекари стигат до извода, че секретът се крие в питейната вода. Тези острови са разположени върху древни коралови рифове. Частици от кораловия пясък попадат в питейната вода и подобряват нейното качество. Именно коралът се оказва това чудодейно средство, което позволява на островитяните да се наслаждават на здраве и дълъг живот.


Какво е това корал?

Болшинството от нас смятат корала за полускъпоценен камък, който се използва при изработката на бижута и украшения. От незапомнени времена той е ценен за красивия си цвят и необичайната си форма. Коралите биват белоснежни, с цвят на слонова кост и червено-розови /с оттенък от бледо-розово до ярко-алено/.

Коралите /или кораловите полипи - са морски многоклетъчни, безгръбначни животни, образуващи варовикови /освен костните/ скелети с различна форма и цветове. Коралите – са древни организми, за които се счита, че те за пръв път са се сформирали в епохата на палеозойската ера, т.е. тяхната възраст се определя на милиони години.

Коралът не трябва да се счита за мъртъв минерал, защото той постоянно расте. Той трудно може да бъде възприет еднозначно, тъй като в него се съчетават характеристики от животните, растенията и минералите.

Кораловите острови или рифове се утаяват и отлагат от вкаменелите скелети на кораловите полипи. За съществуването и растежа на коралите са необходими особени условия, които съществуват само в някои райони на световния океан. Водата трябва да бъде много чиста, топла, с високо съдържание на соли, без хладни морски течения. Затова коралите не се срещат в района на Ла-Манша или в студените морета.

В света съществуват множество различни корали, при което всеки се образува с присъщият само на него цвят и форма. Темповете на растеж на корала зависят от неговия вид и условията на съществуване и съставляват от 2 до 6 см на година.

Коралът, на когото е посветена тази книга се среща само в района на японските острови Токуносима и Окинава. Той сам по себе си представлява уникална разновидност притежаваща свойства присъщи само на нея.

Днес не само представителите на алтернативната медицина, но и ортодоксалните медици са склонни да се съгласят с това, че много дегенеративни заболявания са предизвикани от излишната киселинност на организма и натрупването в него на киселинни отпадъци.

За това за да се намира в добро здраве е необходимо да се съхранява в организма необходимото киселинно-алкално равновесие. Продуктите съставляващи ежедневния порцион храна на болшинството съвременни хора независимо от тяхното местоживеене предизвиква прекомерно окисляване в организма, което е основната причина за много заболявания. Но трябва само да се възстанови киселинно-алкалния баланс на организма и – болестите ще изчезнат от само себе си.

Кораловият калций отстранява излишната киселинност и възвръща в организма необходимото киселинно-алкално равновесие. Ето причината, поради която жителите на островите Окинава и Токуносима притежават толкова завидно здраве. Те използват за пиене дъждовна вода, в която попадат малки частички корал. Тези хора не правят нищо особено просто през целия си живот пият вода, която по най-естествен начин алкализира техния организъм.

Първите систематични научни изследвания на това явление са започнали в средата на 50-те години и се провеждат и до сега от ентусиастът в своята работа професор Юно Кобаяси, член на японското лимнологично* общество. Той не е могъл да не забележи, че продължителността на живота на тези острови е с 10-15 години по-висока, отколкото в цяла Япония. При това сърдечно-съдовите, дерматологичните заболявания, заболяванията на опорно-двигателния апарат, болестите на храносмилателната система и ракът при тях почти не се срещат.

Изследванията проведени от професор Кобаяси потвърдили, че толкова високите показатели за здраве и дълголетие присъщи на населението на тези острови, действително зависят от качеството на питейната вода.

Анализите показали, че съдържанието на калция в питейната вода в град Нага /префектура Окинава/ е най-високо не само в Япония, но и в света. По мнението на професор Кобаяси именно калциевия карбонат съдържащ се в питейната вода спомага за неутрализиране на излишната киселинност на организма, която е резултат от употребата на алкохол, никотин, сол, захар, месни и млечни продукти, риба а също и в резултат на стреса. Той укрепва костно-хрущялната тъкан предотвратявайки артрита и остеопорозата. От остеопороза преди всичко страдат жените в зряла възраст в периода на менопаузата, когато организмът престава да изработва естроген – хормон, отговарящ за усвояването на калция от костните тъкани. В резултат се отмива калция и те стават крехки и чупливи.

На островите Токуносима и Окинава даже почвата и растящите в нея културни растения в голяма степен са по-богати на калций. Местните жители от тези острови по естествен начин получават общо около 1 грам калциев карбонат в денонощие от питейната вода, зеленчуците и морските водорасли, влизащи в ежедневната им хранителна дажба. Даже обикновеният спанак и тъмнокафявите водорасли намиращи се тук в изобилие съдържат калций в количество достатъчно за неутрализация на повишената киселинност на организма.

Средният показател за нивото на смъртност от инсулт в Япония надвишава аналогичния показател за Европа или Северна Америка. Обичайната храна на японците е бедна на калций, тъй като тяхната хранителна дажба изобилства със солени продукти и съдържа малко плодове, зеленчуци, кисело-млечни продукти. Учените смятат, че това е причината за голямото число заболявания на костно-мускулната, сърдечно-съдовата система на организма и възникването на рака

Изследванията на професор Кобаяси направили огромно впечатление на японските лекари и вече много от тях предлагат на своите пациенти кораловия калций и в качеството си на профилактично, и в качеството си на лечебно средство.


Щастливата история за това, как тайната на дълголетието станала достъпна за всички жители на Земята
Стивън Ериксон, преподавател по английски език, женен за японка, вече отдавна живеел със семейството си в Япония на остров Окинава. Той бил впечатлен от това, че много японци преди да пият каквото и да било /чай, кафе, вода, компот, уиски, саке/ пускат в своите чаши хартиени пакетчета с пясък от коралов калций. При това те твърдели, че в тези прости действия е скрит дълбок смисъл осигуряващ им високо самочувствие. Стивън се заинтересувал от това и писал на своя баща, шведският предприемач Ролф Ериксон. Отначало Ериксон-старши не обърнал внимание на това съобщение. Стивън изпратил на баща си преводи на научните публикации от японските издания посветени на дадения проблем.

* Лимнология наука за водата.


Отстъпвайки на молбата на сина си, Ролф Ериксон все пак пристигнал в Япония, за да може лично да се ориентира във всичко. Като убеден застъпник на здравословния начин на живот и филантроп той разбира се не можел да не се заинтересува от кораловия калций. Пристигайки в Япония и изучавайки този въпрос Ролф разбрал , че освен уникални свойства кораловият калций притежава още и голям комерсиален потенциал. След дълги преговори през 1991 година Ролф Ериксон успял да получи право да продава кораловия калций извън Япония.През 1993 година кораловият калций вече се предлага в испанските оздравителни клиники и в центровете за спортна медицина в Швеция и Норвегия.

В същата година английският предприемач Майкъл Лемб присъствал на доклад на Ролф Ериксон посветен на кораловия калций. Майкъл бил толкова поразен от чутото, че също решил да вземе участие в търговското предлагане на кораловия калций на пазара във Великобритания. И го очаквал голям успех.

Днес кораловият калций може да се купи в много страни на света: Скандинавия, Франция, Португалия, Гърция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Румъния, Полша, Русия, Украйна, Белорусия, Египет, ЮАР, Австралия, Бразилия, Мексико, Канада, САЩ, и др.

Днес за кораловия калций може да се говори само като за хранителна добавка, но способна да замени вече много силнодействащи и достатъчно токсични препарати прилагани за лечение на редица хронични заболявания. Той отговаря на главното изискване предявено към лекарствата – “не вреди”.


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница