Козловец и Българско Сливово с екопроекти Октомври 2009 гДата17.08.2018
Размер0.76 Mb.

Козловец и Българско Сливово с екопроекти - Октомври 2009 г.


Екопроекти на селата Козловец и Българско Сливово спечелиха финансиране от МОСВ в рамките на конкурс, част от националната кампания "За чиста околна среда".

Проектите предвиждат почистване на замърсени площи, залесяване и оформяне на кътове за отдих в двете села, уточни Стоян Парашкевов.


В Козловец ще бъде почистено дерето на "Цовова бара" – площ около 17 декара, както и централната част на селото, ще бъде организирано залесяване и създадени цветни кътове и места за отдих. Проектът е за 9 400 лева.

В Българско Сливово ще бъде почистена площ около 25 декара. Ще бъде почистено дерето на селото, което през годините е превърнато в нерегламентирано сметище и паркът на селото. Предвиждат се още залесяване на площ около 10 декара и създаване на кътове за отдих в селото. Стойността на проекта е 7 100 лева.

Съгласно сключените договори с МОСВ, проектните дейности приключват до 30 ноември 2009 г.


Приключи изпълнението на проект "Чист Козловец".

Проектът е финансиран от Министерството на околната среда и водите в рамките на конкурс, част от националната кампания "За чиста околна среда" с 9 400 лева.В изпълнението на проектните дейности с доброволен труд се включиха хора от селото. В резултат на този екопроект в Козловец бе почистено дерето на "Цовова бара" с площ около 17 декара, както и централната част на селото. Освен това, бяха организирани залесяване и оформяне на цветни кътове и места за отдих. В селото бе разпространена и брошура, изготвена по проекта, с цел повишаване на екологичната култура на местното население.Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница