Красная Линия оод съдържание: История Предварителни проучванияДата09.01.2018
Размер140.92 Kb.
#42311
ТипБизнес-план
ПГИМ „Йордан Захариев“

Бизнес планКрасная Линия ООД

Красная Линия ООД
Съдържание:


 1. История

 2. Предварителни проучвания

 3. Машини и оборудване

 4. Анализ на Фирмата

 5. Производство

 6. Тенденции

 7. Технология на продуктите

 8. Продукти

 9. Търговски марки

 10. Продажби

 11. Клиенти

 12. Конкуренция

 13. Цени

 14. Реклама

 15. Мениджмънт

 16. Награди и Отличия


История
Компанията е създадена на 03 декември 1992 година под името "Милдекс" като смесено дружество с руско участие за разработка, създаване и износ на български козметични и профилактични продукти. През 1997 година Дружеството изгражда и оборудва собствени лаборатории за разработка на продукти и съвремена фабрика за производството им.
Новото начало е поставено през 2004 год. с присъединяването на компанията към руската търговско-производствена група. "Милдекс" беше преименувана на "Красная линия България". Обединяването на опита и възможностите в областта на маркетинга, иновациите, производството, рекламата и дистрибуцията, доведе до бързо увеличаване на продуктовото портфолио и продажбите, както и разширяване на пазарите.
Днес "Красная линия" означава висококачествени продукти, произведени по съвремени технологии и предложени на достъпни цени!


Предварителни проучвания
Първоначално идеята за дейността в България беше друга. Трябваше да се произвеждат продуктите "Красная линия" основно за украинските и прибалтийските пазари. Впоследствие взехме решение да продаваме на българския пазар, защото направихме социологическо проучване в рамките на Пловдивския панаир. Резултатите бяха поразителни и в рамките на един месец взехме решението да продаваме и в България. В крайна сметка докладът от проучването показа, че 90 на сто от потребителите са готови да си купят продуктите на фирмата. Оказа се, че марката влияе върху не повече от 10-12 на сто от анкетираните. Основно влияние оказват атрактивният дизайн, опаковката и фактът, че това е нещо ново. Около 40 на сто са склонни да си купят продуктите, защото са нови и атрактивни. Това е нещо, което не се е предлагало в магазините. Поставена на щанда, козметиката се отличава и с агресивния си цвят - червения, и привлича вниманието на потребителите. При една добра цена и качество няма основание да се смята, че продуктът няма да се наложи на пазара.

Машини и Оборудване
Козметичната фабрика е оборудвана с най-съвременна техника за производство на козметика. Производствените мощности работят в съответствие с международните стандарти за опазване на околната среда. Към фабриката функционират три лаборатории, контролиращи качеството от разработката до готовия продукт.
Първоначално фабриката е оборудвана със съвременни нови машини за производство на пасти за зъби и козметични продукти в туби, като месечният капацитет е 1 200 000 броя. В последствие е извършена модернизация и дооборудване, позволяващи производство на козметични продукти във флакони.
През 2004 год., стратегическия инвеститор финансира закупуване на нова автоматизирана линия за производство на течни и пенещи се продукти с производителност около 600 000 броя на месец при едносменен режим на работа.
В момента оборудването позволява месечно производство от около 1 500 000 броя единици общо на смяна, включително кремове, емулсии, пасти за зъби, течни сапуни, шампоани и други козметични продукти.

Машини:


Автоматична линия за пълнене на течни и полутечни продукти с клетъчен конвейер:

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

Производителност

60 бут./мин.

Обхват на дозиране

20-1000мл.

Захранване

3x380V/50Hz

Инсталирана мощност

3kW

Работно налягане на въздуха

0.4-0.6Mpa

Размери

6000x2400x2000мм

Автоматичен модул за завиване/ набиване с автономна транспортна система:ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

Производителност

30-60оп./мин.

Захранване

3x380V/50Hz

Инсталирана мощност

0.55kW

Работно налягане на въздуха

0.4-0.6Mpa

Размери

2000x1500x2400мм

 

Машина с тегловно дозиране:ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

Производителност

60 бр./мин.

Захранване

3x380V/50Hz

Инсталирана мощност

5kW

Работно налягане на въздуха

0.4-0.6Mpa

Размери

3000x1700x1900мм

Гама хомогенизиращи помпи ХП 1/60:ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

Захранване

3x380V/50Hz

Инсталирана мощност

5-50kW

Дебит

1-60м3 /час

Размери

1000x500x500мм

Автоматизирани системи за управление:
 • частични и цялостни решения в областa на автоматизацията;
 • смяна на релейно- контакторно с PLC базирано управление на съществуващи машини и линии;
 • мониторинг на всички технологични параметри с възможност за архивиране и дистанционен контрол през локална мрежа и Internet;
 • задаване на производстена програма за ден, седмица или месец- дистанционно през локална мрежа или Internet.
 • внедряване на серво управления и задвижвания със стъпкови мотори;
 • системи за управление на специално технологично оборудванеАнализ на Фирмата

Силни и слаби страни:


Към фабриката е изградена собствена пречиствателна станция за водата използвана в производството.
Внедрената и функционираща система за качество БДС EN ISO 9001/2000 гарантира строг входящ контрол на всички суровини и материали, както и изходящ контрол на произведените продукти. Те се подлагат на пълен анализ, както текущ в процеса на производство, така и на крайния продукт.
Производствените помещения отговарят на изискванията на Добрата производствена и лабораторна практика (GMP,GLP).
Козметичната фабрика разполага със всички необходими разрешения за производство. Всички продукти са произведени съгласно изискванията на Европейска Директива 76/768/ ЕЕС и разполагат с Досие за безопасност.
Компанията разполага с необходимите квалифицирани кадри за осъществяване на контрол и гаранции за качество:

 • собствен лицензиран оценител за безопасност на продуктите - маг. фарм. Анни Пейкова;

 • оценител на суровини по предварителни предложения за разработка - Д-р Димитрина Атанасова;

 • ръководител аналитичен и производствен контрол - инж. - химик Луиза Вълкова;

 • ръководител входящ контрол на суровини - инж. - химик Албена Фандъкова


Производство
Специалистите на компанията са разработили и внедрили в производство над 50 собствени продукта, в това число три натурални козметични серии и над 10 вида пасти за зъби.
Компанията притежава два патента за изобретения, седем защитени международни търговски марки за продукти, две патентовани марки за услуги.
Специалистите на компанията са разработили и внедрили в редовно производство редица продукти, представляващи иновации в областта на оралната хигиена и козметиката, като най-интересните от тях са:

 • първата българска хомеопатична паста за зъби;

 • билкова паста за зъби с патентован комбиниран билков екстракт с доказано антибактериално действие;

 • медицинска паста за зъби с насочено антипародонтозно действие и медицинска вода за уста с комбинирани билкови екстракти;

 • билков тоник за коса с укрепващо действие и против косопад;

 • антицелулитен гел с доказана ефективност;


Тенденции
Най-новите тенденции в производството на висококачествена козметика са свързани с преоткриване на разнообразните възможности от използването на чистите натурални суровини, получени без химическа намеса. Философията на продуктите с търговската марка "БИЛКА" е изцяло подчинена на тази най-нова посока в произвоството на козметика, както и на използването на уникалните качества на българските лечебни растения за постигане на максимални резултати върху лицето, тялото, косата. Творческият потенциал на нашите специалисти създаде най-съвременни козметични продукти "органик козметика", съдържаща повече от 70% чисти натурални суровини на базата на растителни масла и активни субстанции.
Технология на продуктите
Технологията се развива във всяко едно предприятие, защото това е приспособяване на дадената рецептура към средствата за тяхното производство - машини, линии и техника. По отношение на рецептурата на продуктите те са изравнени във всички страни. Производителите в областта на химията са големите световни концерни, които подават на козметичните фирми. Субстанциите са едни и същи и практически почти няма разлика в комбинациите, изключвайки медицинската козметика.

Продукти
Пълната козметична серия Красная Линия ще задоволи всички Ваши потребности от продукти за ежедневна и специална грижа за тялото, косата и лицето.
Козметиката Красная Линия е създадена от внимателно подбрани растителни екстракти, витамини и съвременни суровини с гарантиран ефект, а подходящият им състав позволява ежедневна употреба.
Формулата на всеки продукт е създадена съобразно строги критерии и изисквания и съчетава най-новите изследователски постижения в областта на дерматологията.

Грижа за косата
Новите шампоани "Красная Линия", създадени по уникална "Аква Софт" формула, хидратират косата и я правят по-устойчива срещу вредните въздействия на околната среда (слънце, студ, мръсен въздух и др.). Иновативната им формула измива едновременно деликатно и ефективно, като спомага за запазване влагата в косъма и подсилва естествената му защита срещу увреждания.
Всеки шампоан съдържа специален комплекс на основата на аминокиселини, витамини и други активни компоненти.
Витамините и аминокиселините подхранват и укрепват косъма.
Активните компоненти въздействат по специфичен начин на различните типове коса.

Новите шампоани "FAMILY" на "Красная Линия" са създадени по специална формула. Измиват косата ефективно, придавайки й специфичен, устойчив приятен аромат на екзотични плодове или на бял бор. Подходящи за поддържане на всеки тип коса. Идеални за цялото семейство.


Грижа за тялото


 • Интимен сапун "Алое Вера"

Съдържа меки миещи компоненти, деликатно почиства и дезодорира интимните части на тялото. Екстрактът от Алое Вера, в съчетание с неутралните за кожата повърхностно активни частици осигурява надеждна защита и предпазва кожата от раздразнение и зачервяване. Подходящ за чувствителна кожа.
 • Интимен сапун "Невен и лайка"
 • Крем сапун за интимна хигиена
 • Влажни интимни кърпички "Красная линия"

Компактни, с удобен размер и винаги под ръка, влажните интимни кърпички се превръщат в неотменна част от всяка дамска чанта. Предназначени са за поддържане на интимната хигиена. Всяка кърпичка нежно и грижливо почиства кожата като я предпазва от дразнение и възпаление.


 • Течен сапун "Вишна"

Течният сапун прекрасно почиства кожата от замърсявания. Има добри дермозащитни свойства. Създава обилна ароматна пяна, оставяйки приятно усещане за свежест и чистота през целия ден. Запазва защитните функции на кожата. Сапунът има оригинален аромат на вишна.
 • Течен крем - сапун овлажняващ

Прекрасно почиства кожата. Създава обилна ароматна пяна, оставя приятно усещане за свежест и чистота. Има добри овлажняващи и омекотяващи свойства. Запазва защитните функции на кожата, придава й допълнителна еластичност.


Специална грижа


 • Крем антицелулитен

Първото средство срещу целулит, което е подходящо за всекидневна употреба. Билковите екстракти в комбинация с етеричните цитрусови масла ефективно стимулират обменния процес, подобряват кръвообръщението, възпрепятстват образуването на ефекта на "портокаловата кожа". Екстрактът от зелен чай укрепва стените на съдовете, премахва раздразването на кожата, склонна към алергични реакции. Кожата се изглажда и става по-еластична.


Senso terapia


 • Душ-гел "Изкушение"

  Разкрепостяващ чувстватаДуш-гелът "Изкушение" Ви дарява с възхитителния аромат на розмарин и разкрепостява Вашите чувствата. А екстрактът от орхидея придава на кожата Ви копринена мекота за съблазън и изкушение.


 • Нежен крем за тяло "Изкушение"

Нежният крем за тяло има лека, въздушна текстура и изискан аромат на вълнуващо изкушение.


Екстрактът от орхидеи и маслото от розмарин, овлажняват, подхранват и възстановяват кожата.
Витамините Е и В5, като природни антиоксиданти, способстват за обновление на кожните клетки.
Нежният крем превъзходно омекотява кожата, прави я по-еластична, по-гладка и по- щастлива.

Търговски марки
Нашата земя е богата и с билки. Някои от тях са уникални по своето въздействие в световната съкровищница на растенията и се срещат само по българските земи. Затова повече от 150 години България е основен доставчик на ценни растителни суровини за козметичната промишленост в Европа.
Днес, повече от всякога, науката козметология ни дава възможност да преоткриваме благотворното въздействие на лечебните растения върху кожата и косата, а Природата ни дава своето разнообразие от билки, толкова различни, колкото сме различни и самите ние.
Bilka Collection
Grape Therapy MAVRUD • Крем за лице с ГРОЗДЕ МАВРУД

Крем, който съдържа най-мощните антиоксиданти и полифеноли, открити само в българското грозде МАВРУД. Те забавят процесите на стареене 30 пъти по-силно от познатите досега. Обогатен с маслото ШИЙ и маслото от семки на гроздето МАВРУД (природен UV-протектор), кремът овлажнява и стяга кожата на лицето и деколтето. Съдържа и хиалуронова киселина с отличен лифтинг ефект.


 • Маска за лице с ГРОЗДЕ МАВРУД
 • Контур за очи и устни с ГРОЗДЕ МАВРУД
 • Крем за ръце и нокти с ГРОЗДЕ МАВРУД
 • Модулатор за тяло с ГРОЗДЕ МАВРУД


Grape EnergY


 • Крем за лице с БЯЛО ГРОЗДЕ

Подхранва кожата на лицето с витамини, ензими и натурални стимулатори, от които се нуждае, за да изглежда млада и свежа. Съдържа активна съставка от най-нов клас RENOVAGE, която предотвратява първите процеси на стареене на клетките – дехидратация и петна по лицето, видимо заглажда фините бръчици и разширени пори, успокоява зачервяванията и задържа влагата в кожата.
Натуралният екстракт от БЯЛО ГРОЗДЕ и ВИТАМИН Е ускоряват регенеративните процеси на кожните клетки, блокират свободните радикали и така забавят появата на първите мимически бръчки.
С UVA/UVB защита от слънчевите лъчи, подходящ и за чувствителен тип кожа.


 • Тоалетно мляко за лице с БЯЛО ГРОЗДЕ
 • Крем за ръце и нокти с БЯЛО ГРОЗДЕ
 • Антицелулитен гел с БЯЛО ГРОЗДЕ • Гел за извайване на бюста с БЯЛО ГРОЗДЕ


Хидратираща козметична серия 100% AQUA NATURA
Природни продукти / Хомеопатична козметика

Серията е разработена и се препоръчва за всички, които предпочитат природосъобразния начин на живот и използват натурални продукти в ежедневието си и също за хора, които провеждат хомеопатично лечение.


В рецептите не присъстват: химически активни съставки, мента, флуор, изкуствени оцветители, синтетични парфюмни композиции, които оказват влияние при по-чувствителни и склонни към алергия организми.
Препоръчва се от Асоциацията на хомеопатите в България.


 • Хомеопатична паста с аромат на грейпфрут
 • Хомеопатична паста с аромат на лимон
 • Вода за уста ГРЕЙПФРУТ
 • Универсален крем КАЛЕНДУЛА
 • Натурален сапун КАЛЕНДУЛА
 • Течен сапун КАЛЕНДУЛА


Детска паста за зъби "Mildfresh Junior"

Против кариеси, без захар и мента!

Разработена специално за децата в кремообразна форма с меко почистващо действие, щадящо нежния емайл на зъбите. Предпазват слизестата повърхност на детска уста от възпаления и повишават устойчивостта към кариеси. Съдържа чисти натурални суровини и натриев монофлуорфосфат, съобразен с детската възраст. С естествени подсладители и природни аромати.
Продажби
Стигнали сме до натоварване от 400 хил. разфасовки месечно и до края на тази година трябва да стигнем до 550 хил. Планирали сме да започнем работа в режим на една смяна около 800 хил. бройки месечно, за които са осигурени пазари. Тази продукция ще заминава по договори за Украйна, трите прибалтийски държави и за вътрешния пазар. Около 10 на сто ще реализираме в България, като плановете ни са да достигнем до 30 на сто.
Клиенти
Основните ни група са жени от 18 до 55 г. Това е масова козметика, която е доста потребявана - кремове за ръце, за тяло и др. Има огромно разнообразие но продукти с различно предназначение, с рарлични аромати, за хора с всякакъв вкус, за почти всички категории потребители. Дори и за деца.

Конкуренция
Има продукти на пазара, които не се рекламират, и са в по-високите ценови сегменти.

Определяме два вида конкуренти. Основно това са българските производители, защото това е българска козметика, произведена под руска марка. Производителят на "Красная линия" е бившата фирма "Милдекс". Ние сме подчинени на българските закони и европейските директиви и това е козметика, която се прави според всички правила в България, но под руска търговска марка. Ноу-хауто е руско, но технологичното разработване е наше. Ние имаме право на замени и на коригиране на рецептурите и технологиите. За българските специалисти се счита, че имат по-големи традиции в областта на козметиката, което прави комбинация между руското иновационно развитие и българския опит.Цени
Позиционирането на продуктите е в средната ценова категория в рамките от 1.50 до 2.90 лв. В сравнение с основните български производители това ще е малко по-евтино от техните продукти.
Реклама
Провеждат се рекламни кампании. Продуктите са известни по брошури и списания.
Мениджмънт

 • Мила Златкова
  Управител

 • Валери Павлов
  Финансов директор

 • Мария Христева
  Директор Търговско-икономическа дирекция

 • инж. Боян Стоянов
  Производствен директор

 • маг. фарм. Анни Пейкова
  Главен технолог, Завеждащ лаборатории

 • инж. Павлина Велчева
  Директор маркетинг, реклама и опаковки

 • Димитрина Атанасова
  Директор по качеството, Ръководител звено иновации

 • Таня Терзиева
  Координатор доставки, планиране на производството и реализацията

 • Луиза Вълкова
  Главен аналитик

Награди и Отличия
Доказателство за иновационните възможности на колектива са множеството награди и отличия:
2006 г. - Приз "Българска роза" 2005  
2005 г. - Приз "Българска роза" 2004

2002 г. - Златен медал за Антицелулитна програма "Тимили"


Международен панаир, Пловдив

2001 г. - Златен медал за билкова козметика за коса "Билка"


Международен панаир, Пловдив

2001 г. - Златен медал за биоактивна вода за уста "Билка"


Международен панаир, Пловдив

2001 г. - Награда на Агенцията за средни и малки предприятия, МС на РБългария


"Продукт на 2000 година" - хомеопатична паста за зъби

2000 г. - Златен медал за "Хомеопатична паста за зъби Милдфреш"


Международен панаир, Пловдив

1999 г. - Златен медал за билкова паста за зъби "Билка" и козметична серия "Тимили"


ХV-ти Салон за иновации, гр. Питсбърг, САЩ

1999 г. - Златен медал за козметична серия "Тимили"


Международен панаир, Пловдив

1998 г. - Златен медал за билкова паста за зъби "Билка"
- Международен панаир, Пловдив
- Награда на Патентно ведомство на РБългария
"За високоефективни продукти и технологии,
защитени с патент за изобретение и търговска марка"
Изготвил:

Сандрина Петрова

Памела Петрова

Юлиян Анастасов

12б клас


Каталог: 2014
2014 -> Закон за правната помощ Обн., Дв, бр. 79 от 04. 10. 2005 г.; изм., бр. 105 от 2005 г., бр. 17 от 2006 г., бр. 30 от 2006 г.; изм и доп., б
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> П р а в и л а за провеждане на 68-ми Национален и Международен Туристически Поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй Околчица" 27 май 2 юни 2014 година I. Цел и задачи
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> На финала на предизборната кампания голямата интрига са малките партии
2014 -> Рекламна оферта за Избори за народни представители 2014
2014 -> Дебелината на армираната изравнителна циментова замазка /позиция 3/ е 4 см


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница