Критерии за оценка при писмено и практическо изпитванеДата18.12.2018
Размер32 Kb.
Критерии за оценка

при писмено И ПРАКТИЧЕСКО изпитване
При тестови и писмени изпитвания върху всяка писмена работа, до всяка задача (компонент) са посочени точките, които тя носи при вярно решение и изпълнение. Оценката се определя по формулата „Оценка = 2 + ” , където N е максималния брой точки за съответната писмена работа, а K са получените от ученика точки. Получената оценка се закръглява към най-близкото цяло число.

Оформяне на срочна и годишна оценка


Срочната оценка се оформя от учителя, като се отчитат знанията и уменията на ученика върху учебното съдържание по съответния учебен предмет, изучавано през учебния срок, и при вземане предвид на текущите оценки.
Годишната оценка се оформя от учителя по съответния учебен предмет, като се отчитат знанията и уменията на ученика върху учебното съдържание, изучавано през учебната година, и при вземане предвид на срочните оценки.

За учебен предмет, който по учебен план се изучава само в един учебен срок с един учебен час седмично, се формира само годишна оценка при вземане предвид на текущите оценки.КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

За оценка „Среден 3” Ученикът знае основните теоретични понятия, но допуска неточности при дефинирането им. Умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности, но при изпълнение на конкретна задача не съумява да избере подходящо приложение или не ползва пълните възможности на съответния софтуер. Допуска грешки и пропуски при изпълнение на практическите задачи.

  1. За оценка „Добър 4”

Ученикът знае основните теоретични понятия, умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности. При изпълнение на конкретна задача съумява да избере подходящо приложение, но не ползва пълните възможности на съответния софтуер. Не допуска груби грешки при изпълнение на практическите задачи.
3. За оценка „Мн. добър 5”

Ученикът знае основните теоретични понятия, умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности. При изпълнение на конкретна задача съумява да избере подходящо приложение и ползва пълните възможности на съответния софтуер. Ползва по предназначение възможностите на наличния хардуер. Не допуска грешки при изпълнение на практическите задачи.


4. За оценка „Отличен 6”

Ученикът знае основните теоретични понятия, умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности. При изпълнение на конкретна задача съумява да избере подходящо приложение и ползва пълните възможности на съответния софтуер. Ползва рационално и по предназначение възможностите на наличния хардуер, демонстрира отговорно и коректно отношение при работа в локална мрежа и Internet. Не допуска грешки при изпълнение на практическите задачи.


КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ ПО ИНФОРМАТИКА  1. За оценка „Среден 3”

Ученикът знае основните теоретични понятия, но не вниква в смисъла им и не ползва възможностите им. Допуска грешки и пропуски при изпълнение на практическите задачи.


  1. За оценка „Добър 4”

Ученикът знае основните теоретични понятия, но не вниква в смисъла на всички понятия и не ползва пълноценно възможностите им. Не допуска груби, принципни грешки на практическите задачи.


  1. За оценка „Мн. добър 5”

Ученикът знае основните теоретични понятия, вниква в смисъла на всички понятия, но не ползва пълноценно възможностите им. Не допуска грешки на практическите задачи.


  1. За оценка „Отличен 6”

Ученикът знае основните теоретични понятия, вниква в смисъла на всички понятия и ползва пълноценно възможностите им. Не допуска грешки на практическите задачи.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница